Έλληνας ορειβάτης «κατέκτησε» την κορυφή των Ιμαλαΐων
i

© Marios Giannakou

Έλληνας ορειβάτης «κατέκτησε» την κορυφή των Ιμαλαΐων

Sportal newsroom 17:43 - 21.05.2023
Ένας Έλληνας ορειβάτης, ο Μάριος Γιαννάκου, κατάφερε και ανέβηκε στην κορυφή των Ιμαλαΐων και με ανάρτησή του έκανε γνωστή την επιτυχία του.

Ένας Έλληνας ορειβάτης «κατέκτησε» την κορυφή του Ιμαλαΐων. Συγκεκριμένα ο λόγος γίνεται για τον Μάριο Οικονόμου, ο οποίος μέσω μιας ανάρτησής του στο Facebook, γνωστοποίησε πως ανέβηκε στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Everest 8.848μ.

Τα ξημέρωμα της Παρασκευής φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Θα ήθελα να αφιερώσω την προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα και σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου και στον Jason που κατάφερε να φτάσει πάνω αλλά δεν κατάφερε δυστυχώς να γυρίσει. 

Τρομερή στιγμή στον Μαραθώνιο του Λιντς: Σήκωσε τον φίλο του που πάσχει από ALS από το καροτσάκι και τερμάτισαν μαζί (vid)
ΣΤΙΒΟΣ

21:23 - 15.05.2023

Τρομερή στιγμή στον Μαραθώνιο του Λιντς: Σήκωσε τον φίλο του που πάσχει από ALS από το καροτσάκι και τερμάτισαν μαζί (vid)

Μία φοβερή στιγμή έλαβε χώρα στον Μαραθώνιο του Λιντς, με έναν άντρα να σηκώνει τον φίλο του που πάσχει από ALS από το καροτσάκι για να τερματίσουν μαζί.

Οι στιγμές που σκέφτηκα να φύγω ήταν πάρα πολλές αλλά ντρεπόμουν και μόνο στην ιδέα να κάνω πραγματικά πίσω. Γιάννη - Μαρίνα η φωτογραφία του Ερμή βρίσκεται εκεί που ανήκει και θα κάνουμε τα πάντα για να υλοποιηθεί η εναέρια διάσωση στην Ελλάδα. Είναι χρέος μας. Επίσης στα δύσκολα σκεφτόμουν εκείνη την ημέρα που μίλησα με τα παιδιά από τις Φυλακές Ανηλίκων Αυλώνα και τους υποσχέθηκα να ανεβάσω το δώρο που μου έφτιαξαν για την κορυφή.

Μετά από αυτό θα έπρεπε να κάνουν οι ίδιοι την προσπάθεια τους στο πραγματικό Έβερεστ που λέγεται ζωή. Οπότε έπρεπε να κάνω ένα βήμα την φορά γιατί λένε πως ένα γραμμάριο πράξης ισούται με έναν τόνο θεωρίας. Στον δρόμο που λέγεται ζωή θα σας πούνε πολλοί ότι δε μπορείτε να τα καταφέρετε, ότι δεν είστε ικανοί. Θα γελάσουν και μπορεί να σας κάνουν να πιστέψετε ότι όντως είστε αυτοί που θέλουν να είστε. 

Οι δικαιολογίες στην ζωή μας θα είναι πάντα περισσότερες και πρέπει να παίρνουμε οι ίδιοι την ζωή στα χέρια μας για οποία κορυφή θέλουμε να φτάσουμε. Όλο αυτό το ταξίδι δε θα μπορούσε να γίνει εφικτό χωρίς την βοήθεια της @breitling_athens_squad και της @elena_ddss η οποία πίστεψε από την αρχή ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, την αγαπημένη @minervaunderwear, την οικογένεια της @columbiasportswear_gr και τον @konstantinos_kor που είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια, την υπερφανταστικη ομάδα της @dimellocoffeeco που είπε απλώς πάμε να το κάνουμε, την @geisha_tuna που ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και το @laskaridisfoundation και την Σουζάνα που είναι εκεί πάντα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πιο καταπληκτική ομάδα του κόσμου και που νιώθω περήφανος που ανήκω σε αυτήν και δεν είναι άλλη από την ομάδα της @deloitte_greece. @mziouv ευχαριστώ για όλα και κυρίως για την πίστη σου-Ευχαριστώ όσους δε με πίστεψαν, μου έμαθαν να μετακινώ βουνά. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν που μου έμαθαν να τα ανεβαίνω».

Tags: