Αμυντικό χαφ, box-to-box και ένα «10άρι»: Αναβάθμιση στον άξονα με 2+1 μεταγραφές θέλει ο Γιοβάνοβιτς

Γιοβάνοβιτς, Κουρμπέλης / Intime

i

Γιοβάνοβιτς, Κουρμπέλης / Intime

Αμυντικό χαφ, box-to-box και ένα «10άρι»: Αναβάθμιση στον άξονα με 2+1 μεταγραφές θέλει ο Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:55 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:00 - 27.05.2023
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να δυναμώσει τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά και έχει το μεταγραφικό πλάνο του για να τα καταφέρει.

Αναβάθμιση. Αυτή είναι η λέξη «κλειδί» για τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σκοπό με στοχευμένες μεταγραφές, να δυναμώσει τον «άξονα», τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Εξυπακούεται πως η βελτίωση δεν επιτυγχάνεται μόνο με ένα μέσο. Χάρη στη δουλειά του Γιοβάνοβιτς, η συνολική λειτουργία της ενδεκάδας, αλλά και η ατομική κατάσταση των παικτών, σημειώνουν πρόοδο. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού χρειάζεται περισσότερες και καλύτερες επιλογές. Προς αυτή την κατεύθυνση αποσκοπεί η επικείμενη απόκτηση του μεσοεπιθετικού, Όντρεϊ Λινγκρ από τη Σλάβια Πράγας ή ενός ποδοσφαιριστή με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Παναθηναϊκός: Ο Μπλάνκο ψάχνεται στην Ουκρανία και προωθείται στο «πράσινο» email
SUPER LEAGUE

14:56 - 25.05.2023

Παναθηναϊκός: Ο Μπλάνκο ψάχνεται στην Ουκρανία και προωθείται στο «πράσινο» email

Στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι ο Ντομίνγκο Μπλάνκο θέλει να φύγει από την ουκρανική Ντνίπρο και ο μάνατζερ του προσεγγίζει τις ομάδες που ασχολήθηκαν πέρυσι με τον 27χρονο μέσο.

Ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει ένα «δεκάρι» για να αναλάβει τη δημιουργία, να πατάει περιοχή και να σκοράρει. Το «πείραμα» με τον Μπερνάρ στο «10» δεν ευοδώθηκε, αφού ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να ανταπεξέρθει. Οπότε, η πρώτη και πιο επείγουσα κίνηση αφορά τον συγκεκριμένο ρόλο.

Εξίσου σημαντική είναι η ενίσχυση με έναν «box-to-box», πιο έμπειρο και πιο αποτελεσματικό από τον Άνταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος ξεπέρασε τις προσδοκίες, όμως ο Γιοβάνοβιτς αναζητά άλλο ένα «οχτάρι» για να ανταγωνίζεται μαζί του και μαζί να ισχυροποιήσουν τον «άξονα» του Παναθηναϊκού. 

Υπό προϋποθέσεις, ο Γιοβάνοβιτς θα κοιτάξει για έναν αμυντικό χαφ στην αγορά. Ποιες είναι αυτές; Αν ο Κουρμπέλης μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης», τότε η προοπτική για άλλο ένα «εξάρι» δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ο Γιοβάνοβιτς θα έχει στη διάθεση του τους Ρούμπεν, Κουρμπέλη, Τσόκαϊ και υπό προϋποθέσεις τον Ζέκα. Ωστόσο, δύο παράμετροι ίσως διαφοροποιήσουν τις σκέψεις του Σέρβου. Η αξιολόγηση της ετοιμότητας του Ζέκα στην προετοιμασία και η πρόκριση σε όμιλο διοργάνωσης της UEFA, η οποία θα επιφέρει μεγαλύτερες ανάγκες. 

Ο Ζέκα εντάχτηκε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ως μία προσθήκη εκτός σχεδιασμού. Εφόσον αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει, ο Γιοβάνοβιτς θα τον χρησιμοποιήσει. Άλλωστε, ο Σέρβος λειτουργεί με δικαιοσύνη και δίνει ευκαιρίες σε όσους αξίζουν. Ωστόσο, ο Ιβάν θα εφαρμόσει το σχέδιο του χωρίς να ποντάρει στην παρουσία του Πορτογάλου μέσου.