Ο Γιώργος Μπαντής στο «Sportal Guest»: «Είναι βίαιο να σου οφείλει χρήματα ή Πολιτεία και να μην σε εξοφλεί»

Στέφανος Αβραμίδης 15:55 - 02.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 02.02.2024

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Sportal και μίλησε στον Στέφανο Αβραμίδη, μεταξύ άλλων για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη μη εφαρμογή του Νόμου που βρίσκεται σε ισχύ από το 2007 και αφορά στις οφειλές που έχουν αναγνωριστεί σε πρώην ποδοσφαιριστές του Άρη και του ΠΑΣ Γιάννινα

«Είναι βίαιο να σου οφείλει χρήματα ή Πολιτεία και να μην σε εξοφλεί»! Μία από τις ατάκες του προέδρου του ΠΣΑΠΠ Γιώργου Μπαντή στη συζήτηση που είχαμε σε ένα πολύ ξεχωριστό Sportal Guest!

Γιατί πώς αλλιώς να αποδώσει ή να εξηγήσει κάνεις αυτό που συμβαίνει, χρόνια τώρα, όχι σε έναν, δύο ή τρεις αλλά σε σαρανταπέντε παλιούς ποδοσφαιριστές! Ανθρώπους, επαγγελματίες που περιμένουν χρόνια τώρα να πληρωθούν δεδουλευμένα από το 2003,το 2004,το 2005 και...πάντα περιμένουν!

Κάπως έτσι έφτασε ένας από αυτούς, για έναν γνωρίζουμε, να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας! Κάπως έτσι έφτασε να επικοινωνήσει για μια ακόμη φορά, πριν από λίγες ημέρες, με τον Γιώργο Μπαντή ζητώντας βοήθεια! Και κάπως έτσι "βγήκε" και πάλι το θέμα στο προσκήνιο και "έτρεξαν" οι εξελίξεις!

Με τον Σύνδεσμο, δια του προέδρου του, και αντιπροσωπεία των 45 να κάνουν το μεσημέρι της Παρασκευής συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρουτση. Συνάντηση κατά την οποία η Πολιτεία, κατ' αρχάς, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος. Κάτι είναι κι αυτό!

Συνάντηση κατά την οποία η Πολιτεία δεσμεύτηκε σε άμεση συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για να ξεκλειδώσει το κονδύλι, παρεμπιπτόντως πρόκειται για περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ σε 45 ποδοσφαιριστές. Κάτι είναι κι αυτό! Συνάντηση κατά την οποία η Πολιτεία δεσμεύτηκε σε πολύ σφιχτό, άμεσο, χρονοδιάγραμμα προκειμένου να "τρέξουν" οι εξελίξεις. Κάτι είναι κι αυτό!

Αλλά η ουσία είναι στις πράξεις. Αυτές περιμένουν πλέον άπαντες! Και αυτό μας είπαν και ερχόμενοι στο studio του sportal.gr! Σε διαφορετική περίπτωση, σε περίπτωση που για μια ακόμη φορά οι υποσχέσεις μείνουν υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις μείνουν δεσμεύσεις δεν υπάρχει άλλη οδός πέρα από τη νομική!

Μέχρι νεωτέρας η προσέγγιση παραμένει θεσμική! Και είναι αυτή ακριβώς η προσέγγιση στην οποία πιστεύει ο ΠΣΑΠΠ για να δικαιώσει τα μέλη του, σαρανταπέντε ανθρώπους, σαρανταπέντε οικογένειες δέσμιες κοντά είκοσι χρόνια! Μέσα από το sportal Guest Γιώργος Μπαντής, Νίκος Παπαδόπουλος, νυν προπονητής της εθνικής Ελπίδων, και Γιάννης Κατσαρός "φώναξαν" για μια ακόμη φορά με όλη τη δύναμη της φωνής τους!

"Είναι βίαιο να σου οφείλει χρήματα ή Πολιτεία και να μην σε εξοφλεί"! Γιατί υπάρχει και αυτή η βία! Η οικονομική! Η ψυχολογική! Η, σε τελική ανάλυση, κοινωνική! Δίπλα τους οι 45 πρώην ποδοσφαιριστές έχουν και εν ενέργεια. Και τι εν ενέργεια; Τον ίδιο τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας Τάσο Μπακασέτα!

Πήγε μαζί τους στον υπουργό, είναι άλλωστε και μέλος του Δ.Σ. του ΠΣΑΠΠ. Πήγε και ο legend Άγγελος Χαριστέας. Όπως πρέπει να "πάμε" μαζί τους όλοι μας! Αυτό κατάλαβα και, κυρίως, αυτό αισθάνθηκα στη συζήτηση που είχαμε!

Γιατί το ποδόσφαιρο δεν το χρωστάμε μόνο στους Μέσι, τους Ρονάλντο, τους Μπέλιγχαμ και τους Ντε Μπρόινε αυτού του κόσμου! Το χρωστάμε, κυρίως, σε ανθρώπους, επαγγελματίες που σπάνε τα πόδια τους 10-15 χρόνια και το λιγότερο που περιμένουν είναι το πιο απλό! Να πληρωθούν για τον κόπο τους, τον μόχθο τους, την προσπάθειά τους...πολύ απλά, τη δουλειά τους!