Δύο χαφ κοιτάζει για τον Ολυμπιακό ο Κορδόν!

O Γιαν Εμβιλά

Δύο χαφ κοιτάζει για τον Ολυμπιακό ο Κορδόν!

Διονύσης Βερβελές 12:09 - 27.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 27.05.2023
Με Εμβιλά και Σαμασέκου εκτός «ερυθρόλευκου» κάδρου, αναζητείται η διαφορά…

Έχει ξεκαθαρίσει νωρίς το τοπίο όσον αφορά στον Εμβιλά και στον Σαμασέκου. Αμφότεροι, δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό. Με τον πρώτο υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία, αλλά το συμβόλαιό του έφτασε στο τέλος του. Πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είχε γίνει μια συνάντηση μαζί του, με τον Γάλλο αμυντικό χαφ να δείχνει τη διάθεσή του να ψάξει ένα μεγάλο συμβόλαιο σε ένα… άλλο πρωτάθλημα. «Ψάχνεται» και στο Κατάρ, ο κύκλος του στον Ολυμπιακό πάντως έχει ολοκληρωθεί και το διαζύγιο έρχεται και φιλικότατα.

Όσον αφορά στον Σαμασέκου, στα ματς που αγωνίστηκε στο τέλος έδειξε καλό πρόσωπο και υπήρξαν δεύτερες σκέψεις. Με τη διαφορά ότι η Χόφενχάιμ όπου ανήκει ο ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Θα ακολουθήσει την προετοιμασία της και λογικά θα παραμείνει εκεί. Ο Ολυμπιακός έτσι, αφήνει στην άκρη οποιαδήποτε σκέψη, με μια περίπτωση που για να παραμείνει, μόνο η λύση του νέου δανεισμού υπήρχε.

Με Εμβιλά και Σαμασέκου εκτός «ερυθρόλευκου» κάδρου έτσι, οι Πειραιώτες έχουν αποφασίσει πως θα προχωρήσουν στην απόκτηση δύο νέων μέσων. Δύο μέσοι που θα έρθουν για να πλαισιώσουν τον Χουάνγκ, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις και για άλλες περιπτώσεις παικτών που ανήκουν στο σύλλογο, όπως ο Μπουχαλάκης, αλλά και ο Κασάμι. Και ο Κούντε είναι στους χαφ που επιστρέφουν, αλλά δεν φαίνεται να έχει πολλούς πόντους για την παραμονή του.

Ο Φορτούνης ήταν «φτιαγμένος» για την Εθνική και... περίμενε στου Ρέντη - Η αντίδρασή του όταν έμαθε το «κόψιμο» από τον Πογέτ και οι σκέψεις του για το μέλλον
SUPER LEAGUE

08:41 - 26.05.2023

Ο Φορτούνης ήταν «φτιαγμένος» για την Εθνική και... περίμενε στου Ρέντη - Η αντίδρασή του όταν έμαθε το «κόψιμο» από τον Πογέτ και οι σκέψεις του για το μέλλον

Σε μία κίνηση ενδεικτική του επαγγελματισμού του και της θέλησής του να είναι στην αποστολή της Εθνικής, ο Κώστας Φορτούνης όχι μόνο δεν πήγε διακοπές μετά τις υποχρεώσεις του με τον Ολυμπιακό, αλλά συνέχισε να προπονείται στου Ρέντη για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Κορδόν, από τις πρώτες του κουβέντες στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, πιστεύει ότι η μεσαία γραμμή μιας ομάδας, είναι κομβική για την εικόνα της. Και ταυτόχρονα, λέει πως το σύγχρονο ποδόσφαιρο, θέλει ναι μεν δυνατούς χαφ σε ένα βαθμό, αλλά γρήγορους πάνω από όλα. Δεν είναι τυχαίο που τις εντυπώσεις στη σεζόν δοκιμασίας του Ολυμπιακού κέρδισε ο Ίνμπομ Χουάνγκ.

Ψάχνοντας έτσι για τον επόμενο προπονητή, στη λίστα του βάζει και τους υποψήφιους μέσους που θα δει αυτός, ώστε να αποφασίσει πως θα πορευθεί η ομάδα. Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα, γι’ αυτό άλλωστε όπως είχαμε επαναλάβει και σε προηγούμενο άρθρο, δεν δείχνει στην παρούσα φάση να παίζει δυνατά το σενάριο επιστροφής του Μιλιβόγεβιτς που έμεινε ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας.

Νέους… Χουάνγκ θα ψάξει ο Κορδόν. Ψάχνει για την ακρίβεια…