Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, άνετη η Βουλιαγμένη

Ολυμπιακός πόλο ανδρών

i

© Intime

Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός, άνετη η Βουλιαγμένη

Sportal newsroom 23:31 - 18.03.2023

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 19-12 του Απόλλωνα Σμύρνης στο Σεράφειο κολυμβητήριο για την έβδομη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρώτου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών.

Το αήττητό του στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών διεύρυνε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε με 19-12 του Απόλλωνα Σμύρνης για την έβδομη αγωνιστική της δεύτερης φάσης. Η ομάδα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς έφτασε τους 61 βαθμούς και στρέφει την προσοχή της στο ματς με την Μπαρτσελονέτα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Απόλλωνας Σμύρνης έμεινε στη δεύτερη θέση με 44 βαθμούς. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη θα κυνηγήσει την ανατροπή κόντρα στην Τενερίφη στον δεύτερο ημιτελικό για το Challenger Cup.

Ο Ολυμπιακός φανέρωσε την ποιότητά του από νωρίς στο ματς. Οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία από το ξεκίνημα και διεύρυναν τη διαφορά τους μέχρι το φινάλε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 12-19

Οκτάλεπτα: 2-4, 3-5, 2-5, 5-5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 5, Μόκκας, Γωνιωτάκης 1, Δίπλαρος 1, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 2, Τουρκομένης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Μυρίλος 1, Τσιαβαλιάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 2, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 1, Γούβης 4, Φουντούλης 1, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

Εύκολα η Βουλιαγμένη

Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 16-6 του Πανιωνίου για την έβδομη αγωνιστική της δεύτερης φάσης της Α1 πόλο ανδρών. Οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε νεότερους αθλητές τους.

Για τη Βουλιαγμένη απουσίασε ο Νικόλας Παπασηφάκης ενώ ο Πανιώνιος παρατάχθηκε χωρίς τον Μπιτάτζε. Η ομάδα του Βουγιασίνοβιτς είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο οκτάλεπτο και δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Η Βουλιαγμένη παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς. Ο Πανιώνιος είναι στην τέταρτη θέση με 42 βαθμούς.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 16-6

Οκτάλεπτα: 5-1, 4-2, 3-2, 4-1.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 2, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος 3, Νικολαΐδης, Σαπουνάκης, Γούντχεντ Ντ., Αλαφραγκής, Καπότσης 3, Κουρούβανης Ν. 2, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης, Αλμύρας 3, Κωνσταντόπουλος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Γεωργακόπουλος, Νταλάπας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης 1, Παπάκος 1, Γούνας 2, Σπούνερ 1, Καπετανάκης, Αναγνώστου, Λοράντος, Κανελλόπουλος.

Νίκη - ανάσα για το Παλαιό Φάληρο

Σημαντική νίκη πήρε το Παλαιό Φάληρο που επιβλήθηκε με 17-11 του Νηρέα Χαλανδρίου για την έβδομη αγωνιστική της δεύτερης φάσης στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Αργύρη Θεοδωρόπουλου έφτασε τους 21 βαθμούς ενώ ο Νηρέας έμεινε στους δύο.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε η τρίτη περίοδος όπου το Φάληρο με επιμέρους 6-1 πήρε μεγάλη διαφορά και έφτασε στη νίκη. Ο Ραντούλοβιτς του Φαλήρου και ο Χριστοφορίδης του Νηρέα πέτυχαν από πέντε γκολ.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 17-11

Οκτάλεπτα: 4-3, 3-3, 6-1, 4-4.

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Γαλανίδης, Κόκκινος, Θαλασσινός 2, Κόχειλας, Κουρλιάφτης, Τοτ 3, Παπαδόπουλος Γ. 2, Ραντούλοβιτς 5, Μαυράκης, Πικρίδας, Κούκουνας 2, Καλής 2, Παρτσόγλου, Καλκαβούρας, Αποστολάκος 1.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Γιώργος Ιντζές): Καζάκος, Δανούρδης 2, Παπαδημητρίου 1, Χριστοφορίδης 5, Τσιρώνης 1, Μπερτόλης 1, Καρύδης, Πανταζόπουλος 1, Στυλιανάκης, Κουρμελές Γ., Νεγκίζ, Καζάνης, Κακλής, Μανδαλιός, Κουρμελές Β.

Νίκη για το Περιστέρι κόντρα στον Εθνικό

Το Περιστέρι επιβλήθηκε με 11-8 του Εθνικού για την έβδομη αγωνιστική της δεύτερης φάσης της Α1 πόλο ανδρών. Η ομάδα του Κώστα Λούδη έφτασε τους 36 βαθμούς στον πρώτο όμιλο, τρεις πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Πειραιά έμεινε στην όγδοη θέση με 18 βαθμούς και οδηγείται στη διαδικασία των πλέι ιν. Για την ομάδα του Περιστερίου τέσσερα γκολ σημείωσε ο Καρούντζος.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 11-7

Οκτάλεπτα: 2-0, 2-2, 3-2, 4-3.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Σαλτερής, Αλευρίδης, Τοράκης, Πρέκας, Γερακούδης, Κουκουμάκης 2, Μπιτσάκος Χρ. 2, Καρούντζος 4, Φώσκολος 2, Χρυσοσπάθης, Μαστρογιαννάκος, Λαδάς, Χόλαντ, Ναγκλ, Μπιτσάκος Ανδ. 1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδίος): Γρηγοριάδης, Κατσαγούνος 2, Ιωάννου, Τεσάνοβιτς, Μπέτο 2, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Παπαδόγκωνας, Βιτέλλας 1, Πρωτοψάλτης, Μπεριστιάνος, Μαθιόπουλος 2, Λαδάς, Δροσόπουλος, Βαλλιανάτος, Ζηγράφος.