Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 mixed
i

© Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Φινάλε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 mixed

Sportal newsroom 17:07 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 22:16 - 28.05.2024

Τι θέσεις κατέλαβαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι.

Το ανοιχτό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470 mixed, το οποίο ολοκληρώθηκε στις Κάννες της Γαλλίας, δεν ήταν από τους καλύτερους φετινούς διεθνείς αγώνες για τα ελληνικά πανιά. Συμμετείχαν τρία σκάφη μας και μόνο το ένα κατάφερε να τρέξει στον χρυσό στολίσκο.

Έτσι, οι Μελίνα Παππά – Νικόλαος Γιωτόπουλος κατέλαβαν την 23η θέση (20οι στην ευρωπαϊκή βαθμολογία) σε σύνολο 46 σκαφών από 22 χώρες.

Οι Λάμπης Γιαννούλης - Ελένη Γιαννούλη τερμάτισαν 25οι (22οι στην Ευρώπη) και οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης ήταν 29οι (25οι στην Ευρώπη).

Θυμίζουμε ότι τα αδέλφια Σπανάκη έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μασσαλίας και πλέον αυτός ο αγώνας εντάχθηκε στην προετοιμασία τους για την όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσία τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Τρεις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς

Η ελληνική ιστιοπλοΐα θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Στους αγώνες του Ιέρ, την τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στη μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, τρία πληρώματα εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες, που θα γίνουν στη Μασσαλία.

Ο λόγος για τον Βύρωνα Κοκκαλάνη στα iQFOiL ανδρών, τον Κάμερον Αλέξανδρο Μαραμενίδη στα Formula Kite ανδρών και τα αδέλφια Σπανάκη στα 470 mixed!

Στα iQFOiL ανδρών ο Β. Κοκκαλάνης τερμάτισε 3ος σε σύνολο 50 σκαφών (προκρίθηκαν οι πρώτες 6 χώρες) και για 4η φορά στην καριέρα του θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είχαν προηγηθεί το 2012 στο Λονδίνο (6ος), το 2016 στο Ρίο (5ος) και το 2021 στο Τόκιο. Εξαιρετική προσπάθεια έκανε και ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, ο οποίος τερμάτισε 6ος.

Στα Formula Kite ο Κάμερον Μαραμενίδης από την αρχή ήταν μέσα στην πρόκριση. Πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και κατέλαβε την 5η θέση σε σύνολο 40 σκαφών. Η Ελλάδα ως χώρα ήταν 4η. Πέρασαν οι πρώτες 5 χώρες.

Στα 470 mixed αλλά οι Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Οδυσσέας Εμμανουήλ Σπανάκης με προπονητή τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, στη γενική των 28 σκαφών είναι 4οι και η Ελλάδα ως χώρα είναι 3η. Προκρίνονται οι πρώτες 4 χώρες.

Tags: