Η Στέλλα Ντζάνη είναι μια μαχήτρια της ζωής και των γηπέδων: «Σταμάτησα τον αθλητισμό για να κάνω παιδί και διαγνώστηκα με καρκίνο»

Χριστίνα Βραχάλη 12:02 - 16.10.2023

Η Στέλλα Ντζάνη, πρώτη σκόρερ του Παναθηναϊκού πέρσι, εδώ και μερικές μέρες ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη νίκη της ζωής ήταν αυτή κόντρα στον καρκίνο. Και το πιο σπουδαίο γκολ, ο ερχομός του γιού της, Χάρη. Η Στέλλα Ντζάνη μιλά στο sportal.gr για τη μετάβαση από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ, και εξομολογείται στο #equalvoice τη δύσκολη περίοδο του νοσοκομείου και το κίνητρο που της έδινε η επιστροφή της στο ποδόσφαιρο, ακόμα κι όταν δεν την περίμενε κανείς…

Η Στέλλα Ντζάνη, είναι η πρώτη σκόρερ του Παναθηναϊκού. Η παίκτρια στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η άνοδος της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Εδώ και μερικές μέρες, μετά από μία αλληλουχία γεγονότων, ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΚ. Επί σειρά ετών μέλος της εθνικής ομάδας.

Το ποδοσφαιρικό ταξίδι της Στέλλας έχει αφετηρία το Αγρίνιο. Έπειτα ο ερχομός στην Αθήνα με στόχο να παίξει σε μεγάλη ομάδα. Τον πέτυχε. Τι καλύτερο και πιο τιμητικό για έναν αθλητή να αγωνίζεται με τη φανέλα ενός συλλόγου όπως ο Παναθηναϊκός. Ακόμα κι αν το ποδόσφαιρο γυναικών δεν έχει την «αίγλη» των ανδρών. Οι απαιτήσεις όταν φοράς το σήμα ενός ιστορικού σωματείου είναι πολλές. Και η ευθύνη βαριά. Και το όνειρο που είχες από παιδί παίρνει σάρκα και οστά. Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία αγωνίζεσαι.

Στη μέση της διαδρομής, στα 26 της χρόνια και σε μία εκπληκτική αγωνιστική περίοδο για εκείνη, αποφάσισε να κάνει μια πρώτη στάση για να ζήσει την εμπειρία της μητρότητας. Ήξερε μέσα της πως ήταν μια παρένθεση. Γνώριζε πολύ καλά πως θα επέστρεφε. Και το έκανε. Και πλέον ο πιο φανατικός οπαδός της, είναι ο γιος της, ο Χάρης. Λίγα χρόνια μετά, η Στέλλα ήθελε κι άλλο «κόσμο» στην κερκίδα, κι αποφάσισε να μπει στη διαδικασία να κάνει και δεύτερο παιδί. 

Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια. Στο πλαίσιο των εξετάσεων που απαιτούνται, ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο. Άρνηση. Φόβος. Πανικός. Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 34 χρόνια της, πέρασε το κατώφλι του χειρουργείου. Έδωσε τη μάχη της. Ήταν αποφασισμένη πως ο Χάρης δεν θα στερηθεί τη μαμά του. Και το κατάφερε και με το παραπάνω. Πέτυχε την πιο σημαντική νίκη της ζωής της. Και επέστρεψε. Όχι μόνο στη ζωή. Αλλά και στο ποδόσφαιρο. Ακόμα κι αν στον Παναθηναϊκό δεν πίστεψαν στην επιστροφή της. Ακόμα κι αν της είπαν πως δεν υπάρχει μπάτζετ για εκείνη. Η αγάπη της για την ομάδα ήταν πάνω από αυτό. Η ανάγκη της να επιστρέψει μεγαλύτερη από οποιαδήποτε οικονομική αξία.

Γύρισε. Πραγματοποίησε την καλύτερη αγωνιστική σεζόν της καριέρας της. Πέτυχε 21 γκολ. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στην Α’ Εθνική. Φώναζαν το όνομά της στα μεγάφωνα. Απέδειξε πως ΕΠΡΕΠΕ να την υπολογίζουν.

Πλέον το ταξίδι συνεχίζεται και ο καπετάνιος φοράει κιτρινόμαυρα!