Αποκλείστηκε ο Καραλής από τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο

Εμμανουήλ Καραλής

i

© Intime

Αποκλείστηκε ο Καραλής από τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:54 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 23.08.2023

Ο Εμμανουήλ Καραλής δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Μακριά από τον καλό του εαυτό του ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας άλτης, που πριν λίγες ημέρες εξασφάλισε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Εμμανουήλ Καραλής μετά από τρία άκυρα άλματα στα 5.35μ. στον προκριματικό του επί κοντώ δεν κατάφερε να προκριθεί. 

«Ο προκριματικός είναι πιο δύσκολος από τον τελικό. Θέλω να κάνω μια καλή εμφάνιση στον προκριματικό και να μπω στον τελικό. Σίγουρα μου δίνει αυτοπεποίθηση το 5,82 μ. που πέτυχα πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο ο προκριματικός σε μια μεγάλη διοργάνωση πάντα έχει πολλές δυσκολίες. Το επίπεδο του αγωνίσματος είναι υψηλό, είμαστε πολλοί αθλητές που μπορούμε να ανέβουμε ψηλά», είχε πει ο Εμμανουήλ Καραλής κατά την αναχώρησή του για τη Βουδαπέστης.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας άλτης, που ανήκει στον Ολυμπιακό, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ήταν το πρώτο βάθρο για τον Καραλή σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει ατομικό ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο στα 5,82 μέτρα. Ο 23χρονος πρωταθλητής έχει κορυφαία επίδοση στα 5,86 μέτρα στον κλειστό στίβο.