Ήττα και αποκλεισμός για τον Εθνικό
i

πόλο γυναικών / © Intime

Ήττα και αποκλεισμός για τον Εθνικό

Sportal newsroom 16:09 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:25 - 11.02.2023

Ο Εθνικός ηττήθηκε με 13-9 από την Ουίπεστ και τέθηκε εκτός τετράδας στο Euro Cup πόλο γυναικών.

Στα προημιτελικά του Euro Cup ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της γυναικείας ομάδας πόλο του Εθνικού. Η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε με 13-9 από την Ουίπεστ και σε συνδυασμό με το 10-10 του πρώτου αγώνα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου «πλήρωσε» το κακό ποσοστό που είχε στην παίκτρια παραπάνω. Ο Εθνικός προηγήθηκε στο τρίτο οκτάλεπτο αλλά οι Μαγυάρες ήταν εντυπωσιακές στην τέταρτη περίοδο παίρνοντας τη νίκη - πρόκριση.

Η ομάδα από την Ουγγαρία άνοιξε το σκορ με τη Φάραγκο. Οι γηπεδούχες αντιμετώπιζαν σημαντικό ζήτημα στην παίκτρια παραπάνω στα πρώτα λεπτά του ματς.

Η Άντριους σημείωσε το πρώτο γκολ του Εθνικού και ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, η Ουίπεστ προηγήθηκε δύο φορές (1-2, 2-3) με τον Εθνικό να ισοφαρίζει σε 3-3 με την Κανετίδου.

Η Κοντονή έβαλε τον Εθνικό μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά (4-3) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Η Μπάκσα ισοφάρισε για την Ουίπεστ με την ομάδα του Πειραιά να φτάνει στο 7-6 με την Καραμπέτσου. Οι φιλοξενούμενες έκαναν την ανατροπή και προσπέρασαν με 7-8 με την Μπάκσα στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι γηπεδούχες ισοφάρισαν (8-8) με την Ρακιντζή στο ξεκίνημα του τέταρτου οκτάλεπτου. Σε εκείνο το σημείο, η Ουίπεστ σημείωσε τέσσερα σερί γκολ, προηγήθηκε με 8-12 και ουσιαστικά καθάρισε την υπόθεση νίκη.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS - ΟΥΙΠΕΣΤ 9-13

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 4-5, 2-5

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 1, Μπορίσοβα, Μπέτα, Κοντονή 1, Κατσιμπρή 1, Χατζηκυριακάκη, Άλκ. Μπενέκου, Ρακιτζή 1, Κανετίδου 3, Ιόλη Μπενέκου, Άντριους 2, Μπεκρή.

ΟΥΙΠΕΣΤ: Μάγκιαρι, Όμπελι 1, Μάσαϊ 2, Τίμπα, Ζακς, Βάρο, Μπάκσα 2, Φάραγκο 3, Ζέγκεντι 2, Χάιντου 1, Λέντβαϊ, Περεζτέγκι-Νάγκι 2, Σ. Γκολοπέντζα.