Τσάβι: «Αδικος ο "πόλεμος" που γίνεται κατά του Κατάρ» (vid)
i

Τσάβι/ printscreen

Τσάβι: «Αδικος ο "πόλεμος" που γίνεται κατά του Κατάρ» (vid)

Κώστας Τόπας 14:50 - 28.11.2022 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 30.11.2022
Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, Τσάβι σε πρόσφατη συνέντευξή του, χαρακτήρισε άδικο τον «πόλεμο» που γίνεται κατά του Κατάρ.

Από πρώτο χέρι γνωρίζει το Κατάρ ο Τσάβι, μιας και είναι η χώρα όπου τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Κατάρ έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών, λόγω των θεμάτων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον θάνατο εργαζομένων σε εργοτάξια.

Ακόμα και ομάδες έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους. Οπως οι Αγγλοι γονατίζοντας στο έδαφος και οι Γερμανοί, βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα τους για να καταγγείλουν την λογοκρισία. Ο Τσάβι πάντως από την πλευρά του μιλώντας στην ισπανική «Marca», χαρακτήρισε άδικο τον «πόλεμο» που δέχεται το Κατάρ.

«Πιστεύω ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αφήσει μια πολύ ισχυρή κληρονομιά για την χώρα και την περιοχή. Νομίζω ότι είναι πολύ καλό που η αραβική κουλτούρα γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο. Θεωρώ, πως υπάρχουν πολύ μεγάλα κλισέ και προκαταλήψεις, έχει γίνει πολλή κριτική στον αραβικό πολιτισμό. 

Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τι είναι το Κατάρ, δεν είναι αυτό που λένε οι άδικοι επικριτές. Ο κόσμος θα κρατήσει πολύ καλές αναμνήσεις από την χώρα. Τα φαβορί, είναι η Βραζιλία και η Αργεντινή, ενώ η Ισπανία είναι πολύ καλή και η Γαλλία είναι πολύ δυνατή. Θα δούμε, θα είναι ένα ενδιαφέρον τέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι κρίμα, γιατί η εθνική Κατάρ δεν ήταν στα συνηθισμένα της επίπεδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.