Μαχαιρώθηκε στη φυλακή ο Λάρι Νασάρ, που καταδικάστηκε για τον βιασμό εκατοντάδων αθλητριών
i

© printscreen

Μαχαιρώθηκε στη φυλακή ο Λάρι Νασάρ, που καταδικάστηκε για τον βιασμό εκατοντάδων αθλητριών

Ο Λάρι Νασάρ, πρώην αθλίατρος της ομοσπονδίας γυμναστικής των ΗΠΑ και καταδικασμένος για τον βιασμό δεκάδων αθλητριών, μαχαιρώθηκε στη φυλακή.

Ο Λάρι Νασάρ μαχαιρώθηκε σε φυλακή της Φλόριντα, όπως αναφέρουν ΜΜΕ των ΗΠΑ. Ο Νασάρ υπήρξε αθλίατρος της ομοσπονδίας γυμναστικής των ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια και εκτίει ποινής φυλάκισης για βιασμό εκατοντάδων αθλητριών.

Ο Νασάρ, όπως αναφέρει το Associated Press, δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι από άλλον κρατούμενο μετά από καβγά τη Δευτέρα. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πρώην αθλίατρος είναι σε σταθερή κατάσταση.

Η υπόθεση του Λάρι Νασάρ συγκλόνισε όλον τον πλανήτη. Ο επί 20ετία επικεφαλής αθλίατρος της ομοσπονδίας γυμναστικής των ΗΠΑ κατηγορήθηκε για βιασμό περισσότερων από 300 αθλητριών, η πλειοψηφία εκ των οποίων ήταν ανήλικες κατά τη διάρκεια τέλεσης των εγκληματικών πράξεών του. Οι αθλήτριες που κατέθεσαν εναντίων του, ανάμεσά τους οι χρυσές Ολυμπιονίκες Άλι Ράισμαν και Σιμόν Μπάιλς, περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις αποτρόπαιες πράξεις του Νασάρ.

Ο πρώην αθλίατρος ομολόγησε την ενοχή του το 2018. Ο Νασάρ καταδικάστηκε σε συνολική ποινή 175 ετών κάθειρξης. Η έφεση που είχε καταθέσει ο πρώην αθλίατρος το 2022 απορρίφθηκε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και παραλείψεις του FBI. «Έχουμε αποτύχει & αξίζουμε απαντήσεις», επεσήμανε στη συγκλονιστική κατάθεσή της ενώπιον της Γερουσίας, η Σιμόν Μπάιλς.

«Πραγματικά, αισθάνομαι πως το FBI έκλεισε τα μάτια του στην υπόθεσή μας. Αν επιτρέψεις σε ένα αρπακτικό να βλάψει παιδιά, οι συνέπειες θα είναι ταχύτατες & εξαιρετικά σοβαρές», συμπλήρωσε η κορυφαία αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο σύνθετο ομαδικό, ΜακΚέιλα Μαρόνι, τόνισε επίσης πως: «για επτά συναπτά έτη ο Λάρι Νασάρ με κακοποιούσε σεξουαλικά, από τα 13 μου. Φαίνεται πως όποτε & οπουδήποτε έβρισκε την ευκαιρία, δεχόμουν “θεραπεία”. Ήταν περισσότερο παιδόφιλος, παρά γιατρός. Το FBI δεν ασχολήθηκε με τις καταγγελίες μου, όταν εκτός από την κακοποίηση, επιχειρούσε να αγοράσει τη σιωπή μου προσφέροντάς μου δώρα».

Tags: