Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου στην αναμέτρηση Άρης-ΑΕΚ (vid)

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου στην αναμέτρηση Άρης-ΑΕΚ (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:19 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 18:21 - 08.03.2024

Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Άρη με την ΑΕΚ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ρούξι Ντουμιτρέσκου.

Στο Λουτράκι και το κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» χτυπά η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ εκεί όπου διεξάγεται το 17ο Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών.

Σε μια διοργάνωση που διεξάγεται στη σκιά του ξαφνικού χαμού της σπουδαίας, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 46 ετών, μετά από ανακοπή καρδιάς.

Έτσι πριν την έναρξη του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της σπουδαίας αθλήτριας.

Η Ρούξι Ντουμιτρέσκου, είχε έρθει στην Ελλάδα το 1998 για λογαριασμό των Βριλησσίων όπου μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια που έκατσε στους «κόκκινους» κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία Κύπελλα Ελλάδος.

Έπειτα καθιερώθηκε και κατάφερε να σαρώσει σε τίτλους με την φανέλα του «τριφυλλιού». Αμέσως μετά τον πρώτο χρόνο άρχισε το απόλυτο σερί έξι συνεχόμενων πρωταθλημάτων και πέντε κυπέλλων σε έξι χρόνια με τις ατομικές της διακρίσεις να έρχονταν η μία μετά την άλλη.

Το 2008 η Ρούξι Ντουμιτρέσκου πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και με έναν λόγο της άλλαζε όλο το κλίμα της ομάδας και την οδηγούσε σε επιτυχίες ακόμα και σε δύσκολες στιγμές που πέρασε ο Σύλλογος. Το 2010 αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση για να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και επέστρεψε πάλι για μια σεζόν 2013-14 στον Ηρακλή Κηφισιάς.

Συνολικά κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Α1 γυναικών, οκτώ Κύπελλα Ελλάδας και σε προσωπικό επίπεδο βραβεύτηκε δύο φορές MVP σε τελικούς Κυπέλλου.