Η εθνική ομάδα γυναικών θριάμβευσε επί της Ιταλίας και έφυγε για προημιτελικά
i

©GLOMEX

Η εθνική ομάδα γυναικών θριάμβευσε επί της Ιταλίας και έφυγε για προημιτελικά

Κώστας Τσιακλής 07:00 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 08:45 - 20.07.2023

Η εθνική ομάδα γυναικών επικράτησε με 16-12 της Ιταλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών επικράτησε με 16-12 της Ιταλίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Πλέον η «γαλανόλευκη» αναμένει να μάθει την αντίπαλο της στο παιχνίδι της Δευτέρας (24/07) που πιθανότατα εκεί θα είναι η Αυστραλία.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε την Ιταλία στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν με έξι βαθμούς και έτσι ο νικητής θα τερμάτιζε στην κορυφή του ομίλου.

Αυτή τελικά ήταν η Ελλάδα, η οποία μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 3-0 με δύο γκολ από την Ελευθερία Πλευρίτου και ένα από την αρχηγό και αδερφή της, Μαργαρίτα. Στη συνέχεια οι Ιταλίδες ανέβασαν την απόδοση τους και έφτασαν να μειώσουν ακόμα και σε 4-3 ωστόσο η Ελλάδα δεν πτοήθηκε και πήρε προβάσιμα πέντε τερμάτων, φτάνοντας το σκορ στο 9-4 στα μισά της Β΄περιόδου.

Στην 3η περίοδο η Ελλάδα ανέβασε τη διαφορά της στα έξι γκολ (13-7), κάτι που διατήρησε και στα αρχικά στάδια της τελευταίας περιόδου (16-10). Το μόνο που κατάφερε εν τέλει η Ιταλία ήταν να μειώσει σε 16-12.

Όπως προαναφέραμε με τη νίκη της η Ελλάδα τερμάτισε στην κορυφή του τρίτου ομίλου με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η Ιταλία τερμάτισε δεύτερη με έξι βαθμούς ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις έμειναν η Νότια Αφρική (3 βαθμοί) και η Αργεντινή (0 βαθμοί). Στα προημιτελικά οι Ελληνίδες πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν την εθνική ομάδα της Αυστραλίας.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 4-1, 3-2, 3-5 (Συν. 16-12)

Η Εθνική πόλο ανδρών «ισοπέδωσε» με 18-2 το Καζακστάν και ετοιμάζεται για τελικό πρωτιάς με τις ΗΠΑ
ΠΟΛΟ

12:30 - 19.07.2023

Η Εθνική πόλο ανδρών «ισοπέδωσε» με 18-2 το Καζακστάν και ετοιμάζεται για τελικό πρωτιάς με τις ΗΠΑ

Η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών δεν αντιμετώπισε προβλήματα (18-2) κόντρα στο Καζακστάν και κοιτάει πλέον τον αγώνα με τις ΗΠΑ, που θα κρίνει την πρωτιά στον πρώτο όμιλο και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (3 γκολ), Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου (3 γκολ), Μαργαρίτα Πλευρίτου (2 γκολ), Ξενάκη, Νίνου (3 γκολ), Ελληνιάδη (1 γκολ), Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου (3 γκολ), Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη (1 γκολ), Σταματοπούλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι (1 γκολ), Γκαλάρντι (2 γκολ), Αβένιο (1 γκολ) , Τζιουστίνι (1 γκολ), Μπετίνι, Πικότζι, Μπιανκόνι (2 γκολ), Παλμιέρι (2 γκολ), Μαρλέτα (2 γκολ), Κοκιέρε, Βιακάβα (1 γκολ), Μπανκέλι.