Νίκησε το Μαυροβούνιο και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό η Εθνική ανδρών
i

© Intime

Νίκησε το Μαυροβούνιο και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό η Εθνική ανδρών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:45 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 21:31 - 16.01.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών επιβλήθηκε 15-10 του Μαυροβουνίου και κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο.

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η Ελλάδα επιβλήθηκε 15-10 του Μαυροβουνίου και κατέλαβε την πέμπτη θέση στη διοργάνωση.

Πλέον, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στρέφει την προσοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα 5-17 Φεβρουαρίου. Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στη Φουκουόκα.

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε 3-0 με δύο γκολ του Γενηδουνια και ένα του Αργυρόπουλου - Κανακάκη, 3:35 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ντούρο Ράντοβιτς στον παίκτη παραπάνω έβαλε το πρώτο γκολ των Μαυροβούνιων, αλλα η Ελλάδα βρήκε πάλι γκολ με τον Νικολαΐδη και τον Γκίλλα για το 5-1, δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Με εύστοχο χτύπημα του Ουκρόπινα από το σημείο του πέναλτι, το Μαυροβούνιο μείωσε 5-2 αλλά ο Καλογερόπουλος διαμόρφωσε το 6-2 της πρώτης περιόδου.

Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ουκρόπινα, έφερε το Μαυορβούνιο στο 6-3 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Ελλάδα έφτασε στο 7-3 με τον Γενηδουνιά και ο Μπργκούλιαν μείωσε και πάλι για την ομάδα του Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς. Με γκολ του Γκίλλα, η Ελλάδα έφτασε στο double score για το 8-4.

Η Ελλάδα «καρδιοχτύπησε», αφού η ομάδα του Γκοΐκοβιτς μείωσε στο γκολ για το 9-8 με τον Πέρκοβιτς στον παίκτη παραπάνω. Η Εθνική πόλο ανδρών, όμως, είχε και πάλι απάντηση.

Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με 13-9 με γκολ του Σκουμπάκη στον παίκτη παραπάνω, 3:53 πριν το τέλος του αγώνα. Εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα αφού το Μαυροβούνιο δεν μπόρεσε να επανέλθει.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 15-10

Οκτάλεπτα: 6-2, 2-3, 1-2, 6-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 4, Σκουμπάκης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Καλογερόπουλος 2, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκάκης, Κάκαρης, 1, Νικολαΐδης 2, Γκίλλας 3, Τζωρτζάτος.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Γ. Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Τεσάνοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Αβέρκα 2, Μάτσιτς, Πόπαντιτς, Μρσιτς 2, Ν. Ράντοβιτς, Ουκρόπινα 2, Βούγιοβιτς, Μάτκοβιτς, Β. Ράντοβιτς 2.