Europe Youth Λουτρακίου: Δώδεκα ελληνικές προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό του απλού

Europe Youth Λουτρακίου: Δώδεκα ελληνικές προκρίσεις στα κεντρικά ταμπλό του απλού

Sportal newsroom 20:11 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 20:33 - 05.04.2024

Η αγωνιστική δράση στο Λουτράκι.

Τους ομίλους του απλού και στις τέσσερις κατηγορίες περιλάμβανε η πρώτη ενότητα στη σημερινή (05/04) τρίτη μέρα του Europe Youth tournament επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Λουτρακίου. Από το πρωί 68 παιδιά (με προσθήκη στα ατομικά αγωνίσματα την Κύπρο και τη Σερβία) κυνήγησαν καλές εμφανίσεις και προκρίσεις προσφέροντας σασπένς και θεαματικές στιγμές. Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 10 προκρίσεις.

Στις κατηγορίες Under 15 οι Γιάννης Κιοσελόγλου, Κώστας Φάκαρος και Άντζελα Νούρε προχώρησαν με πρωτιά στους ομίλους τους. Επίσης, στην Under 15 μπήκαν στον γύρο των «32» με τη 2η θέση από τους ομίλους τους οι Κωνσταντίνος Τούλιας, Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, Κωνσταντίνος Ισαακίδης, στα κορίτσια η Βασιλική Μπουλά και η Στέλλα Μαυροματάκη και στην Under 13 των αγοριών ο Γιώργος Κούβελας, ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης και ο Απόστολος Βατσακλής. Τα νοκ άουτ αρχίζουν το Σάββατο 06/04 και να σημειωθεί ότι στο απλό θα γίνουν και ματς «παρηγοριάς». Επίσης αύριο αρχίζει το ταμπλό στο διπλό μικτό σε παιδικό και παμπαιδικό. Στην έναρξη της δεύτερης ενότητας της Παρασκευής βρέθηκαν στο Sport Camp ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Κώστας Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Βλάσσης Γεωργίου.

Στην κατηγορία αγοριών Under 15 δημιουργήθηκαν 11 προκριματικά γκρουπ. Ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης πέτυχε τον στόχο του από το 1ο γκρουπ. Αρχικά έχασε από το 1ο φαβορί της κατηγορίας, τον Πολωνό Κάσπερ Περκόφσκι με 3-0 και στο καθοριστικό ματς επιβλήθηκε 3-0 του Κροάτη Άριεν Κόβασιτς.

Ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης βρέθηκε στην 3η θέση του 2ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική έχασε 3-0 σετ από τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Ποπ (επικεφαλής) και στην επόμενη από τον Βέλγο Μανόε Γιαζίνσκι επίσης με 3-0.

Ο Γιώργος Σασσάνης αποκλείστηκε από το 3ο γκρουπ επίσης των τριών αθλητών. Έχασε 3-0 σετ από τον Βέλγο Μαξίμ Ντεγκίβ (επικεφαλής) και 3-1 από τον Κροάτη Άντε Κόλακ.

Στο 4ο γκρουπ αγωνίστηκαν δύο πρωτοεμφανιζόμενοι σε διεθνές τουρνουά αθλητές μας. Ο Μανώλης Πογιατζής ως 3ος και ο Απόστολος Κοσσίδας ως 4ος πάνε στα consolation. Ο Πογιατζής νίκησε τον Κοσσίδα με 3-2 σετ κι αργότερα έχασε 3-0 από τον Κροάτη Ντένι Βάλε (επικεφαλής) και τον Πολωνό Ούμπερτ Κβιεσίνσκι. Ο Κοσσίδας ηττήθηκε στα τρία σετ από τους ίδιους αντιπάλους.

Στο 5ο γκρουπ ο Δημήτρης Γεωργαλλίδης έφτασε στη δύσκολη πρόκριση με τη 2η θέση. Στο καθοριστικό ματς έκαμψε τον Κροάτη Νίκολα Γιούριτς με 3-2 σετ (στην παράταση το 4ο και το 5ο σετ). Νωρίτερα είχε νικήσει τον Αλέξανδρο Μίγγο με 3-0. Από τον επικεφαλής Άγγλο Κάσπερ Πιβοβάρ ηττήθηκε με 3-0 σετ. Ο Μίγγος έμεινε 4ος όταν έχασε από τον Γιούριτς κι από τον Πιβοβάρ με 3-0.

Στο 6ο γκρουπ πήρε τη 2η προνομιούχο θέση ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής. Ξεπέρασε τον Κροάτη Ματέο Τέριαζ και τον Σπύρο Φουσέκη με 3-1 σετ και κάμφθηκε με το ίδιο σκορ από το 1ο φαβορί του γκρουπ, τον Άγγλο Αμπραχάμ Σελάδο. Ο Φουσέκης ήρθε 3ος όταν νίκησε τον Κροάτη Ματέο Τέριαζ με 3-0 σετ κι έχασε με το ίδιο σκορ από τον Σελάδο.

Στο 7ο γκρουπ ο Αναστάσιος Φουσέκης αποκλείστηκε με την 3η θέση και ο Μιχάλης Μπιτχαβάς με την 4η. Αρχικά ο Φουσέκης επικράτησε με 3-0 στην αναμέτρηση των Ελλήνων και μετά έχασε 3-0 σετ από τον Ρουμάνο Νταβίντ Τόρο (επικεφαλής) και 3-2 στο καθοριστικό παιχνίδι από τον Πολωνό Μικολάι Πιλκ. Ο Μπιτχαβάς ηττήθηκε με 3-0 σετ από τον Τόρο και τον Πιλκ.

Στο 8ο γκρουπ οι Έλληνες αποκλείστηκαν ύστερα από τριπλή ισοβαθμία στους 4 βαθμούς. Ο Χρήστος Τσιώτος νίκησε 3-1 σετ τον Μαρκ-Λούκας Στάφορντ κι έχασε 3-0 από τον επικεφαλής Πολωνό Γιαν Μρουγκάλα και 3-0 από τον Ρουμάνο Μιχάι Ιορντάν. Ο Στάφορντ ηττήθηκε 3-0 από τον Μρουγκάλα και στο τέλος επικράτησε 3-1 του Ιορντάν. Ο Ρουμάνος ευνοήθηκε στην ισοβαθμία με βάση τα σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια, ο Στάφορντ ήρθε 3ος και ο Τσιώτος 4ος.

Από το 9ο γκρουπ ήρθαν δύο ελληνικές προκρίσεις. Ο Γιάννης Κιοσελόγλου κατ’ αρχάς επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί. Κατέβαλλε τον Κωνσταντίνο Τούλια με 3-0 σετ, τον Κροάτη Όλιβερ Πόλακ με 3-1 σετ και τον Βέλγο Νοάν Πιέτε επίσης με 3-1. Ο Τούλιας χρειάστηκε να βγει νικητής σε δύο διαδοχικά ντέρμπι για να χαρεί την πρόκριση. Έκαμψε τον Πιέτε με 3-2 σετ και στο τέλος τον Πόλακ με το ίδιο σκορ.

Στο 10ο γκρουπ o Κώστας Φάκαρος κατέκτησε την πρωτιά χάρη στην αξιοσημείωτη νίκη με 3-2 σετ απέναντι στον επικεφαλής Πολωνό Ματέους Γκάβλας. Από τον ίδιο αθλητή είχε χάσει προχτές στο ομαδικό με 3-0 σετ. Πριν και μετά ξεπέρασε τον Αχιλλέα Σαρηγιάννη και τον Κύπριο Γιώργο Τζιάμπο με 3-0 σετ. Ο Σαρηγιάννης πήρε την 3η θέση. Νίκησε 3-0 σετ τον Τζιάμπο κι έχασε με το ίδιο σκορ από τον Γκάβλας. Να σημειωθεί ότι ο Τζιάμπος είναι γιος του διακεκριμένου και στην Ελλάδα πρώην αθλητή του ΑΟ Ταταύλα, Ανδρέα (μεταξύ άλλων επιτυχιών δευτεραθλητής Ελλάδας στο διπλό ανδρών). Ο 13χρονος αθλητής πραγματοποιεί το ντεμπούτο του σε διεθνές τουρνουά, ενώ ο μπαμπάς έχει γίνει πρόεδρος στο σωματείο του παιδιού, τον Ονήσιλο Λακαταμιάς.

Στο 11ο γκρουπ ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης άρχισε από τη θέση του επικεφαλής και προκρίθηκε στο ταμπλό με τη 2η θέση. Κατέβαλλε τον Παναγιώτη Σκούντζο με 3-0 σετ και τον Κύπριο Χρήστο Τουλούμη με το ίδιο σκορ (ο τελευταίος κάνει επίσης την πρώτη του εμφάνιση σε όπεν του εξωτερικού). Ενδιάμεσα κάμφθηκε στα πέντε σετ από τον Βέλγο Νοά Γκενάρ. Ο Σκούτζος κατετάγη 3ος καθώς νίκησε 3-0 τον Τουλούμη κι έχασε 3-1 από τον Γκενάρ.

Στην κατηγορία κοριτσιών Under 15 έγιναν 7 προκριματικά γκρουπ. Στο 1ο γκρουπ η Αφροδίτη Σαρικάκη αποκλείστηκε με την 3η θέση. Ηττήθηκε με 3-0 σετ πρώτα από την Πολωνή Καταρζίνα Ραϊκόφσκα (επικεφαλής) κι έπειτα από τη Ρουμάνα Μαρία Αλεξάντρα Στόιαν.

Στο 2ο γκρουπ είχε ίδιο απολογισμό η Δέσποινα Δημητρίου. Λύγισε με 3-1 σετ από τη Βελγίδα Λιλλί Βατεμπούλκε και με 3-0 από τη Ρουμάνα επικεφαλής Αντρέα Μπαϊάζου.

Στο 3ο γκρουπ ήρθε 3η η πρωτόπειρη από τέτοια τουρνουά Αρετή Κομπούρη. Έχασε με 3-0 σετ από τη Μάγια Λακόμα από την Πολωνία (επικεφαλής) και από τη Μάγια Ρομπέρτα Μάνταρ από τη Ρουμανία.

Στο 4ο γκρουπ χάρηκε την πρόκριση με τη 2η θέση η Στέλλα Μαυροματάκη, ενώ η Ιωάννα Κομπούρη (επίσης πρωτοεμφανιζόμενη, όπως η αδερφή της) τελείωσε την προσπάθειά της στην 4η θέση. Η Μαυροματάκη κατέβαλλε με 3-0 σετ την Κομπούρη και τη Νατάσα Ρούντολφ από την Πολωνία. Ενδιάμεσα έχασε από την επικεφαλής Κροάτισσα Μάγια Βάνιο με 3-0 σετ. Η Κομπούρη ηττήθηκε 3-0 από τη Βάνιο και τη Ρούντολφ.

Στο 5ο γκρουπ έφτασε με πρωτιά στην πρόκριση η Άντζελα Νούρε κι αφού έκανε σπουδαίες ανατροπές! Η Σοφία Φίλη έμεινε 4η παρά την εξαιρετική της προσπάθεια. Στην πρεμιέρα η Νούρε ήταν πίσω 2-0 σετ με τη Φίλη και επικράτησε με 3-2. Στην επόμενη αγωνιστική η Χιώτισσα έχανε ξανά 2-0 από την επικεφαλής Βελγίδα Αλίσια Βαράν, έσωσε και ματς μπολ στο… μαραθώνιο 3ο σετ (που έληξε 20-18) και τελικά νίκησε 3-2! Στο φινάλε του γκρουπ έκαμψε και την Τζούλια Ζαλέφσκα από την Πολωνία με 3-1 σετ. Η Φίλη έχασε 3-1 από τη Ζαλέφσκα και 3-1 από τη Βαράν.

Στο 6ο γκρουπ η Βασιλική Μπουλά προκρίθηκε με τη 2η θέση, ενώ η μικρή Αλεξάνδρα Μαυρίδη ήρθε 4η απολαμβάνοντας την εμπειρία. Ως επικεφαλής η Χιώτισσα νίκησε 3-0 σετ τη Μαυρίδη, έχασε 3-1 από τη Λουτσία Κόμπος από την Πολωνία και στο καθοριστικό ματς με τη Ρουμάνα Καρίς Σερμπάν επικράτησε 3-2 ύστερα από πολύ γερή κόντρα. Η Μαυρίδη ηττήθηκε στα τρία σετ από την Κόμπος και τη Σερμπάν.

Στο 7ο γκρουπ η Γεωργία Σπανού αντιμετώπισε μόνο ξένες αθλήτριες και ήταν πολύ αξιόλογη, άσχετα αν στο τέλος αποκλείστηκε με την 3η θέση. Στο ξεκίνημά της ξεπέρασε τη Σέρβα Τεοντόρα Σούτζουμ με 3-2 (και οριακή διαφορά στο 5ο σετ). Ακολούθως κάμφθηκε με 3-1 σετ από τη Λένα Πούζιο από την Πολωνία και στην 3η αγωνιστική με 3-2 (κι ενώ είχε προβάδισμα 2-1) από την επικεφαλής Ρουμάνα Αλεξάντρα Ντίκου.

Στην κατηγορία αγοριών Under 13 έγιναν πέντε προκριματικά γκρουπ. Ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης πέρασε από το 1ο γκρουπ. Στον καθοριστικό αγώνα λύγισε τον Κύπριο Χρήστο Τουλούμη με 3-2 σετ. Νωρίτερα είχε ηττηθεί από τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Ποπ (1ο φαβορί του τουρνουά) με 3-0 σετ.

Ο Γιώργος Σασσάνης περιορίστηκε στην 3η θέση του 2ου γκρουπ. Στο ξεκίνημά του έχασε 3-0 σετ από τον Ρουμάνο Νταβίντ Τόρο (επικεφαλής) και μετά με το ίδιο σκορ από τον Βέλγο Νοάν Πιέτε.

Στο 3ο γκρουπ βρέθηκαν μαζί ο Απόστολος Βατσακλής και ο Σπύρος Φουσέκης (επικεφαλής). Στην πρόκριση έφτασε o Βατσακλής με 2 νίκες και 1 ήττα. Στην πρεμιέρα έκαμψε τον Φουσέκη με 3-1 σετ, αργότερα τον Κύπριο Γιώργο Τζιάμπο με το ίδιο σκορ και στο τέλος έχασε 3-0 από τον Πολωνό Μικολάι Πιλκ. Ο Φουσέκης ηττήθηκε από τον Πολωνό Μικολάι Πιλκ με 3-0 σετ και στην 3η αγωνιστική νίκησε από 0-2 πίσω τον Τζιάμπο.

Ο Μιχάλης Μπιτχαβάς και ο Εμμανουήλ Πογιατζής αγωνίστηκαν μαζί στο 4ο γκρουπ κι έμειναν εκτός ταμπλό με την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα. Στο μεταξύ τους πήρε τη νίκη ο Μπιτχαβάς με 3-0 σετ. Αργότερα έχασε από τον Πολωνό Ούμπερτ Κβιεσίνσκι (επικεφαλής) με 3-0 σετ κι από τον Κροάτη Ματέο Τέριαζ με το ίδιο σκορ. Ο Πογιατζής, που χαίρεται την πρώτη εμπειρία με διεθνή ματς έχασε στα τρία σετ και τα υπόλοιπα παιχνίδια του.

Στο 5ο γκρουπ είχαν κληρωθεί ο Γιώργος Κούβελας και ο Αλέξανδρος Μίγγος. Στην πρεμιέρα επιβλήθηκε ο Κούβελας με 3-0 σετ. Αργότερα, ο αμυντικού στυλ αθλητής μας νίκησε με το εμφατικό 3-0 σετ τον Ρουμάνο Μιχάι Ιορντάν (επικεφαλής). Στην 3η αγωνιστική έχασε 3-0 σετ από τον Κροάτη Νίκολα Γιούριτς, αλλά ήδη είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Ο Μίγγος, στην πρώτη του συμμετοχή σε διεθνές όπεν, ολοκλήρωσε κι αυτά τα παιχνίδια-μάθημα με ήττες 3-0 από τον Γιούριτς και τον Ιορντάν.

Στην κατηγορία κοριτσιών Under 13 σχηματίστηκαν 3 προκριματικά γκρουπ. Στο 1ο η Σοφία Φίλη βρέθηκε στην 3η θέση και περνάει στο «παρηγοριάς». Έχασε 3-0 από την επικεφαλής Λουτσία Κόμπος από την Πολωνία κι επίσης με 3-0 από τη Ρουμάνα Καρίς Σέρμπαν.

Στο 2ο γκρουπ η Ιωάννα Κομπούρη είχε άλλα τρία χρήσιμα αγωνιστικά τεστ. Είχε κατά σειρά ήττες με 3-0 από τη Ρουμάνα Μαρία Αλεξάντρα Στόιαν, από την Πολωνή Τζούλια Ζαλέφσκα κι από την επικεφαλής Νατάσα Ρούντολφ (Πολωνία).

Στο 3ο γκρουπ η Αφροδίτη Σαρικάκη και η Αλεξάνδρα Μαυρίδη αποκλείστηκαν με την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα. Η Σαρικάκη στην ελληνική «μονομαχία» επικράτησε με 3-1. Μετά έχασε από τη Ρουμάνα επικεφαλής Μάγια Ρομπέρτα Μάνταρ με 3-0 κι από τη Λένα Πούζιο από την Πολωνία με 3-0. Η Μαυρίδη ηττήθηκε στα τρία σετ από τις δύο ξένες.

Στο διπλό μικτό τα ελληνικά ζευγάρια είναι: Φάκαρος/Μαυροματάκη, Κιοσελόγλου/Μπουλά, Σαμπαλής/Σπανού, Γεωργαλλίδης/Δημητρίου, Ισαακίδης/Α. Κομπούρη και Αν. Φουσέκης/Νούρε στην Under 15, Βατσακλής/Σαρικάκη, Μπιτχαβάς/Φίλη, Κούβελας/Μαυρίδη και Πογιατζής/Ι. Κομπούρη στην Under 13.