Μανούχος για τα δοκάρια στο Περιστέρι: «Αν μου έκαναν ένσταση για μικρότερο γήπεδο, θα έπρεπε να φέρω άκαμπτη δοκό 110μ. από το Ναύπλιο;»

Έλεγχος δοκαριών στο Περιστέρι

i

Έλεγχος δοκαριών / © Intime

Μανούχος για τα δοκάρια στο Περιστέρι: «Αν μου έκαναν ένσταση για μικρότερο γήπεδο, θα έπρεπε να φέρω άκαμπτη δοκό 110μ. από το Ναύπλιο;»

O Ευάγγελος Μανούχος μίλησε για το πιο… επεισοδιακό παιχνίδι της σεζόν ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ και για το ζήτημα που προέκυψε με τα κοντά δοκάρια.

Ένα από τα ματς που μας έμεινε αξέχαστο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, ήταν δίχως αμφιβολία το Ατρόμητος - ΑΕΚ στο Περιστέρι. Το πρωτοφανές πρόβλημα που προέκυψε με τα κοντά δοκάρια και η μέτρηση με τη μεζούρα έκαναν τον γύρο του διαδικτύου. Ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης, Ευάγγελος Μανούχος φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην εκπομπή «Τελευταία Σελίδα» και αναφέρθηκε στο παιχνίδι το οποίο δεν διεξήχθη την κανονική του ημερομηνία.

Ολοταχώς για Επαγγελματική Διαιτησία στη Super League και χοντρό «ψαλίδι» στην ΕΠΟ για συμβόλαια και μεταγραφές
SUPER LEAGUE

20:05 - 26.05.2023

Ολοταχώς για Επαγγελματική Διαιτησία στη Super League και χοντρό «ψαλίδι» στην ΕΠΟ για συμβόλαια και μεταγραφές

Τα μέλη του συνεταιρισμού συμφώνησαν για την επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν την Επαγγελματική Διαιτησία και μπορούν -βάσει νόμου- να πάνε άμεσα στην UEFA αν συναντήσουν εμπόδια. Παράλληλα, το ποσοστό της ΕΠΟ για συμβόλαια και μεταγραφές κατακρημνίζεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για το ματς: «Εμείς είχαμε προετοιμαστεί σαν διαιτητική ομάδα να πάμε να παίξουμε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Πήγαμε στο γήπεδο σχετικά νωρίς. Γύρω στις 5 παρά 25 ήρθανε κάποιοι εκπρόσωποι από την ΑΕΚ και μου είπαν πως θέλουν να κάνουν ένσταση για ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, λόγω του ότι τα δοκάρια ήταν κοντά.

 Ήταν κάτι πρωτοφανές και για μένα και για τον ελληνικό αθλητισμό αυτό που συνέβη, αλλά εγώ έπρεπε να ακολουθήσω τον κανονισμό, ο οποίος λέει ότι τα δοκάρια έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις. Εγώ χρησιμοποίησα μία μεζούρα που την πήρα από έναν αστυνομικό, νομίζω είναι έγκυρες αυτές οι μεζούρες, δεν την έφερα από το σπίτι μου».

Για τον κανονισμό της UEFA: «Ο κανονισμός διαιτησίας λέει πως οι διαστάσεις πρέπει να είναι 2,44μ. και 7,32μ. Ο κανονισμός δεν μας λέει ούτε συν ούτε πλην. Πείτε ότι ερχόταν μία ομάδα και μου έκανε ένσταση για το μήκος του γηπέδου. Δηλαδή θα έπρεπε εγώ να φέρω από το Ναύπλιο μία άκαμπτη δοκό 110 μέτρα;»

Για τα όσα ειπώθηκαν για τη μεζούρα: «Τα διάβαζα αυτά που γινόντουσαν. Εμείς ακολουθήσαμε τον κανονισμό. Το ίδιο σκηνικό έγινε και στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα, κι εκεί μεζούρες χρησιμοποιήσανε. Δεν καταλαβαίνω αυτόν τον ντόρο. Οποιαδήποτε ομάδα ερχόταν να μου κάνει ένσταση σε ότι αφορά τα δοκάρια, την ίδια διαδικασία θα ακολουθούσα».

Για τη διαδικασία της μέτρησης: «Μετά δόθηκε μία παράταση μισής ώρας βάση του κανονισμού. Στις 6 ώρα μετρήσαμε για τρίτη φορά τον αγωνιστικό χώρο. Και στις τρεις μετρήσεις το ύψος των τερμάτων δεν ήταν το κανονικό, οπότε καταγράψαμε στο φύλλο αγώνα τις παρατηρήσεις μας. Στη συνέχεια το δικαστήριο δέχτηκε τη μέτρησή μας, οπότε από τη μεριά μας κάναμε σωστά τη δουλειά».