Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Απόλλωνα και κατέκτησε το Κύπελλο στο πόλο ανδρών
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός υπέταξε τον Απόλλωνα και κατέκτησε το Κύπελλο στο πόλο ανδρών

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:40 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:13 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 16-8 του Απόλλωνα και κατέκτησε το Κύπελλο στο πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο στο πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 16-8 του Απόλλωνα στον τελικό του Final 8 που έγινε στη Βουλιαγμένη και πήρε το τρόπαιο για 25η φορά στην ιστορία της.

Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον αγώνα. Η ομάδα του Πειραιά πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα στον τελικό από το δεύτερο οκτάλεπτο και δεν ζορίστηκε μέχρι το φινάλε. Ο Απόλλων που συμμετείχε στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του, απέκλεισε στα ημιτελικά το Περιστέρι.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Γούβη στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο τυπικά γηπεδούχος Απόλλων ισοφάρισε με τέρμα του Σολανάκη από τη θέση του φουνταριστού, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Γενηδουνιά. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη έφερε τούμπα το πρώτο οκτάλεπτο και προσπέρασε με 3-2 με γκολ του Σουσασβίλι και του Χονδροκούκη. Με εύστοχο πέναλτι του Γενηδουνιά, η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν έκανε το 3-3 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έκανε μία υποδειγματική δεύτερη περίοδο. Η ομάδα του Πειραιά χτύπησε - όποτε της παρουσιάστηκε ευκαιρία - στην κόντρα, βρήκε γκολ από την περιφέρεια και προηγήθηκε 3-8 με τον Δήμου, 21 δεύτερα πριν το φινάλε της δεύτερης περιόδου. Ο Απόλλων μείωσε 4-8, που ήταν και το σκορ του οκταλέπτου, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Με τέρμα του Βάμος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-9 και στη συνέχεια ο Γαρδίκας σκόραρε μειώνοντας τη διαφορά. Ο Ούγγρος αριστερόχειρας και ο Γκίλλας έφεραν τους Πειραιώτες στο 5-11 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Γονιωτάκης μείωσε στο 6-11 του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Παπαναστασίου έφερε τον Ολυμπιακό στο double score (6-12) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Ο Απόλλων πέτυχε δύο διαδοχικά γκολ με τον Γονιωτάκη και τον Αλαμάνο αλλά η ομάδα του Πειραιά είχε τον έλεγχο και πήρε τη νίκη και το τρόπαιο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-16

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-3, 2-5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2.