Ο Αλμέιδα βάζει άλλη... ΑΕΚ σ' αυτό το ντέρμπι, σε σχέση με τον ημιτελικό του κυπέλλου
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα βάζει άλλη... ΑΕΚ σ' αυτό το ντέρμπι, σε σχέση με τον ημιτελικό του κυπέλλου

Κώστας Τσίλης 08:25 - 12.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 12.03.2023
Μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα ετοιμάζει ο Αλμέιδα για το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου

Από εκείνον τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον οποίο μάλιστα η ΑΕΚ κέρδισε με 3-0, δεν έχει περάσει πολύς καιρός. Ένας μήνας και τρεις μέρες. Ωστόσο στο σημερινό ντέρμπι πρωταθλήματος, με τον ίδιο αντίπαλο και στο ίδιο γήπεδο, ο Ματίας Αλμέιδα ετοιμάζει μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα. 

Προφανώς και αυτό το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό είναι έτσι κι αλλιώς πολύ διαφορετικό από τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Για περισσότερους από έναν λόγους. Όμως και η μεταμόρφωση που όλα δείχνουν πως θα κάνει ο Αλμέιδα στην βασική ενδεκάδα, είναι τεράστια. Αν επιβεβαιωθεί και στην σέντρα σήμερα αυτό που έχει δοκιμάσει ο Αργεντινός τεχνικός στις προπονήσεις στα Σπάτα, στο αρχικό σχήμα θα βρεθούν μόλις τρεις παίκτες της ΑΕΚ, απ' όσους είχαν ξεκινήσει στον ημιτελικό του κυπέλλου. Ο Γκατσίνοβιτς, ο Τσούμπερ και ο Χατζισαφί. 

Επίσης είναι χαρακτηριστικό, πως στην σημερινή ενδεκάδα θα βρεθούν τουλάχιστον δυο "κιτρινόμαυροι", ο Μουκουντί και ο Γιόνσον, οι οποίοι στο ντέρμπι του κυπέλλου είχαν μείνει εκτός αποστολής. Από τακτική επιλογή και όχι τραυματισμό. Μάλιστα θα γίνουν τρεις, αν επιβεβαιωθεί το προβάδισμα που έχει ο Ρότα έναντι του Σιντιμπέ για να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς και αυτός ήταν εκτός αποστολής για τακτικούς λόγους στο ματς του κυπέλλου. 

Αντίθετα πάντως με τα πρόσωπα της ενδεκάδας, πιθανότατα στο κομμάτι του σχηματισμού η προσέγγιση του Αλμέιδα να είναι ίδια μ' εκείνη του πρώτου ημιτελικού. Με την σκέψη του Αργεντινού τεχνικού να φαίνεται πως πηγαίνει περισσότερο σε σχέση μ' έναν αμυντικό μέσο και ένα οκτάρι στο δίδυμο των χαφ. Κάτι που είχε κάνει και στο παιχνίδι κυπέλλου. Απλώς στο σημερινό ντέρμπι ο Αλμέιδα θα αλλάξει τα πρόσωπα. 

Και φυσικά ο Αργεντινός τεχνικός, πολύ θα ήθελε από τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν και σήμερα, ένα ανάλογο ξεκίνημα στο παιχνίδι, μ' αυτό του πρώτου ημιτελικού του κυπέλλου. Τότε που η ΑΕΚ είχε μπει πολύ δυνατά και πιεστικά στο γήπεδο και είχε βρει δίχτυα μόλις στο 3ο λεπτό του ντέρμπι.