Ο Πανιώνιος νίκησε τον Απόλλωνα και πέρασε τρίτος - Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για το Φάληρο
i

© Intime

Ο Πανιώνιος νίκησε τον Απόλλωνα και πέρασε τρίτος - Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για το Φάληρο

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:31 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 13.03.2024

Ο Πανιώνιος επικράτησε 11-8 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου G1 της Α1 πόλο ανδρών.

Ο Πανιώνιος πέρασε στην τρίτη θέση του ομίλου G1 της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε 11-8 του Απόλλωνα Σμύρνης και έφτασε τους 39 βαθμούς και προσπέρασε τον σημερινό της αντίπαλο.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης ισοφάρισε αρχικά 1-1, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Κώστα Δήμου, ο Πανιώνιος προσπέρασε με 5-1 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου, ενώ η διαφορά έφτασε στα πέντε τέρματα (6-1) με τον Γκιουβέτση. Ο Χονδροκούκης με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε τέλος στο σερί των γηπεδούχων.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να μειώσει και έφτασε στο 6-4 αλλά στη συνέχεια ο Μουρίκης έφτασε στο +3 για το 7-4 στο φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη είχε ευκαιρία να μειώσει σε 7-6 αφού ο Γαλανίδης απέκρουσε πέναλτι του Τρούλου. Στην επόμενη επίθεση ο Κοπελιάδης έκανε το 8-5 για τον Πανιώνιο και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη αφού ο Απόλλωνας δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στην ανατροπή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 11-8

Οκτάλεπτα: 5-1, 2-3, 3-2, 1-2.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος 1, Γραμματικός 1, Καλαϊτζής 1, Μοσκόφ, Μουρίκης 3, Γούνας 2, Σοφός, Καπετανάκης, Λιμαράκης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δημήτρης Μιτελούδης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 2, Γωνιωτάκης 1 Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης, Τσιαβαλιάρης, Τόττης.

Μεγάλο διπλό για το Παλαιό Φάληρο

Το Παλαιό Φάληρο «αγκάλιασε» την παραμονή στην Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη επικράτησε 10-7 του ΝΟ Πατρών για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος στον όμιλο G2.

Το Παλαιό Φάληρο έφτασε τους 24 βαθμούς και συνεχίζει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα play in. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιώργου Ντόσκα παρέμεινε στους 9 βαθμούς.

Στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου του αγώνα, οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες 6-6 και στο 5.35 πριν από το λήξη του τέταρτου, 7-7, αλλά το Π. Φάληρο στο φινάλε, με ένα σερί 3-0, με γκολ από Σάρρο, Πάβισιτς και Λεμπέση, έφτασε στη σπουδαία επικράτηση.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ - ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ 7-10

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-1, 1-4.

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ (Γιώργος Ντόσκας): Καζάκος, Τζώρτζης, Αγγελόπουλος 2, Κανελλόπουλος Β., Λαμπάτος, Γκότσης, Παπαδόγκωνας, Πασσάς 2, Ανδρικόπουλος, Γεωργαράς 2, Βικάτος 1, Γαβαλάς Ι., Βυθούλκας, Γουίλσον, Μπετχαβάς.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Κώστας Βαμβακάρης): Κουμής, Γαλάνης, Ογκουστσάν 1, Παπαδημητρίου, Δήμου Π., Καρακάσης 2, Πάβισιτς 3, Μάμμος, Δημακόπουλος 1, Καλής 1, Κυπραίος, Σάρρος 1, Φλέγκας, Φλώρος, Λεμπέσης 1.