Ο Μακρόν ήπιε μονορούφι μια μπύρα για να γιορτάσει το πρωτάθλημα της Τουλούζ (vids)

Εμανουέλ Μακρόν

i

PrtScr

Ο Μακρόν ήπιε μονορούφι μια μπύρα για να γιορτάσει το πρωτάθλημα της Τουλούζ (vids)

Sportal newsroom 15:41 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:37 - 19.06.2023

Μετά τον θρίαμβο της Σταντ Τουλουζέν στον τελικό του «Top 14» επί της Λα Ροσέλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, πήγε στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Γαλλίας για να πανηγυρίσει με τους παίκτες και στο τέλος να πιει μια ολόκληρη μπύρα... μονοκοπανιά.

Το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου ο πρόεδρος της Γαλλίας, παρακολούθησε στο «Σταντ ντε Φρανς», στο Παρίσι, τον τελικό του γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι στον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα της Τουλούζ. Αμέσως μετά, ο Εμανουέλ Μακρόν κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας για να συγχαρεί παίκτες και παράγοντες.

Χαλαρός και χαμογελαστός, ο Μακρόν προφανώς εκτίμησε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι νέοι πρωταθλητές Γαλλίας στα αποδυτήρια. Στον τόνο της βραδιάς πήρε στα χέρια του μια μπύρα και, προς έκπληξη όλων, την ήπιε μονοκοπανιά, εξαφανίζοντας την σε δευτερόλεπτα, υπό το διασκεδαστικό βλέμμα των παικτών της Τουλούζ.

«Κόλπο α λα Ζακ Σιράκ»

Οπως είναι λογικό, ο Εμάνουελ Μακρόν κέντρισε τα βλέμματα πάνω του. «Ακολούθησε την παράδοση μετά από μια ποδοσφαιρική νίκη;» όπως λένε από το προεδρικό κόμμα, «προωθεί πρότυπα τοξικής αρρενωπότητας;», υποστήριξε η βουλευτής των Οικολόγων Σαντρίν Ρουσό ή μήπως πρόκειται για «κλείσιμο του ματιού;» σε μια συνήθεια του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ (1932-2019) που του άρεσε να πίνει την ίδια μπίρα (Corona); ή, τέλος, μήπως απλώς μετατρέπεται σε κακό παράδειγμα, σύμφωνα με τα όσα τονίζει η Libération.