Γίνε γκουρού των burgers, μαθαίνοντας να ψήνεις με μαεστρία

Γίνε γκουρού των burgers, μαθαίνοντας να ψήνεις με μαεστρία

Sportal newsroom 16:44 - 01.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:34 - 17.05.2024

Ζήσε μια καταπληκτική εμπειρία, γεμάτη γεύση, στον ρυθμό που έδωσε το Burger Fest, και ξεδίπλωσε όλα τα μυστικά της σχάρας!

Μαζί με την άνοιξη που έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της, έρχεται και εκείνη η στιγμή που χρόνου που οι παρέες μαζεύονται στους κήπους και τα μπαλκόνια και μοιράζονται αναμνήσεις και γαστρονομικές εμπειρίες, με φόντο τις περισσότερες φορές... ένα μπάρμπεκιου!

Κάπως έτσι, ένας καλός ψήστης αποκτά άλλη αξία μέσα σε μια παρέα και η Τέχνη του ψησίματος γίνεται απαραίτητη, προκειμένου να διεκδικήσεις τον τίτλο του καλύτερου οικοδεσπότη! Πόσω μάλλον όταν στο παιχνίδι μπαίνουν τα burgers, το πιο αγαπημένο comfort food παγκοσμίως, που τιμά δεόντως κάθε χρόνο το πρώτο και μεγαλύτερο food festival στην Ελλάδα, το Burger Fest! Εκεί, έχουμε μάθει πλέον καλά πως υπάρχουν κάποια σημαντικά μυστικά τα οποία, αν μάθεις, θα γίνουν τα δικά σου burgers τα πιο ζουμερά και νόστιμα που θα έχει κανείς δοκιμάσει!

Ποιος όμως εγγυάται για αυτό; Τα σεμινάρια ψησίματος της Weber σε συνεργασία με το Burger Fest κρύβουν την απάντηση, αφού σε έναν κύκλο πέντε μοναδικών σεμιναρίων υπόσχονται να μοιραστούν όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις μια γευστική εμπειρία χωρίς προηγούμενο, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Και τι ταιριάζει τέλεια με το πιο λαχταριστό barbeque; Μα φυσικά, μια παγωμένη μπύρα, ιδανική για τόσο υψηλής ποιότητας γαστρονομικά μονοπάτια! Και στην εν λόγω περίπτωση, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Kaiser, της οποίας η υψηλή ποιότητα και η μοναδική της γεύση, προσαρμόζονται ιδανικά στην τέχνη του barbeque και απογειώνει την εμπειρία του ψησίματος στο σπίτι, κάνοντας όλους όσοι καταπιαστούν με το αντικείμενο, πραγματικούς… masters!

Για πέντε Πέμπτες, 11, 18 και 25 Απριλίου και 9 και 23 Μαΐου, οι ειδικοί θα σε περιμένουν, για να ανακαλύψεις και εσύ τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά, ώστε να περάσεις πίστα και να πας στο επόμενο επίπεδο του παιχνιδιού της γεύσης του burger που κρύβεται μέσα στις καλύτερες ψησταριές του κόσμου!

Το εναρκτήριο λάκτισμα της σύμπραξης που θα χαράξει, αν όχι ιστορία, σίγουρα λαχταριστές γραμμές στα μπιφτέκια των burgers που θα ψήσουν όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν στο Grill Academy της Weber, έγινε στο περασμένο Burger Fest, τον Σεπτέμβριο του ’23, στα Grill Masters σεμινάρια στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι. Εκεί, φαίνεται πως το ‘πάντρεμα’ ήταν πολύ πετυχημένο, αφού στις ψησταριές της Weber ψήθηκαν live τα πιο νόστιμα burgers του Φεστιβάλ και επίδοξοι ψήστες είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν στις πιο περίτεχνες τεχνικές ψησίματος, δημιουργώντας την ανάγκη αυτές οι στιγμές να μην τελειώσουν εκεί.

Κάπως έτσι, η εμπειρία αυτή αποφασίστηκε να συνεχιστεί περαιτέρω και το καλύτερο μέρος για να στεγαστεί το εν λόγω sequel δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον απόλυτο ναό του ψησίματος, το κατάστημα της KYSO στο Μαρούσι, που φιλοξενεί δεκάδες από τα “μαγικά” μηχανήματα αυτού του παγκόσμιου κολοσσού του ψησίματος που είναι συνώνυμος της ποιότητας και της καινοτομίας στο χώρο του grilling και έχει premium high-performance grills όλων των ειδών, από ψησταριές κάρβουνου μέχρι ηλεκτρικές!

Μάλιστα, εκεί, πραγματοποιούνται συστηματικά σεμινάρια μαγειρικής, κατά τα οποία –υπό την καθοδήγηση του Τίμου Ζαχαράτου και της ομάδας του- κάθε επιπέδου μάγειρας έχει την ευκαιρία να μάθει τις πιο ενδιαφέρουσες τεχνικές μαγειρικής, μαριναρίσματος και ψησίματος, ποιες είναι οι ιδανικές θερμοκρασίες, για να επιτύχει κανείς άψογο κάπνισμα εξωτερικά και τέλειο και ζουμερό ψήσιμο εσωτερικά, καθώς και τις ιδανικές αναλογίες συστατικών, ανάλογα με τον τύπο του φαγητού.

Το Grill Academy της Weber είναι η μεγαλύτερη Ακαδημία Ψησίματος παγκοσμίως και όσοι τυχεροί έχουμε βρεθεί στην Ελληνική της στέγη, το ξέρουμε καλά! Το θέμα είναι πως τώρα πια, η μοναδικότητα αυτή συνδέεται και με το burger, κάτι που αποτελεί από μόνο του πρόκληση, αφού το να μάθεις να ψήνεις το τέλειο burger δεν είναι απλά μια εμπειρία, ούτε μια γαστρονομική δεξιότητα που καλό είναι να αποκτήσεις. Είναι μια κοινωνική υπερδύναμη που σου δίνει το εκτόπισμα που χρειάζεσαι για να βαδίσεις στο ένδοξο μονοπάτι της Τέχνης που χρειάζεται το ψήσιμο ενός τέλειου burger!

Weber Grill Academy X Burger Fest:

11, 18 και 25 Απριλίου και 9 και 23 Μαΐου 18:00-22:00

Διεύθυνση: Πεντέλης 25, Μαρούσι (στο πίσω μέρος του καταστήματος της KYSO)

Κάθε σεμινάριο είναι για μέχρι 10 άτομα

Κλείσε τη θέση σου, συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις ΕΔΩ.