Ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε για την υπόθεση Βάλνερ: «Προσωπικά δεν ήθελα να κάνουμε ένσταση, αλλά...»

Πέτρος Κόκκαλης

i

© Intime

Ο Πέτρος Κόκκαλης μίλησε για την υπόθεση Βάλνερ: «Προσωπικά δεν ήθελα να κάνουμε ένσταση, αλλά...»

Sportal newsroom 14:15 - 26.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:59 - 26.03.2023
Ο Πέτρος Κόκκαλης αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι δεν ήθελε ο Ολυμπιακός να κάνει ένσταση για την υπόθεση του Βάλνερ.

Ο Πέτρος Κόκκαλης αποκάλυψε ότι δεν ήθελε ο Ολυμπιακός να κάνει ένσταση για την υπόθεση του Βάλνερ. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της Super League στους betarades, ο νυν ευρωβουλευτής σημείωσε παράλληλα ότι είχε άδικο αφού «οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται».

«Χάλασαν οι ισορροπίες με την υπόθεση Βάλνερ. Ήρθαμε αντιμέτωποι. Δεν ήθελα ο Ολυμπιακός να κάνει ένσταση. Δεν είχα δίκιο. Είχα άδικο. Το ποδόσφαιρο έχει απλούς κανόνες και για να δουλέψει πρέπει να τους σεβόμαστε όλοι. Ένας κανονισμός λέει ότι για να βάλεις έναν ποδοσφαιριστή πρέπει να έχεις το δελτίο του. Αν δεν ισχύει αυτό, οφείλεις να τιμωρηθείς. Το ίδιο και με τα δοκάρια (σ.σ η αναφορά έγινε για την υπόθεση του Ατρόμητου με την ΑΕΚ). Θεωρώ γελοίο να μην έχει ένας ποδοσφαιριστής δελτίο, γελοίο να μην είναι τα δοκάρια στη θέση τους, γελοίο να μην είναι τέλειο το γκαζόν, γελοίο να μην υπάρχουν αρκετές τουαλέτες στα γήπεδα. Όλα αυτά τα θεωρώ υπανάπτυξη. Και τότε ήταν απαράδεκτη. Πόσω μάλλον σήμερα!», είπε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πέτρος Κόκκαλης: «Το πέναλτι του Παπουτσέλη ήταν μαρς» (vid)
SUPER LEAGUE

08:40 - 19.03.2023

Πέτρος Κόκκαλης: «Το πέναλτι του Παπουτσέλη ήταν μαρς» (vid)

Στο περίφημο πέναλτι που καταλόγισε ο Παπουτσέλης, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (1996), στάθηκε ο Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξη του στους Betarades. Ο ίδιος χαρακτήρισε την παράβαση ως «μαρς», τονίζοντας πως από εκείνο το γεγονός γεννήθηκε ο μύθος περί αλλαγής status των Πειραιωτών.

Ο πρώην παράγοντας ρωτήθηκε αν η υπόθεση αποκαλύφθηκε από κάποια άλλη ομάδα. «Δεν μένει τίποτα κρυφό στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι τόσο τρομερό να ξέρεις ποιος έχει δελτίο και ποιος δεν έχει», σημείωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.

«Δεν το θυμάμαι, δεν το αποκλείω. Αν το έκανε, καλώς το έκανε, θεμιτό ενδιαφέρον είναι. Μία διαμάχη δύο ομάδων, αφορά και τις 18 ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον», διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής.

Η υπόθεση του Ρόμαν Βάλνερ σημάδεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Φεβρουάριο του 2008 ο Αυστριακός ποδοσφαιριστής, που τότε αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ξεκίνησε βασικός στον αγώνα με τον Ολυμπιακό για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ο Γιώργος Μπάρκογλου πήρε τη θέση του Βάλνερ στο 78ο λεπτό. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 90ό λεπτό. Ωστόσο, η συμμετοχή του Ρόμαν Βάλνερ αποδείχτηκε ότι ήταν αντικανονική αφού εκείνη τη σεζόν είχε αγωνιστεί σε δύο διαφορετικές ομάδες και δεν μπορούσε να παίξει σε τρίτη.

Ο Ολυμπιακός προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης αφού ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν τελικά το πρωτάθλημα με 70 βαθμούς.