Παναθηναϊκός: Ο Μπλάνκο ψάχνεται στην Ουκρανία και προωθείται στο «πράσινο» email

Ντομίνγκο Μπλάνκο / fcdnipro.com

i

Ντομίνγκο Μπλάνκο / fcdnipro.com

Παναθηναϊκός: Ο Μπλάνκο ψάχνεται στην Ουκρανία και προωθείται στο «πράσινο» email

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:56 - 25.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:36 - 25.05.2023
Στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι ο Ντομίνγκο Μπλάνκο θέλει να φύγει από την ουκρανική Ντνίπρο και ο μάνατζερ του προσεγγίζει τις ομάδες που ασχολήθηκαν πέρυσι με τον 27χρονο μέσο.

Ο Ντομίνγκο Μπλάνκο είναι ένα ένα όνομα που ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το γνωρίζει καλά. Ο Αργεντινός χαφ ήταν η πρώτη επιλογή του Σέρβου για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, ακριβώς ένα χρόνο πριν.

Ο Μπλάνκο έψαχνε τη δίοδο για την Ευρώπη και το Τριφύλλι έμοιαζε ο ιδανικός προορισμός στα μάτια του. Όμως, παρότι ήταν ελεύθερος αφού έληγε το συμβόλαιο του με την Ιντεπεντιέντε, ο ατζέντης του είχε διαφορετική άποψη.

Το γραφείο «De 9 Futbol» που εκπροσωπεί τον Μπλάνκο και διατηρεί ένα ποσοστό επί των δικαιωμάτων του, αναζητούσε υψηλή προμήθεια και τη βρήκε από την ουκρανική Ντνίπρο. Με την οποία υπέγραψε τελικά ο 28χρονος χαφ.

Ο Μπλάνκο έπαιξε σε 23 παιχνίδια με τη Ντνίπρο για το πρωτάθλημα, τα προκριματικά του Europa League και το Conference League, με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ. Σε συνολικό χρόνο, 1.699 λεπτά.

Παρόλα αυτά, ο Μπλάνκο δεν νιώθει ευτυχισμένος στη Ντνίπρο και είχε φανταστεί αλλιώς την εμπειρία του στην Ευρώπη. Σε μία χώρα που δεν μαστίζεται από από πόλεμο όπως η Ουκρανία και βρίσκεται εγγύτερα στον στενό πυρήνα της ηπείρου.

Ο Μπλάνκο έχει ζητήσεις από τους ατζέντηδες του να βρουν ομάδα για να φύγει από τη Ντνίπρο, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Στην Αργεντινή υποστηρίζουν πως το μανατζερικό γραφείο έχει απευθυνθεί πρώτα απ’ όλα σε παλιούς... γνωστούς του Μπλάνκο.

Ο Μπλάνκο προτάθηκε στην Ιντεπεντιέντε, στην οποία ανήκε μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Επίσης, φέρεται να τέθηκε υπόψη και άλλων αργεντινικών ομάδων. Καθώς και η περίπτωση του, φέρεται να στάλθηκε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Τριφυλλιού!

Θα συγκινήσει ο Ντομίνγκο Μπλάνκο εκ νέου τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς; Άγνωστο. Το βέβαιο είναι πως ο Σέρβος με ποδοσφαιρικούς όρους τον εκτιμά, για αυτό επέμεινε πέρυσι τόσο πολύ για την απόκτηση του.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ψάχνουν στην αγορά για έναν μέσο ο οποίος θα παίζει στο «8» και στο «10». Ο Μπλάνκο άρεσε στον Γιοβάνοβιτς και έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται. Ο Όντρεϊ Λινγκρ είναι ο πρώτος στόχος ,αλλά στο μπλοκάκι του Γιοβάνοβιτς έχει και άλλα ονόματα...