Η Ελλάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μπιλιάρδο για το 2023!

Η Ελλάδα, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μπιλιάρδο για το 2023!

Sportal newsroom 13:59 - 24.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 24.04.2023

Η Εθνική Ελλάδος, αποτελούμενη από τους Νίκο Πολυχρονόπουλο και Κώστα Κόκκορη, κατέκτησε την Κυριακή 16/4 στην Αττάλεια της Τουρκίας, το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου, στο άθλημα των “Τρισπόντων”.

Αθήνα, 17/04/2023 – Ανήμερα το Πάσχα, την Κυριακή 16 Απριλίου, σημειώθηκε η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επιτυχία του ελληνικού μπιλιάρδου, με την Εθνική μας Ομάδα να κερδίζει την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπιλιάρδου που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τους Νίκο Πολυχρονόπουλο και Κώστα Κόκκορη, κατάφερε να κερδίσει υπερδυνάμεις του παγκόσμιου μπιλιάρδου, όπως την Ολλανδία του Ντικ Γιάσπερς (νο1 στον κόσμο) στον ημιτελικό και τη Σουηδία του Τόρνμπορν Μπλόμνταλ (νο8 στον κόσμο και ο καθ’ ομολογίαν μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών στις “τρίσποντες”), στον τελικό.

Στα προημητελικά, η Εθνική μας απέκλεισε την Γαλλία με 2-0, ενώ τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό, ο κανονικός αγώνας έληξε 1-1 (με νίκες του Νίκου Πολυχρονόπουλου επί των Γιάσπερς και Μπλόμνταλ αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας αήττητος το τουρνουά του ομαδικού), οπότε ακολούθησε παράταση. Η παράταση απαιτεί άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο παικτών, και εκεί η Εθνική μας φάνηκε να μην έχει αντίπαλο!

Πιο συγκεκριμένα, η παράταση αποτελείται από ένα σετ των 15 πόντων, στο οποίο οι παίκτες κάθε ομάδας καλούνται να αγωνιστούν εναλλάξ: Εάν ο πρώτος καταφέρει να σημειώσει πόντο, συνεχίζει ο δεύτερος, εν συνεχεία και πάλι ο πρώτος κ.ο.κ.

Σε αυτήν την διαδικασία, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να ολοκληρώσει το σετ σε μόλις 4 και 2 στεκιές (σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα), μία σχεδόν εξωπραγματική επίδοση. Ειδικά στον τελικό, λίγο έλειψε να σημειωθεί η απόλυτη επίδοση της 1 στεκιάς, καθώς Πολυχρονόπουλος και Κόκκορης κατάφεραν να σημειώσουν 14 πόντους στην πρώτη τους προσπάθεια.

Η πρωτοφανής αυτή διάκριση, έρχεται σε μία ευτυχή συγκυρία για το Άθλημα του Μπιλιάρδου στη χώρα μας, καθώς από πέρυσι διαθέτει την επίσημη υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας και υπάγεται πλέον στην ΕΟΑΑ – την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Ακριβείας (https://www.eoaa.org.gr).

Ο Νίκος Πολυχρονόπουλος είναι αθλητής του Αθλητικού Ομίλου Μπιλιάρδου Ευρώπη (ΑΟΜ Ευρώπη) και ο Κώστας Κόκκορης του ΑΟΜ Περιστερίου.

Ο ΑΟΜ Ευρώπη θα ήθελε να ευχαριστήσει τους δύο αθλητές και να ευχηθεί ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες στα ελληνικά χρώματα, αφού το έμψυχο δυναμικό και το ταλέντο που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, μπορεί κάλλιστα να δικαιολογήσει μία τέτοια εξέλιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα 210-6980061 και 6948235092, καθώς και στο [email protected]

Στις φωτογραφίες διακρίνονται: 

1. EBC-01.jpg: Κώστας Κόκκορης. 

2. EBC-02.jpg: Κώστας Κόκκορης αριστερά και Νίκος Πολυχρονόπουλος δεξιά, αμέσως μετά τη λήξη του τελικού. Συγκίνηση, περηφάνεια, ανακούφιση. 

3. EBC-03.jpg: Απονομή μεταλλίων, αριστερά ο Νίκος Πολυχρονόπουλος και δεξιά ο Κώστας Κόκκορης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

4. EBC-04.jpg: Νίκος Πολυχρονόπουλος. 

5. EBC-05.jpg: Κώστας Κόκκορης αριστερά και Νίκος Πολυχρονόπουλος δεξιά, συζητούν την καλύτερη στρατηγική για τον πόντο. 

6. EBC-06.jpg: Συγκίνηση και μοναδικές στιγμές μετά τη λήξη του τελικού με τον Νίκο Πολυχρονόπουλο αριστερά και Κώστας Κόκκορη δεξιά να προσπαθούν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. 

7. Κατεβάστε το video της απονομής από εδώ: https://shpages.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/AOMEurope/aponomes.MOV 

8. Κατεβάστε το video με την επίτευξη του τελευταίου πόντου από εδώ: https://shpages.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/AOMEurope/last-point. mp4