Μαρινάκης: «Ο Μπένετ είναι ανεπαρκής και ψεύδεται, οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα η ΕΠΟ»

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Μαρινάκης: «Ο Μπένετ είναι ανεπαρκής και ψεύδεται, οφείλει να τον απομακρύνει άμεσα η ΕΠΟ»

Sportal newsroom 16:48 - 18.03.2023 / Ανανεώθηκε: 16:54 - 18.03.2023
Επίθεση προς το πρόσωπο του Στιβ Μπένετ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, μέσω τοποθέτησης του στο επίσημο σάιτ της λίγκας.

Η απόφαση του Στιβ Μπένετ και κατ' επέκταση της ΚΕΔ να μην ορίσει elite διαιτητές στα ντέρμπι και να δώσει το... χρίσμα στον Διαμαντόπουλο για το Βόλος - Ολυμπιακός, ήταν κάτι που προκάλεσε την δυσαρέσκεια όλων των ομάδων. 

Μέσω τοποθέτησης του ως εκπρόσωπος της Super League, ο πρόεδρος της λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης, εξαπέλυσε επίθεση προς το πρόσωπο του Άγγλου αρχιδιαιτητή, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ψεύδεται για τη μη δυνατότητα ορισμού elite διαιτητών στα κρίσιμα παιχνίδια. Παράλληλα, ο ισχυρός άνδρας υποστήριξε πως η ανακοίνωση της ΚΕΔ ήρθε απλά να κάνει ακόμα πιο τεταμένο το ήδη υπάρχον κλίμα.

Ο Μπένετ είναι ακατάλληλος, κάθεται... αραχτός στην Αγγλία και βάζει «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα

Ο Μπένετ είναι ακατάλληλος, κάθεται... αραχτός στην Αγγλία και βάζει «μπουρλότο» στο πρωτάθλημα

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει για την αδιανόητη στάση του Μπένετ, ο οποίος δε νοιάζεται για το ποδόσφαιρο, δε νιώθει από Ελλάδα και είναι εντελώς ακατάλληλος για να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του προέδρου της Stoiximan Super League:

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Μπένετ και η ΚΕΔ εμπαίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και απαντούν με ψεύδη σε όσα ζήτησαν με κάθε επισημότητα οι ΠΑΕ και η Super League.

Ο κ. Μπένετ και η ΚΕΔ/ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τεντώνει κι άλλο το σκοινί στην  ήδη τεταμένη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ενημερωθήκαμε λοιπόν ότι ο κύριος Μπένετ είναι «απολύτως ανυποχώρητος» και δηλώνει ότι μόνον σε δύο απο τα τρία παιχνίδια της Super League θα διαιτητεύουν ξένοι διαιτητές.

Με την πρόφαση ότι είναι …αδύνατον  να έρχονται ξένοι διαιτητές λόγω των υποχρεώσεών τους στα Εθνικά Πρωταθλήματα και στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο κύριος Μπένετ δεν είναι «ανυποχώρητος», είναι απλώς ανεπαρκής και ψεύδεται.

Τα προηγούμενα χρόνια πως οι κύριοι Περέιρα και Κλάτενμπεργκ έφερναν ξένους διαιτητές; Δεν είχαν τότε υποχρεώσεις;

Επίσης είναι δυνατόν να επικαλείται τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τώρα που Champions League, Europa League και Conference είναι στις τελικές φάσεις, συνεπώς υπάρχουν ελάχιστα παιχνίδια;

Κάνουν λόγο στην απάντηση τους η ΚΕΔ και ο εξαφανισμένος Μπένετ για μικρό αριθμό ελίτ διαιτητών για να κρύψουν το δόλο και την ανικανότητα τους να ορίσουν ελίτ διαιτητές.

Προφανέστατα καλοί διαιτητές δεν έρχονται με αποστολές μέιλ απο υπαλλήλους της ΕΠΟ όπως η κ. Μαρίνου, που κανείς δε γνωρίζει, σε απρόσωπα μέιλ των Ομοσπονδιών του Αζερμπαϊτζάν και της Λετονίας.

Αλλά έρχονται όπως έκαναν οι προηγούμενοι αρχιδιαιτητές, δηλαδή με επαφές με την UEFA/FIFA και στην συνέχεια με προσωπική επαφή με ελίτ διαιτητές.

Παρά τις συνεχείς προσκλήσεις μας, ο κ. Μπένετ δεν προσήλθε σε διάλογο με τις ομάδες του συνεταιρισμού της Super League, δεν παρουσίασε κανένα πλάνο και τα αποτελέσματα των ενεργειών του είναι καταστροφικά.

Ταυτόχρονα για τις ενέργειές του δε γνωρίζουν το παραμικρό και οι άνθρωποι των UEFA/FIFA με τους οποίους είμαστε σε άμεση επικοινωνία!

Η ΕΠΟ πρέπει άμεσα να απομακρύνει τον κ. Μπένετ και να αντικατασταθεί από Αρχιδιαιτητή που θα είναι ικανός να φέρει διαιτητές UEFA Elite, να βελτιώσει τη διαιτησία και να σέβεται τη βούληση των ομάδων.

Διότι οι ομάδες της Super League είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ και ο κύριος Μπαλτάκος απλώς κρύβουν τον κύριο Μπένετ και τον κύριο Μάνταλο και ήρθε η ώρα της σοβαρότητας απο όλους, ειδικά σε εποχές που υπάρχει ένταση στην ελληνική κοινωνία.

Κύριοι σοβαρευτείτε, ορίστε καλούς ελιτ ξένους διαιτητές, όπως ζητούν οι ομάδες και επιβάλουν οι στιγμές, προχωρήστε σε δράσεις που θα εξασφαλίσουν την ομαλότητα και την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου».