Η απόρριψη της πρότασης μαμούθ για Γκαρσία, φανερώνει και τις προθέσεις της ΑΕΚ

Λιβάι Γκαρσία

i

©Intime

Η απόρριψη της πρότασης μαμούθ για Γκαρσία, φανερώνει και τις προθέσεις της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 20:30 - 26.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:30 - 26.05.2023
Στην ΑΕΚ ούτε βιάζονται αλλά ούτε και καίγονται για να παραχωρήσουν τον Γκαρσία στην φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και αυτό φάνηκε (και) από την απόρριψη της πρότασης των 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πόσο των 15 εκατομμυρίων που αναγραφόταν στην πρόταση που έφτασε στα γραφεία της ΑΕΚ και αφορούσε τον Λιβάι Γκαρσία, είναι δεδομένα πολύ μεγάλο. Τόσο με βάση τα χρήματα που έδωσε για να αποκτήσει έστω και το 60% των δικαιωμάτων του παίκτη. Όσο και με δεδομένο πως η πιο ακριβή πώληση που έχει κάνει μέχρι τώρα, είναι αυτή του Μπάρκα στα έξι εκατομμύρια ευρώ. Παρόλα αυτά η απόρριψη από την ΑΕΚ αυτής της μεγάλης πρότασης, φανερώνει και τις προθέσεις της. 

Η ΑΕΚ ούτε βιάζεται, ούτε πολύ περισσότερο «καίγεται» προκειμένου να παραχωρήσει τον Γκαρσία στην φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Προφανώς έχει σημασία το γεγονός πως ο Λιβάι έκανε εκπληκτική σεζόν, κατέκτησε το νταμπλ και σε προσωπικό επίπεδο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Κάτι που σημαίνει πως εκτόξευσε την αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Όμως ο Ματίας Αλμέιδα θεωρεί πως ο Γκαρσία είναι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ, που έχει ακόμα πολλά περιθώρια περαιτέρω... εκτόξευσης. Άλλωστε είναι μόλις 26 ετών και αυτή ήταν η πρώτη σεζόν που έπαιξε ως σέντερ φορ. 

Ο Γκαρσία αν τελικά μείνει στην ΑΕΚ, θα παίξει και στην Ευρώπη, ίσως ακόμα και στο Champions League. Και η εκτίμηση που έχει ο Αλμέιδα, είναι πως μπορεί να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος σε σχέση με την σεζόν που πέρασε. Ενώ έτσι κι αλλιώς ο Λιβάι δεν μπαίνει καν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ώστε να υπάρχει άγχος και βιασύνη να γίνει η πώληση. 

Φυσικά στην ΑΕΚ υπάρχει η σκέψη για μια αναπροσαρμογή στο τρέχον συμβόλαιο του Γκαρσία, φυσικά με αύξηση των αποδοχών του ποδοσφαιριστή. Αυτό δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποιο «δεν πωλείται» για τον παίκτη. Σε καμία περίπτωση. Είναι δεδομένο πως θα εξετάζεται πολύ προσεκτικά και πολύ... ξεχωριστά, κάθε πρόταση που θα φτάνει στα γραφεία της ΠΑΕ για τον Λιβάι. Και θα αξιολογείται ανάλογα. Σίγουρα πάντως, δεν υπάρχει ούτε ζέση, ούτε βιασύνη για την πώληση του Γκαρσία.