Όροι Διαγωνισμών

Όροι Διαγωνισμών

12:00 - 01.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:51 - 22.04.2024

Διαβάστε τους όρους διαγωνισμών του Sportal.gr πριν πάρετε μέρος σε έναν.

1] Η Εταιρεία Ringier Sports Media Μον/πη ΙΚΕ (εφεξής καλούμενη «Διοργανώτρια» ή/ και «Εταιρεία»), η οποία διαχειρίζεται νόμιμα την ιστοσελίδα www.sportal.gr διοργανώνει ηλεκτρονικά μέσω των σελίδων της στο Facebook και Instagram με την ονομασία «sportal.gr» [www.facebook.com/sportalgreece και www.instagram.com/sportal.gr] Διαγωνισμούς  στους οποίους ορισμένοι τυχεροί αναγνώστες θα κερδίζουν διάφορα Δώρα (εφεξής τα «Δώρα»).

2] Δικαίωμα συμμετοχής στους Διαγωνισμούς έχουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα (εφεξής οι «Συμμετέχοντες»).

3]  Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας, οι συγγενείς τους α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και οι σύζυγοι αυτών.

4] Ο κάθε Διαγωνισμός θα πραγματοποιείται με post στην Σελίδα Facebook ή Instagram, όπου θα αναρτώνται και οι ειδικότεροι όροι του.

5] Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει μέρος με υποβολή της συμμετοχής του ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία όπως περιγράφεται κατωτέρω, θα είναι κοινή για όλους τους Διαγωνισμούς, ενώ θα περιγράφεται και ειδικώς σε όλες τις σχετικές με το κάθε Δώρο ερωτήσεις- αναρτήσεις. Ο ενδιαφερόμενος δύναται να συμμετάσχει στο Διαγωνισμό με τον παρακάτω τρόπο:

Μέσω της σελίδας στο Facebook ή στο Instagram, όπου α) θα επισκέπτεται την σελίδα  του «sportal» στο αντίστοιχο κοινωνικό κανάλι, β) θα ακολουθεί τις ειδικότερες οδηγίες συμμετοχής και προβαίνει στις ενδεδειγμένες ενέργειες [όπως like ή share] στο αντίστοιχο post του Διαγωνισμού, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι έχει διαβάσει και αποδέχεται τους παρόντες όρους και ότι θα συναινεί στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων για τους σκοπούς του.

Οι Συμμετέχοντες φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ορθή υποβολή των στοιχείων τους.

i.  Η υποβολή της συμμετοχής του κάθε Συμμετέχοντος προϋποθέτει την αποδοχή από μέρους του των όρων του Διαγωνισμού και τη συγκατάθεσή του στη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων σύμφωνα με τους παρούσες διατάξεις.

ii. Η Διοργανώτρια μπορεί να ακυρώσει, κατά την απόλυτη κρίση της, οποιαδήποτε συμμετοχή θεωρεί ότι είναι προϊόν παράνομης τεχνικής επιρροής ή εν γένει απάτης ή αθέμιτης παρεμβολής του συμμετέχοντα ή τρίτου.

iii. Κάθε συμμετέχων στο Διαγωνισμό μέσω Facebook ή Instagram οφείλει να ενεργεί νόμιμα, σύμφωνα με τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη. Σε κάθε περίπτωση το εκάστοτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη αναφορικά με τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού, ο οποίος δεν χορηγείται, δεν υποστηρίζεται και δεν διεξάγεται από το αυτό, ούτε συνδέεται με αυτό με οποιονδήποτε τρόπο. 

v. Σε κάθε Διαγωνισμό, θα αναδεικνύονται οι νικητές διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Random.org (www.random.org), των οποίων ο αριθμός θα είναι προκαθορισμένος και θα επισημαίνεται πάντα σε κάθε ανάρτηση - post, ενώ θα προκύπτει από τους χρήστες που θα υποβάλουν τη συμμετοχή τους σωστά, και σύμφωνα με την χρονική προθεσμία από την έναρξη του Διαγωνισμού μέχρι και τη λήξη αυτού. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται για όλους τους διαγωνισμούς.

vi. Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω διαδικασιών ολοκληρώνεται και η διαδικασία υποβολής συμμετοχής στο Διαγωνισμό. Τα αρχεία τα οποία θα τηρεί η Διοργανώτρια ή τρίτο πρόσωπο, κατ’ εντολή και για λογαριασμό της, με τα στοιχεία Συμμετεχόντων θα συνιστούν πλήρη απόδειξη αναφορικά με τη λήψη οποιασδήποτε συμμετοχής στο Διαγωνισμό από το σύστημα της Διοργανώτριας ή του εν λόγω τρίτου προσώπου, καθώς και την εγκυρότητα της συμμετοχής του.

6] Οι Νικητές που θα αναδειχθούν για κάθε Διαγωνισμό θα προκύπτουν με τη διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω και θα κερδίζουν τα Δώρα που περιγράφονται στο post, εφόσον ακολούθησαν την ακριβή διαδικασία.

7] Οι Νικητές θα ανακοινώνονται με ειδική ανάρτηση στην Σελίδα του Facebook ή του Instagram για τον εκάστοτε Διαγωνισμό. Οι Νικητές θα ενημερώνονται από την Διοργανώτρια ή από τρίτο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό της Διοργανώτριας με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στο inbox του Νικητή στο Λογαριασμό, που διατηρεί στο Facebook ή στο Instagram.

8] Η Διοργανώτρια δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν άκαρπες προσπάθειες ειδοποίησης των Νικητών που οφείλονται σε έλλειψη απάντησης, για οποιονδήποτε λόγο, του ως άνω ηλεκτρονικού μηνύματος (μήνυμα inbox). 

9] Η Διοργανώτρια θα  ζητά τα στοιχεία των νικητών για την αποστολή/παραλαβή των δώρων και θα υποδεικνύει στους νικητές το ακριβές σημείο παραλαβής των Δώρων.

Εάν οι νικητές δεν ανταποκριθούν εντός των καθορισμένων χρονικών προθεσμιών που θα επισημαίνονται στον εκάστοτε Διαγωνισμό, ή εάν δεν αποδεχθούν το Δώρο τους, τότε το Δώρο ακυρώνεται. Επίσης, οι νικητές που δεν έχουν αποστείλει τα πλήρη στοιχεία τους εντός των καθορισμένων χρονικών προθεσμιών που επισημαίνονται στον κάθε Διαγωνισμό χάνουν  αυτομάτως και οριστικά το δικαίωμα τους επ' αυτού και η Διοργανώτρια  απαλλάσσεται από κάθε σχετική ευθύνη, διατηρεί δε το δικαίωμα να προβεί είτε στην ακύρωση των μη αποδοθέντων Δώρων είτε στην διάθεση τους με οποιαδήποτε διαδικασία ή και ελεύθερα κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια.

Κατά την παραλαβή του δώρου οι νικητές θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

10] Οποιοσδήποτε από τους Συμμετέχοντες, σε οποιοδήποτε στάδιο μπορεί να ακυρωθεί από την Εταιρεία σε περίπτωση που δεν πληροί τους όρους συμμετοχής, και οποιοσδήποτε από τους νικητές, σε οποιοδήποτε στάδιο μπορεί να ακυρωθεί για τους εξής λόγους:

(α) σε περίπτωση που δεν πληροί τους παρόντες όρους στο σύνολό τους, οι οποίοι θεωρούνται όλοι ουσιώδεις.

(β) λόγω κωλύματος βάσει των παρόντων Όρων.

(γ) σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν καταστεί δυνατή η επικοινωνία με τον νικητή εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών που τάσσονται στους παρόντες όρους.

(δ) Χωρίς παρουσίαση της ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά την παραλαβή του Δώρου.

Η Διοργανώτρια σε περίπτωση που στο πρόσωπο κάποιου από τους νικητές, συντρέχει κάποια από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις έχει το δικαίωμα να προβεί στην ακύρωση της συμμετοχής του σε οποιοδήποτε στάδιο, ακόμα και κατά το στάδιο της απόδοσης των δώρων.

11] Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους παρόντες Αναλυτικούς Όρους του Διαγωνισμού, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο. Κάθε τέτοια τροποποίηση θα ισχύει από τη δημοσίευση των τροποποιημένων όρων στην Ιστοσελίδα του Sporta.gr. Η Διοργανώτρια  δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη αναφορικά με οποιαδήποτε τέτοια μεταβολή.

12] Μετά την εκπνοή της διάρκειας του εκάστοτε Διαγωνισμού κάθε υποχρέωση της Διοργανώτριας Εταιρείας παύει να υφίσταται, μη υπέχουσας οποιασδήποτε υποχρέωσης ή ευθύνης έναντι των συμμετεχόντων και νικητών. Τα Δώρα είναι προσωπικά και δεν ανταλλάσσονται ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή τους με άλλα ή η εξαργύρωσή τους σε χρήμα σε οποιαδήποτε τιμή.

Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τα Δώρα καθώς και τον αριθμό αυτών με αντίστοιχη τροποποίηση και του αριθμού των τελικών νικητών.

13] Οι Συμμετέχοντες δεν έχουν ούτε αποκτούν κανένα απολύτως δικαίωμα πάνω στα σήματα, ονόματα, ενδείξεις εμβλήματα και λοιπά διακριτικά της εταιρείας.

14] Η συμμετοχή στον εκάστοτε Διαγωνισμό προϋποθέτει πρόσβαση των ενδιαφερομένων στο διαδίκτυο με δικά τους τεχνικά μέσα. Η Διοργανώτρια δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση αναφορικά με την εξασφάλιση, την υποβοήθηση της πρόσβασης σε χώρους διαδικτύου ή την παροχή διευκολύνσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η πρόσβαση στο δικτυακό τόπο του Διαγωνισμού επιτρέπεται μόνο υπό τους όρους λειτουργίας του οικείου διακομιστή(server) και τις τεχνικές και λοιπές προϋποθέσεις και προδιαγραφές του Προγράμματος.  Περαιτέρω, η Διοργανώτρια δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε επιβάρυνση των συμμετεχόντων-χρηστών εκ των άνω αιτιών. 

Οι συμμετέχοντες κατά την υποβολή της συμμετοχής τους ρητά αναγνωρίζουν ότι αποδέχονται τους όρους συμμετοχής στη σελίδα Facebook και  Instagram του Sportal.gr και συνακόλουθα παραιτούνται από κάθε σχετική αξίωση τους έναντι της Διοργανώτριας. Περαιτέρω, η Διοργανώτρια δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη προκύψει στην σελίδα ή στον Ιστότοπο με αποτέλεσμα την προσωρινή ή μόνιμη διακοπή της προωθητικής ενέργειας- Διαγωνισμό.

15] Η συμμετοχή στον εκάστοτε Διαγωνισμό προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της Διοργανώτριας.

16] Η Διοργανώτρια Εταιρεία ενημερώνει τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού ότι επεξεργάζεται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που συλλέγει από τους ίδιους, με σκοπό την ανάδειξη και δημοσίευση των νικητών και την πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων ενεργειών αναφορικά με την απόδοση των Δώρων σε αυτούς.

Για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό μέσω της σελίδας Facebook ή Instagram, κατά το στάδιο της διαδραστικής απόκρισης στο post του Διαγωνισμού, συλλέγεται το Facebook ή Instagram username των συμμετεχόντων, που έχουν παράσχει με τη δική τους δημοσίευση, προκειμένου να επικυρωθεί η συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό και να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί τους, εφόσον είναι νικητές, για την αποστολή των Δώρων τους. Κατά το τελικό στάδιο ανάδειξης των νικητών και προκειμένου να συσχετιστεί και να παραδοθεί το αντίστοιχο Δώρο στους τελευταίους, συλλέγονται επιπλέον τα εξής προσωπικά δεδομένα των νικητών : ονοματεπώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας και ΑΜΚΑ για την έκδοση εισιτηρίων.

Πρόσβαση στα στοιχεία των συμμετεχόντων και των νικητών έχουν μόνο κατάλληλα εξουσιοδοτημένοι εργαζόμενοι της Διοργανώτριας ή εξωτερικοί συνεργάτες της Διοργανώτριας, που ενεργούν για λογαριασμό της και αναλαμβάνουν για λογαριασμό της Διοργανώτριας την τεχνική υποστήριξη, οργάνωση και διενέργεια του Διαγωνισμού. Στην περίπτωση διαγωνισμών μέσω Facebook ή Instagram, πρόσβαση στα δεδομένα των συμμετεχόντων θα έχουν και τα αντίστοιχα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την αντιστοιχη πολιτική τους.

Οι προσωπικές πληροφορίες αποθηκεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν μεταβιβαστούν προσωπικές πληροφορίες σε παραλήπτες σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία των πληροφοριών. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία των συμμετεχόντων τηρούνται σύμφωνα με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679 (ΓΚΠΔ), το Ν. 2774/1999 και τις Αποφάσεις και Οδηγίες της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προσωπικών Δεδομένων και  καταστρέφονται [2] δύο μήνες μετά τη λήξη του Διαγωνισμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα, σύμφωνα και με τις διατάξεις των άρθρων 12 έως και 22 του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 (ΓΚΠΔ), να ασκήσουν οποτεδήποτε και χωρίς χρηματική επιβάρυνση τα δικαιώματα της πρόσβασης και ενημέρωσης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας ή εναντίωσης σε αυτήν, φορητότητας των δεδομένων τους καθώς και να μην υπόκεινται σε απόφαση που λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ. Τα παραπάνω δικαιώματα οι ενδιαφερόμενοι ασκούν μέσω επικοινωνίας με την Διοργανώτρια Εταιρεία στην ακόλουθη διεύθυνση : [email protected]. Τυχόν παράπονα δύνανται να υποβάλλουν στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων [www.dpa.gr].

Σε κάθε περίπτωση, η παροχή των ανωτέρω προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων αποτελεί αναγκαίο όρο για τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό, ενώ η παροχή των επιπλέον δεδομένων επικοινωνίας των νικητών, αποτελεί αναγκαίο όρο για την εκτέλεση των υποχρεώσεων της Διοργανώτριας ως προς την παράδοση των Δώρων. Η νομική βάση επεξεργασίας των ανωτέρω δεδομένων είναι η εκπλήρωση των όρων της σύμβασης περί διενέργειας του διαγωνισμού. Επομένως εάν οι συμμετέχοντες δεν επιθυμούν να τύχουν τα προσωπικά δεδομένα τους της ανωτέρω περιγραφόμενης επεξεργασίας, δεν δύνανται να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό και εάν οι νικητές δεν επιθυμούν να παράσχουν τα επιπλέον προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας, δε θα δύνανται να παραλάβουν το δώρο τους.

Η Διοργανώτρια επεξεργάζεται τα ως άνω προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων τηρουμένων των αρχών της διαφάνειας, της ελαχιστοποίησης ως και του περιορισμού της επεξεργασίας μόνο για τον σκοπό του παρόντος Διαγωνισμού, ενώ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, τεχνικά, οργανωτικά, νομικά προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία των δεδομένων αυτών κατά την επεξεργασία τους. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να μεταβάλλει την πολιτική απορρήτου και της προστασίας προσωπικών δεδομένων ως απαιτείται για να συμμορφώνεται με τις εκάστοτε εφαρμοζόμενες νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις με ανακοίνωση της σχετικής τροποποίησης και ενημέρωσης στην ιστοσελίδα www.sportal.gr/page/terms-of-use.

17] Οι παρόντες αναλυτικοί όροι βρίσκονται αναρτημένοι στην Ιστοσελίδα του Sportal.gr.

18] Σε περίπτωση συνδρομής λόγων ανωτέρας βίας, λόγων ασφαλείας ή άλλων περιστάσεων εκτός του ελέγχου της Διοργανώτριας, η Διοργανώτρια  δύναται και δικαιούται να ΜΗΝ προσφέρει το Δώρο, οπότε και θα απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη και δεν θα υποχρεούται σε προσφορά εναλλακτικού δώρου οποιασδήποτε μορφής και αξίας.

19]  Η Διοργανώτρια δεν φέρει καμία ευθύνη ποινική ή αστική προς οποιονδήποτε νικητή ή τρίτο, για οποιοδήποτε ατύχημα ήθελε συμβεί και/ή ζημία και/ή για οποιαδήποτε σωματική ή άλλη βλάβη ήθελε προκληθεί σε αυτούς σχετιζόμενη άμεσα ή έμμεσα με το Δώρο, την χρήση του Δώρου  ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία. H ανωτέρω Εταιρεία δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν μη αξιοποίηση του Δώρου για οποιαδήποτε αιτία και δεν υπέχει ούτε αναλαμβάνει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι των συμμετεχόντων ή/και του νικητή.  Μετά την εκπνοή της Διάρκειας της προωθητικής ενέργειας και της διανομής του Δώρου κατά τα προαναφερόμενα, κάθε υποχρέωση της Διοργανώτριας παύει να υφίσταται. Η Διοργανώτρια δεν θα υπέχει ούτε θα αναλάβει οποιαδήποτε υποχρέωση έναντι των Συμμετεχόντων. O νικητής αναλαμβάνει αποκλειστικά την ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα προκύψει και σχετίζεται αμέσως ή εμμέσως με το Δώρο.

20] Για οποιαδήποτε διαφορά τυχόν προκύψει από την προωθητική ενέργεια που αποτελεί αντικείμενο του παρόντος αρμόδια δικαστήρια είναι τα δικαστήρια Αθηνών.