Συγκλονιστικός Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω με αυτό το μετάλλιο να έδωσα λίγη χαρά»

Νίκος Ανδρικόπουλος

i

© φωτογραφία αρχείου Intime

Συγκλονιστικός Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω με αυτό το μετάλλιο να έδωσα λίγη χαρά»

Sportal newsroom 21:01 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 03.03.2023

Με το μυαλό στα θύματα των Τεμπών αγωνίστηκε ο Νίκος Ανδρικόπουλος στον τελικό του τριπλούν.

Συγκλόνισε με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού του τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό κλειστού ξεπερνώντας τον εαυτό του. 

«Δεν μπορώ να περιγράψω πώς νιώθω. Έχουμε πολύ μεγάλο βάρος γι' αυτό που έγινε στη χώρα. Ελπίζω με αυτό το μετάλλιο να δώσω λίγη χαρά. Είμαι πολύ χαρούμενος πραγματικά.

Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση. Το ένιωσα από χθες. Το πίστεψα πολύ. Είδα ότι ο αγώνας ήταν στα μέτρα μου», είπε ο Έλληνας άλτης μετά το τέλος του τελικού. 

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος ρωτήθηκε για το πώς αντέδρασε η ελληνική αποστολή στο άκουσμα της τραγωδίας των Τεμπών. «Με το που ξυπνήσαμε διαβάσαμε το τι έγινε. όλοι συγκλονιστήκαμε. Είναι πολύ βαρύ το κλίμα αυτές τις μέρες. Είναι μία πολύ περίεργη κατάσταση για εμάς», σημείωσε ο Έλληνας άλτης.

Τέλος, ο Νίκος Ανδρικόπουλος αναφέρθηκε και σε όσους τον στήριξαν. «Η οικογένειά μου με στήριζε αυτά τα χρόνια, ο προπονητής μου, ο κόσμος. Ήταν πολύ Έλληνες στην κερκίδα και πανηγύριζαν μαζί μου», σημείωσε ο δευτεραθλητής Ευρώπης.