Ο Φορτούνης ήταν «φτιαγμένος» για την Εθνική και... περίμενε στου Ρέντη - Η αντίδρασή του όταν έμαθε το «κόψιμο» από τον Πογέτ και οι σκέψεις του για το μέλλον

Κώστας Φορτούνης

i

©intime

Ο Φορτούνης ήταν «φτιαγμένος» για την Εθνική και... περίμενε στου Ρέντη - Η αντίδρασή του όταν έμαθε το «κόψιμο» από τον Πογέτ και οι σκέψεις του για το μέλλον

Σε μία κίνηση ενδεικτική του επαγγελματισμού του και της θέλησής του να είναι στην αποστολή της Εθνικής, ο Κώστας Φορτούνης όχι μόνο δεν πήγε διακοπές μετά τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, αλλά συνέχισε να προπονείται στου Ρέντη για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δεν είναι ψέμα πως ο Κώστας Φορτούνης ξαφνιάστηκε από τη μη κλήση του στην εθνική ομάδα, από τον Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός, δεν έχει στα πλάνα του τον μέσο του Ολυμπιακού, για τις αναμετρήσεις με Ιρλανδία και Γαλλία. Μια απόφαση που ξάφνιασε άπαντες, όπως φυσικά και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Η ανακοίνωση των κλήσεων, ξάφνιασε για τα καλά τον Κώστα Φορτούνη που πίστευε και ήθελε πολύ μάλιστα, να είναι δίπλα στην εθνική ομάδα. Είναι κάτι που γουστάρει, δεν το έχει κρύψει. Κάθε άλλο μάλιστα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Φορτούνης περίμενε πως και πως την κλήση του. Και αυτό εξηγείται και από κάτι άλλο. Μόλις ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, δεν έφυγε με άδεια για να ξεκουραστεί. Έμεινε στην Αθήνα και συνέχισε να κάνει προπονήσεις στο Ρέντη.

Ήθελε να είναι σε καλή κατάσταση, ώστε να είναι κι έτοιμος στις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας. Ο Πογιέτ, όμως, είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του κι έτσι ο Έλληνας μέσος, θα αναγκαστεί πλέον να τροποποιήσει τα πλάνα του. Θα έχει έτσι την ευκαιρία να πάρει τις ανάσες του, καθώς η προετοιμασία του Ολυμπιακού μετά την πρόκρισή του στο Europa League, θα αρχίσει πιο αργά.

Ο Φορτούνης είναι «σκασμένος» από τον αποκλεισμό του, αλλά για την ώρα δεν έχει πάρει κάποια θέση επίσημα. Δεν είναι κι από αυτούς τους τύπους άλλωστε, δεν κλείνει το κεφάλαιο, αλλά σίγουρα ήταν μια απόφαση που σήκωσε μεγάλη κουβέντα. Κι αυτό γιατί ο Κώστας έκλεισε καλά το πρωτάθλημα, με καλή εικόνα και φουλ αγωνιστικό ρυθμό. Ο Πογιέτ βέβαια είναι αυτός που αποφασίζει, σε μια εθνική που ωστόσο η κουβέντα για τις κλήσεις, δεν θα πάψει ποτέ να υπάρχει…