Οι υποψήφιοι αγοραστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται στο «σκοτάδι» από τους Γκλέιζερς

Αβράμ Γκλέιζερ

i

Photo by Rob Newell - CameraSport via Getty Images/Ideal Images

Οι υποψήφιοι αγοραστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκονται στο «σκοτάδι» από τους Γκλέιζερς

Κώστας Τσιακλής 10:29 - 14.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 14.05.2023
Σε θρίλερ πάει να εξελιχθεί η πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τους Γκλέιζερς. Οι Αμερικανοί επιχειρηματίες φαίνεται να κρατούν στο σκοτάδι τους δύο πιθανούς αγοραστές.

Η διαδικασία για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνεχίζεται ωστόσο οι δύο υποψήφιοι αγοραστές παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με το σκεπτικό των Γκλέιζερς και την πιθανή ημερομηνία πώλησης. Μάλιστα αναφέρεται στα ρεπορτάζ πως με αυτό τον τρόπο οι Αμερικανοί επιχειρηματίες θέλουν να ανεβάσουν τις προσφορές.

Για την αγορά των «κόκκινων διαβόλων» έχουν καταθέσει προτάσεις ο Τζιμ Ράτκλιφ αλλά και ο Σεΐχης του Κατάρ, Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι. Ο πρώτος μάλιστα αποτελεί και το φαβορί αφού τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό πως κατέθεσε πρόταση 5,6 δισεκατομμύρια ευρώ για το 69% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία προσφορά η οποία βέβαια απορρίφθηκε από τους Γκλέιζερς, ωστόσο σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Times, οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να κάτσουν ξανά στο τραπέζι για τελικές συζητήσεις.

Η αστρονομική πρόταση του άφησε αρκετά πίσω τους Καταριανούς, που δεν έδωσαν παραπάνω από πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Στο δημοσίευμα των Times αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για το τελευταίο στάδιο των διαπραγματεύσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τζόελ και Άβραμ Γκλέιζερ θα παραμείνουν στο μετοχολόγιο του συλλόγου, αλλά με ποσοστό μόλις 20%, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται όρος εξαγοράς των τελευταίων μετοχών τους σε διάστημα τριών ετών.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν να μπαίνουν στην τελική ευθεία, ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως οι δύο υποψήφιοι αγοραστές βρίσκονται στα σκοτάδια και δεν γνωρίζουν ποιο είναι το σκεπτικό των Γκλέιζερς αλλά και το πότε θα γίνει η πιθανή αγοραπωλησία.

«Τελικά εξαρτάται από τους Glazers τι θέλουν να κάνουν και πού θα πάμε από εδώ. Η διαδικασία ήταν πάντα πολύ ρευστή και, το σημαντικότερο, δεν είχε ποτέ καθορισμένο χρονοδιάγραμμα - αν και σαφώς οι οπαδοί θα ήθελαν ένα για ευνόητους λόγους», αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή του ρεπορτάζ.

Ζόραν Τόσιτς: Ο ήρωας της Λαμίας απέναντι στον Λεβαδειακό βιάστηκε να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
SUPER LEAGUE

17:50 - 13.05.2023

Ζόραν Τόσιτς: Ο ήρωας της Λαμίας απέναντι στον Λεβαδειακό βιάστηκε να φύγει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Ζόραν Τόσιτς που πλέον αγωνίζεται στη Λαμία, μίλησε για το σύντομο πέρασμα του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αναφέρθηκε στη βιαστική του απόφαση να αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Πάντως πιθανολογείται πως με τις διαρροές περί φαβορί, οι διοικούντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπαθούν να λάβουν όσο πιο υψηλότερες προτάσεις γίνεται. Τέλος, η πλευρά του Ράτκλιφ είναι αισιόδοξη πως το 20% που αφήνουν στους Αμερικανούς θα είναι το σημείο κλειδί στην υπόθεση. Αυτό το ποσοστό έρχεται σε αντίθεση με το απόλυτο μηδέν που αφήνει στους Γκλέιζερς η πρόταση των Καταριανών.