Οι φήμες περί συμμαχίας και η αλήθεια: Η Ρεάλ σπάει την περίεργη σιωπή της για το σκάνδαλο Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα

Φλορεντίνο Πέρεθ & Τζουάν Λαπόρτα

i

Photo By Oscar J. Barroso/Europa Press via Getty Images/Ideal Images

Οι φήμες περί συμμαχίας και η αλήθεια: Η Ρεάλ σπάει την περίεργη σιωπή της για το σκάνδαλο Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:30 - 11.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 11.03.2023
Μπορεί τον τελευταίο καιρό να γίνεται λόγος για συμμαχία μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με αφορμή την υπόθεση Νεγκρέιρα, όμως η «Βασίλισσα» έδωσε την ηχηρή απάντηση της...

Αυτόν τον καιρό στην Ισπανία ένα από τα κορυφαία θέματα της αθλητικής επικαιρότητας είναι το διαφαινόμενο σκάνδαλο Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν μπει σε τρομερά μπλεξίματα απ' ότι φαίνεται.

Συγκεκριμένα, ο καταλανικός σύλλογος κατηγορείται για χρηματοδότηση του πρώην αντιπροέδρου της Επιτροπής Διαιτητών, Χοσέ Μαρία Ενρίκες Νεγκρέιρα, με το συνολικό ποσό να φτάνει στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ. Φυσικά, γίνεται λόγος για «λάδωμα», το οποίο αποσκοπούσε σε ειδική μεταχείριση από τους διαιτητές.

Μάλιστα, οι εν λόγω κατηγορίες πλέον είναι και επίσημες, αφού το δικαστήριο της Βαρκελώνης αποφάσισε να φέρει μπροστά στο ειδώλιο την Μπαρτσελόνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με τις αγωγές να έχουν στόχο τόσο τους «μπλαουγκράνα» όσο και τους πρώην ιδιοκτήτες, Χοσέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροζέλ.

Μέχρι πρότινος το ερώτημα ήταν ένα: Γιατί η Ρεάλ κάνει πίσω και δεν παίρνει θέση στην υπόθεση της χρηματοδότησης της Μπαρτσελόνα σε αρχιδιαιτητή; Η ακόμα καλύτερα, γιατί η Ρεάλ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα που δεν ασχολείται με το θέμα;

Οι φήμες περί συμμαχίας Ρεάλ - Μπαρτσελόνα και η αλήθεια

Διότι μετά τη συνάντηση της Επιτροπής των Αντιπροσώπων με τη La Liga, οι ισπανικοί σύλλογοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της Μπαρτσελόνα, που πληρώνει χρηματικά ποσά όλα αυτά τα χρόνια στον πρώην αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διαιτητών. Μόνο οι Μαδριλένοι έμειναν εκτός απ' αυτό...

Φυσικά, οι φήμες περί συμμαχίας των δύο μεγάλων αντιπάλων του ισπανικού ποδοσφαίρου άρχισαν να... δίνουν και να παίρνουν. Λίγο το γεγονός πως οι πρόεδροι των δύο συλλόγων ήταν προτεστάντες της ίδρυσης της European Super League, λίγο το ότι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ήταν πάντα απέναντι στον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, ε, δεν ήθελαν και πολύ οι... κακές οι γλώσσες.

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα σενάρια δεν ήταν αληθινά. Ο λόγος για τον οποίο η Ρεάλ δεν υπέγραψε την κοινή ανακοίνωση είναι διότι ο σύλλογος της ισπανικής πρωτεύουσας δεν ανήκει στην επιτροπή των αντιπροσώπων, και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ή να υπογράψει.

Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό για κάποιους, προκειμένου να πιστέψουν ότι δεν υφίσταται συμμαχία ανάμεσα σε Μαδριλένους και «μπλαουγκράνα», η ανακοίνωση που εξέδωσε η «Βασίλισσα» το Σάββατο (11/3) βάζει τέλος σε όλες αυτές τις φήμες.

Μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε γνωστό πως ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Φλορεντίνο Πέρεθ, συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα γίνει την Κυριακή (12/3) για να αποφασίσει ποιες ενέργειες θα λάβει ο σύλλογος σχετικά με την υπόθεση Μπαρτσελόνα - Νεγκρέιρα.

«Δεδομένης της σοβαρότητας των κατηγοριών που διατύπωσε η Εισαγγελία της Βαρκελώνης κατά της Μπαρτσελόνα και δύο προέδρων της για βάσιμες υποψίες διαφθοράς και τις σχέσεις τους με τον πρώην αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Διαιτητών, Νεγκρέιρα, ο πρόεδρος έχει συγκαλέσει επειγόντως Διοικητικό Συμβούλιο αύριο, Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 12:00 μ.μ., προκειμένου να αποφασίσει για τις ενέργειες που η Ρεάλ Μαδρίτης κρίνει κατάλληλες σε σχέση με αυτό το θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η «Βασίλισσα».