Φερνάντο Σάντος: «Από σήμερα είμαι Πολωνός...» (vid)
i

Σάντος/©intime

Φερνάντο Σάντος: «Από σήμερα είμαι Πολωνός...» (vid)

Ανδρέας Σερεβέτας 16:21 - 24.01.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 24.01.2023
Οι πρώτες δηλώσεις του Σάντος ως προπονητής της Πολωνίας κατά την επίσημη παρουσίαση του.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Πολωνίας και πριν από λίγες ώρες παρουσιάστηκε επίσημα από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ευδιάθετος στις πρώτες του δηώσεις: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη που έδειξε σε εμένα και στο τεχνικό τιμ, αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Είναι τεράστια τιμή γιατί η Πολωνία είναι μια σπουδαία χώρα, με τεράστια ιστορία, επίσης όσον αφορά την εθνική της ομάδα, με μια ιστορία που σημαδεύει τη γενιά μου. Είναι μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες, με πολύ ποιότητα, είναι από τις ομάδες που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτό για μένα είναι ευχάριστο, το να μπορώ να συνεχίσω ως προπονητής μιας χώρας με τόση επιρροή.»

Ο 68χρονος τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Από σήμερα είμαι Πολωνός. Είμαι ακόμα ένας που κάνω τα πάντα και δίνω χαρά στον κόσμο με πολλή δουλειά. Τώρα θέλω να γνωρίσω τη χώρα, τον πολιτισμό και θα συνηθίσουν να με βλέπουν τριγύρω. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον τρόπο που μας υποδέχτηκαν χθες στην ομοσπονδία, σχεδόν νιώσαμε σαν στο σπίτι μας. Είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε να εργαζόμαστε και να σκεφτόμαστε το μέλλον. Τα πράγματα θα πάρουν το χρόνο τους, θα δημιουργήσουμε συνήθειες, ρουτίνες και θα συζητήσουμε ιδέες.»

Ο Σάντος, που υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, πρόσθεσε: «Τα λόγια που αφήνω για εσάς αφορούν τη φιλοδοξία και την μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα σας δώσουμε πολλή χαρά, θα δουλέψουμε σκληρά για αυτό και σίγουρα θα τα καταφέρουμε. Τώρα, η επιτυχία θέλει πολύ δουλειά γιατί η τύχη δεν πέφτει από τον ουρανό, την επιδιώκεις. Αλλά υπάρχει απόλυτη σιγουριά ότι θα πετύχουμε πολύ καλά πράγματα για την εθνική ομάδα και για το πολωνικό ποδόσφαιρο.» 

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: ««Η μεγαλύτερη φιλοδοξία μου είναι να κερδίσω τα πάντα (γέλια). Αν δεν κερδίσω, δεν μου αρέσει, δεν κοιμάμαι… Η φιλοδοξία μου είναι να κερδίζω κάθε παιχνίδι, αν δεν τα καταφέρω, θέλω να δω μέχρι πού φτάνει η φιλοδοξία μου. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να αφήσω ένα σημάδι σήμερα, αλλά και, όπως συνέβη στις ομάδες που δούλεψα, να αφήσω σημάδι για το μέλλον. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν βάσεις και ρίζες για την εθνική ομάδα της Πολωνίας να είναι όλο και πιο δυνατή και αυτό ξεκινά από την προπόνηση.»