«Λίνα Σουλούκου: Οι οικονομικές αποδοχές της στη Ρόμα»

Λίνα Σουλούκου

i

© Intime

«Λίνα Σουλούκου: Οι οικονομικές αποδοχές της στη Ρόμα»

Sportal newsroom 10:10 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:10 - 26.05.2023
Το «calcio e finanza» αποκάλυψε τις αποδοχές της Λίνας Σουλούκου, της διευθύνουσας συμβούλου της Ρόμα, η οποία αντικατέστησε τον Πιέτρο Μπεράρντι.

Από τις 18 Απριλίου η Λίνα Σουλούκου έχει αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στη Ρόμα. Η Ελληνίδα δικηγόρος μετά από απόφαση της ιταλικής ομάδας, κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και αντικατέστησε τον πρώην CEO Πιέτρο Μπεράρντι. Μάλιστα λέγεται πως ήδη έχει αναλάβει την καλύτερη δυνατή λύση για να παραμείνει ο Ζοσέ Μουρίνιο στη Ρόμα

Το «calcio e finanza» λοιπόν αποκάλυψε το συμβόλαιο που υπέγραψε η πρώην CEO του Ολυμπιακού στους «τζιαλορόσι». Στην αρχή το ιταλικό δημοσίευμα έκανε αναφορά στις σπουδές της, αλλά και το βιογραφικό της. Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1983 και έπειτα από σπουδές στη νομική με ειδίκευση στο Αθλητικό Δίκαιο (εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου Αντιντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των σπουδών), αλλά και Μεταπτυχιακό στη Νομική και Αθλητική Διοίκηση στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης, ξεκίνησε την καριέρα της στο ποδόσφαιρο. Όπου και εργάζεται πάνω από 15 χρόνια. 

Το 2016 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό έχοντας τη θέση της Επικεφαλής Θεσμικών και Νομικών Υποθέσεων και μετά από έναν χρόνο έγινε Γενική Διευθύντρια. Πριν διοριστεί Διευθύνουσα Σύμβουλος το 2018, όπου και παρέμεινε εκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Το 2019 ακόμα έγινε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα. 

Τρέλα για την Ρόμα του Μουρίνιο: Οι οπαδοί εξάντλησαν τα 15.000 εισιτήρια για τον τελικό μέσα σε μία ώρα (vids)
EUROPA LEAGUE

11:11 - 20.05.2023

Τρέλα για την Ρόμα του Μουρίνιο: Οι οπαδοί εξάντλησαν τα 15.000 εισιτήρια για τον τελικό μέσα σε μία ώρα (vids)

Οι οπαδοί της Ρόμα δεν μπορούν να περιμένουν τον μεγάλο τελικό με την Σεβίλλη στο Europa League και η... τρέλα που επικρατεί στις τάξεις των «τζιαλορόσι» αποτυπώνεται από το γεγονός ότι τα 15.000 εισιτήρια που δικαιούταν η ιταλική ομάδα εξαφανίστηκαν μέσα σε μία ώρα!

Τον τελευταίο καιρό το διοικητικό συμβούλιο της Ρόμα συνεδρίασε και ενέκρινε τον διορισμό της Σουλούκου ως νέα διευθύνουσα σύμβουλος, όπως αναφέρεται στα έγγραφα. Στα πρακτικά αναφέρονται τα καθήκοντα του διευθύνοντα σύμβουλου και γενικού διευθυντή, αλλά και οι αρμοδιότητες που έχουν σχέση με τη διαχείριση και ανάπτυξη της εταιρείας, καθώς και στο «στρατηγικό έργο που αφορά την κατασκευή του νέου σταδίου». 

Ακόμα οι εξουσίες της αφορούν την υπογραφή συμβολαίων έως 500.000 ευρώ για τη διοίκηση της ομάδας και έως 3 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαια αθλητικών επιδόσεων, αλλά και την αντιπροσωπεία εκπροσώπησης της ομάδας στις σχέσεις με τις αθλητικές ενώσεις. 

Για όλες αυτές τις αρμοδιότητες η Σουλούκου έχει πάγια αμοιβή 800.000 ευρώ και επιπλέον 50.000 ευρώ ως γενική διευθύντρια, με ποσοστό από 50% - 75% των παγίων αποδοχών. Ακόμη στις παροχές υπάρχουν και το επίδομα διαμονής (μεικτό ετήσιο ποσό 125.000 ευρώ) και έξι αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής μεταξύ Ρώμης και Αθήνας για οικογενειακές υποχρεώσεις κάθε χρόνο.