Challenge Cup: Εύκολη πρόκριση στη Ρουμανία ο Ολυμπιακός, «κλείδωσε» ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό!
i

Ολυμπιακός, βόλεϊ / © Intime

Challenge Cup: Εύκολη πρόκριση στη Ρουμανία ο Ολυμπιακός, «κλείδωσε» ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό!

Sportal newsroom 19:36 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 26.01.2023

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε γρήγορα τα δύο σετ που χρειαζόταν στη ρεβάνς με τη Στεάουα στη Ρουμανία, πήρε την πρόκριση και αυτομάτως ο ένας ημιτελικός του Challenge Cup έγινε ελληνική υπόθεση καθώς οι Πειραιώτες συγκρούονται με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Ρουμανία για τη ρεβάνς με την Στεάουα στα προημιτελικά του Challenge Cup με «κάβα» το υπέρ του 3-1 στο Μελίνα Μερκούρη. Δύο σετ χρειαζόταν για να εξασφαλίσει την πρόκριση και δεν είχε όρεξη για... θρίλερ. 

Πήρε τα δύο πρώτα απέναντι στους Ρουμάνους και μαζί κέρδισε αυτομάτως το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, με τη διοργάνωση να αποκτά άρωμα «αιωνίων» και την Ελλάδα να εξασφαλίζει μια θέση στον τελικό!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με οκτώ πόντους διαφορά στο ξεκίνημα του πρώτου σετ. Αποφασιστικός και με καλή υποδοχή προηγήθηκε 11-3, κράτησε σε απόσταση την αντίπαλο του και πήρε το σετ 25-15.

Στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ο Παναθηναϊκός - Πήρε την πρόκριση στο «χρυσό» σετ
ΒΟΛΕΙ

19:23 - 25.01.2023

Στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ ο Παναθηναϊκός - Πήρε την πρόκριση στο «χρυσό» σετ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, η Οριόν οδήγησε τη ρεβάνς των δύο ομάδων στο «χρυσό» σετ (0-3), αλλά το τριφύλλι έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών.

Στο δεύτερο σετ οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, αλλά δεν άντεξαν για πολύ. Ανώτερος ο Ολυμπιακός, θορυβήθηκε κάπως όταν οι γηπεδούχοι μείωσαν 18-19, αλλά κράτησε την ψυχραιμία του και πήρε το σετ με 25-21.

Και κάπως έτσι «κλείδωσε» ο ελληνικός ημιτελικός του Challenge Cup, με τις δύο αναμετρήσεις «αιωνίων» σε ευρωπαϊκό φόντο να διεξάγονται στις 8 και 15 Φεβρουαρίου.