Κουντούρης: «Δεν βλέπει κανένας υπεύθυνος, κανένας υπουργός, τι γίνεται στην ΕΡΤ;»

Μιχάλης Κουντούρης

i

©intime

Κουντούρης: «Δεν βλέπει κανένας υπεύθυνος, κανένας υπουργός, τι γίνεται στην ΕΡΤ;»

Κώστας Τσιακλής 23:25 - 01.11.2023

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού εξέφρασε την δυσφορία του για τους χειρισμούς της ΕΡΤ όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Πλούσια ήταν η ατζέντα στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (1/11) στην αίθουσα Τύπου του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου ο Μιχάλης Κουντούρης ανέπτυξε μια σειρά από θέματα που αφορούν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την δυσφορία του για τους χειρισμούς της ΕΡΤ όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. 

«Να μιλήσουμε λίγο για την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης, άλλο τρομερό επίτευγμα εκεί πέρα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να καλύπτει τα ερασιτεχνικά αθλήματα, υποχρέωσή της, όχι τις ανώνυμες εταιρίες, τις ΠΑΕ, τις ΚΑΕ. Δεν επιτίθεμαι στην ΠΑΕ και την ΚΑΕ. Μοίρασαν στο μπάσκετ 8.000.000. Και στο βόλεϊ δίνουν 250.000. Δηλαδή 3.000% πάνω. Αυτή είναι η αναλογία; Μοιράσανε σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα με τρεις και τέσσερις μεγάλες ομάδες, 250.000; Αυτή είναι η αναλογία του βόλεϊ και του μπάσκετ; Σε καμία περίπτωση δεν λέμε να πάρουν παραπάνω ή τα ίδια, αλλά 3.000% διαφορά; Και δικαιολογίες; Τι γίνεται εκεί πέρα; Δεν βλέπει κανένας υπεύθυνος, κανένας υπουργός, τι γίνεται στην ΕΡΤ; Που τους κράζουν όλοι. Που βγαίνουν και ζητάνε λεφτά από τις Εθνικές ομάδες.

Πήγε μια πρόταση στην ΕΡΤ και στον κ. Ζούλα και στο Μαξίμου και στα υπουργεία αθλητισμού και παντού και από τις ομοσπονδίες όλες, σύσσωμες, που έλεγε: Δώστε μας 2.500.000 για όλες τις Α1, όλα τα Κύπελλα και όλες τις Εθνικές ομάδες. Και δεν είχαν το φιλότιμο αυτοί οι άνθρωποι να πουν ότι είναι και οι Εθνικές ομάδες μέσα, θα το κάνουμε. Και να έχουν ένα προϊόν και να το πουλάνε σε όλες τις μεγάλες εταιρείες και να έχουν μια βάση. Η σταθερότητα και η βάση είναι το πιο σημαντικό στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις μικρές ομάδες, για να μπορέσεις να χτίσεις, να μην διαλύσουν τα τμήματα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν ξέρουν να το κάνουν οι άνθρωποι! Δεν ξέρουν να επιφέρουν τη σταθερότητα, αυτοί που διοικούν τον αθλητισμό, δεν ξέρουν να το κάνουν ή τον έχουνε γραμμένο τον αθλητισμό, δεν ξέρω γιατί. Κάποιοι θεωρούν κακό τον αθλητισμό. Να μην κάνουν τα παιδιά μας αθλητισμό», ήταν η τοποθέτηση του Μιχάλη Κουντούρη σχετικά με την ΕΡΤ και συνέχισε κάνοντας την αναφορά του στο γηπεδικό:

«Όλα αυτά που είπαμε, όλα αυτά που χτίσαμε, αυτή την ιστορία, ο Ολυμπιακός τα κατάφερε με τις τεράστιες γηπεδάρες που του χαρίσανε και του χαρίζουν ακόμα. Περισσεύουν και κάποια, να τα δώσουμε πίσω, να παίξει και κανένας άλλος. Έχουμε το Καραϊσκάκη, το οποίο το πήραμε 49 χρόνια, το πληρώσαμε, το πληρώσανε, το χρωστάνε, με δάνειο. Δάνειο δεν σημαίνει ότι στο χαρίσανε, το δάνειο το χρωστάς και θα παλεύεις συνέχεια, θα πληρώνεις συνέχεια, θα χρωστάς συνέχεια. Πληρώσαμε 20.000.000 να το φτιάξουμε και τους κάναμε τη χάρη να έχουν στην Ολυμπιάδα γήπεδο, γιατί κανένας άλλος δεν πλήρωνε για να φτιάξει γήπεδο. Μακάρι να φτιάξουν όλοι γήπεδα, εννοείται. Από την άλλη, έχουμε την Αγιά Σοφιά, με 30-35 εκατομμύρια που χαρίσανε και τι άλλο θα βγει στην πορεία, έχουμε πολλές αλλαγές νόμων για να γίνει η Αγιά Σοφιά. Έχουμε έναν Βοτανικό που πάνε να χαρίσουν 150, 200.000.000 στον Παναθηναϊκό. Μοιράστε, καλά είναι. Ισονομία έτσι θα υπάρχει, να παίρνει ο ένας και ο άλλος να πληρώνει.

Χαρίσανε λέει τη Λεωφόρο, του Δήμου, ένα χρέπι, για να πάρουν δύο άλλα ή τρία γήπεδα. Τρομερά πράγματα. Έχουμε το ΟΑΚΑ, που χαρίσανε στον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Ένα γήπεδο καθαρά μπασκετικό, που έπαιζε η Εθνική, την έδιωξαν την Εθνική ομάδα. Έχουμε την Πυλαία, το Αλεξάνδρειο, τα Λιόσια, το οικόπεδο στην Τούμπα από το υπουργείο άμυνας, όλα καλά.

Για το Καραϊσκάκη έλεγαν: Ντάξει, πληρώσατε, αλλά ότι χαρίσουμε στους άλλους θα πάρετε κι εσείς αντίστοιχα. Ότι χαρίσουμε στους υπόλοιπους θα πάρει και ο Ολυμπιακός αντίστοιχα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσπαθούν οι Αγγελόπουλοι να πάρουν τόσο καιρό το ΣΕΦ. Και τους λένε: Πήρε ο Παναθηναϊκός το ΟΑΚΑ, πάρτε εσείς το ΣΕΦ. Ποιο ΣΕΦ; Το γήπεδο στίβου; 10-15 χρόνια πιο παλιό, με παλιές εγκαταστάσεις, όλα διαλυμένα μέσα, που πρέπει να ρίξεις 30.000.000 μέσα. Είναι ισόνομο αυτό; 18.000 θέσεις το ένα, 12.000 το άλλο.

Παίζουμε στο Μ. Μερκούρη, σε άλλο Δήμο και έχουμε ρίξει 200.000 για να φτιαχτεί και να παίξουμε Ευρώπη! Παίζουμε στην Ηλιούπολη χάντμπολ, ψάχνουμε γήπεδα από εδώ και από εκεί. Στο Παπαστράτειο, έρχεται η LEN και λένε όλοι: Πάμε να παίξουμε στο γκαράζ! Γκαράζ το λένε. Εκεί παίζουν τα παιδιά που έχουν φέρει Παγκόσμια πρωταθλήματα και Champions League. Αυτά είναι τα γήπεδα, ευνοημένος και εδώ ο Ολυμπιακός. Και εδώ πάλι δίκιο έχετε».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μίλησε και για τις δικαστικές εξελίξεις μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Super League:

«Πλέον, στο χώρο του αθλητισμού δεν μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι του αθλητισμού, πρέπει να υπάρχουν, όπως και υπάρχουν, μόνο δικηγόροι. Οι άνθρωποι του αθλητισμού δεν κάνουν, δεν μπορούν να προσφέρουν και πολλά πράγματα, γιατί έτσι έχει γίνει ο αθλητισμός, έχει πάει στις δικαστικές αίθουσες. Είδατε τι έγινε, τι πάνε να κάνουν, δεν έχω καταλάβει, ειλικρινά. Δεν θα μιλήσουμε, τώρα, αν έπρεπε να πέσει κροτίδα, όλοι ξέρουμε τι είναι το σωστό και τι είναι το λάθος. Αλλά το να λες -1 και χάστε τρεις βαθμούς, να αλλοιώνεις όλο το πρωτάθλημα με μία απόφαση τόσο εύκολα, με έναν γιατρό να λέει δεν ξέρω τι να πω και τι να κάνω, να πηγαίνουν στο χορηγό τους και να τους βγάζει μια γνωμάτευση και να τη δέχεται ο δικαστής. Τρομερά πράγματα. Λένε για αγώνες στα χαρτιά.

Αυτοί είναι αγώνες στα χαρτιά! Ποιοι είναι αγώνες στα χαρτιά; Αυτοί που χάνανε και μπαίνανε μέσα για να το διαλύσουν; Ή αυτό που έγινε, πέρυσι, στο ΟΑΚΑ στο μπάσκετ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σταματήσουν το παιχνίδι, για να μη χάσουν με πολλούς πόντους; Αυτό είναι στα χαρτιά; Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις. Και τι έγινε τότε στο μπάσκετ; Δεν φάγανε -2! Αυτό είναι κράτος δικαίου; Και φάγαμε τώρα για ένα δυναμιτάκι στον περιβάλλοντα χώρο. Ας βγάλουν κανόνες σωστούς.

Ας βγάλουν κανόνες που να λένε, ότι έπεσε ένα δυναμιτάκι και εκκενώνουμε το γήπεδο. Κάτι. Όχι ότι διαλύει το πρωτάθλημα, όπως ο καθένας το εξηγήσει, όπως ο καθένας θέλει, ο οποιοσδήποτε γιατρός, ο οποιοσδήποτε διαιτητής. Ο καθένας ανάλογα με την ατζέντα και τα συμφέροντα που έχει, αποφασίζει. Δεν είναι αθλητισμός αυτό!

Είναι τόσα πολλά που έχουν γίνει τελευταία, τα οποία μόνο στεναχώρια αφήνουν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί. Ήρθαμε εδώ πέρα να πούμε την αλήθεια, με νούμερα, με πράξεις σε ό,τι έχουμε κάνει. Εμείς λέμε την αλήθεια, κοιτάμε να είμαστε νόμιμοι, έχουμε ευθύνη απέναντι στους φιλάθλους μας, στους οπαδούς μας, να τους κάνουμε περήφανους και να αγαπάνε αυτό που βλέπουν, τον Ολυμπιακό, την ομάδα που έχουν. Δεν ξέρω αν όλοι θέλουν αυτό. Όλα αυτά που έχουν γίνει και βλέπουν τον Ολυμπιακό να απογειώνεται, οι αντίπαλοι, αυτοί που έχουν πονέσει, αυτοί που χάσανε, βρήκαν αποκούμπι στα ΜΜΕ.

Πήγαν και ανοίξανε σάιτ, τα οποία είναι αντι-Ολυμπιακά σάιτ, είναι απίστευτο. Που έχουν καταντήσει, να κάνουν αντι-Ολυμπιακό σάιτ! Βέβαια, να τους ευχαριστήσουμε, γιατί αυτό εμάς μας έδωσε πάρα πολύ μεγάλη δύναμη, δεν μας άφησε να εφησυχαστούμε, δεν μας άφησε να πέσει κάτι κάτω, αντιμετωπίσαμε όλες τις βρωμιές και τα ψέματά τους και είμαστε εδώ δυνατοί και τα αποτελέσματα είναι αυτά, οι τίτλοι που είδαμε».