Σάρι: «Ο Νάγκελσμαν είναι ευλογημένος από τον Θεό και προπονεί την Μπάγερν, εγώ προέρχομαι από γήπεδα με λάσπη»

Μαουρίτσιο Σάρι

i

Μαουρίτσιο Σάρι/©Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images/Ideal Images

Σάρι: «Ο Νάγκελσμαν είναι ευλογημένος από τον Θεό και προπονεί την Μπάγερν, εγώ προέρχομαι από γήπεδα με λάσπη»

Κώστας Τόπας 11:59 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:59 - 12.03.2023
Ο Μαουρίτσιο Σάρι κλήθηκε να μιλήσει για την προπονητική του εμπειρία και εξέφρασε τα παράπονα του για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, τον οποίο χαρακτήρισε ευλογημένο από τον Θεό, μιας και χωρίς εμπειρία προπονεί μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, την Μπάγερν Μονάχου.

Ο τεχνικός της Λάτσιο μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση της Λάτσιο σε συνέντευξή του στο «Sky Italia», θυμίζοντας και την καριέρα του ως προπονητής. Ο 64χρονος Ιταλός εξήγησε ότι, σε αντίθεση με άλλους, έπρεπε να περπατήσει ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα.

window.setTimeout(function () { let scriptCss = document.createElement('link'); scriptCss.href = 'https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1673363152'; scriptCss.rel = 'stylesheet'; scriptCss.type = 'text/css'; document.body.appendChild(scriptCss); let scriptTag = document.createElement('script'); scriptTag.src = 'https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js'; scriptTag.defer = true; scriptTag.onload = function () { let widgetLoaderConfig = { CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com', ODD_CLIENT: 'default', APP_LINK: 'desktop', API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/', API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e', LANG: 'el', REQUEST_INTERVAL: 30, ENABLE_BET_SLIP: false, AUTHOR: false, THEME: "light", TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr", LINK_OPTIONS_V2: { 'player': {'url': '/player/{playerId}'}, 'team': {'url': '/team/{teamId}'}, 'tournament': {'url': '/tournament/{tournamentId}'}, 'match': { 'url': '/match/{matchId}', 'sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'} }, 'configuration': { 'newWindow': false }, 'standings_tournament': {'url': '/rezultati/takmicenje/{standingsId}/tabela'} } }; window.setTimeout(function () { new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig); }, 200); }; document.head.appendChild(scriptTag); }, 0);

«Ο Νάγκελσμαν (προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, 35 ετών) αγγίζεται από τον Θεό. Με ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία βρίσκεται να προπονεί έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη. Προέρχονται από γήπεδο με χώμα και λάσπη. Ηταν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για εμένα. αλλά για να είμαι ειλικρινής, μου άρεσε», εξήγησε ο προπονητής της Λάτσιο, που έχει προπονήσει μεταξύ άλλων Νάπολι, Τσέλσι και Γιουβέντους.

«Ένας προπονητής είναι το άθροισμα των εμπειριών του. Η τεχνική είναι διαφορετική, αλλά οι τακτικές πτυχές του αθλήματος παραμένουν οι ίδιες», πρόσθεσε ο Σάρι, ο οποίος στη συνέχεια επιβεβαίωσε τις φήμες ότι έκοψε τα μαλλιά του μόνο μετά την ήττα από την Άλκμααρ, στο Europa League.

«Η γυναίκα μου με πείραζε να κόψω τα μαλλιά μου. Αλλά κερδίζαμε παιχνίδια, οπότε της είπα ότι δεν μπορούσα να το κάνω. Μετά τον αγώνα της Πέμπτης (που η Λάτσιο έχασε 2-1 από την Αλκμάαρ) είπα "εντάξει, αυτό είναι". Στο σπίτι είμαι ένα κόσμημα, δεν ενοχλώ ποτέ κανέναν, τις περισσότερες φορές δεν είμαι καν εκεί...», κατέληξε ο Μαουρίτσιο Σάρι.