O Λίμπερμαν Αγκάμεζ στο Sportal: «Στην Ελλάδα πίστευα ότι θα γκρεμιστεί το γήπεδο»

O Λίμπερμαν Αγκάμεζ στο Sportal: «Στην Ελλάδα πίστευα ότι θα γκρεμιστεί το γήπεδο»

Πηνελόπη Παπαδήμου 09:40 - 07.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:59 - 07.02.2023

Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ ανασύρει από τη μνήμη του μέσω του Sportal τους προημιτελικούς του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό για το CEV Cup του 2009, όπου ήταν πρωταγωνιστής με την ομάδα του τριφυλλιού.

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έφτασε. Οι «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού κοντράρονται στα ημιτελικά του Challenge Cup, σε μία σπουδαία στιγμή για το βόλεϊ στην Ελλάδα. 

Οι δύο μεγάλοι εν Ελλάδι αντίπαλοι κοντράρονται για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεύτερη συνολικά στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων. Η πρώτη ήταν το 2009 για τα προημιτελικά του CEV Cup.

Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει την πρόκριση για το Final-4 που είχε φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του τριφυλλιού σε εκείνους τους αγώνες ήταν ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ.

Ο «Λίμπε» αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2006, αγωνίστηκε μέχρι το 2010 και αγαπήθηκε από τους οπαδούς του τριφυλλιού όσο λίγοι ξένοι. Ο Κολομβιανός διαγώνιος επέστρεψε στην Ελλάδα το 2016 για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όπου και αγωνίστηκε για μία σεζόν. 

Το Sportal επικοινώνησε με τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κορέας. Ο 37χρονος, πλέον, διαγώνιος σημείωσε τι κάνει ξεχωριστό το εν λόγω ντέρμπι ενώ τόνισε ότι του έμεινε αξέχαστη η ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο Final -4 του CEV Cup στο ΟΑΚΑ.

«Ένα τέτοιο ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστό», εξομολογείται στο Sportal ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ. «Πρόκειται για δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία, όπου οι οπαδοί θέλουν τη νίκη και μόνο», πρόσθεσε ο Κολομβιανός διαγώνιος. 

Ο ίδιος θυμάται μέσω του Sportal την ένταση ενός τέτοιου αγώνα: «Δεν ξέρω πώς είναι το επίπεδο του βόλεϊ στην Ελλάδα αυτόν τον καιρό. Τότε θυμάμαι επικρατούσε μία τρέλα. Όταν παίζεις σε μία μεγάλη ομάδα πρέπει πάντα να δίνεις τα πάντα. Ειδικά όταν μιλάμε για τελικούς και ντέρμπι πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου γιατί στο γήπεδο επικρατούσε μία «κόλαση». 

Ομολογεί, πάντως, ότι του λείπει η ατμόσφαιρα ενός τέτοιου ματς: «Η ατμόσφαιρα του ντέρμπι είναι κάτι που μου λείπει. Οι οπαδοί είτε είναι υπέρ είτε εναντίον σου σε αναγκάζουν να τα δώσεις όλα».

Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού / © φωτογραφία αρχείου Intime

Η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μην πάει και στους προημιτελικούς των «αιωνίων» για το CEV Cup το 2009. Ο «Λίμπε» θυμάται λίγα πράγματα για το αγωνιστικό κομμάτι, παρά το γεγονός ότι ήταν πρωταγωνιστής και στους δύο αγώνες βοηθώντας σημαντικά το τριφύλλι να πάρει την πρόκριση.

«Η αλήθεια είναι δεν θυμάμαι πολλά πράγματα από εκείνους τους αγώνες, έχουν περάσει και τόσα χρόνια», διηγείται στο Sportal ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ. «Θυμάμαι όμως τον ημιτελικό που παίξαμε στη συνέχεια με την Κούνεο. Ήμασταν πίσω με 2-0 σετ και ο κόσμος μας ώθησε στην ανατροπή και τη νίκη με 3-2. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιούργησαν τρομερή ατμόσφαιρα. Πίστευα ότι το γήπεδο θα γκρεμιστεί».

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τον τελικό εκείνης της διοργάνωσης όπου και γνώρισε την ήττα από την Μπελογκόριε. Αρχηγός εκείνης της ομάδας ήταν ο Σωτήρης Πανταλέων, που πλέον έχει θέση διευθυντή σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

«Ήταν ένας πολύ καλός παίκτης, που έδινε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Δεν εγκατέλειπε ποτέ την προσπάθεια. Ήταν ένας από τους κορυφαίος κεντρικούς στην Ελλάδα. Έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων γιατί έχει δώσει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό», είπε ο Αγκάμεζ για τον εμβληματικό πρώην αρχηγό του τριφυλλιού. 

Κλείνοντας, ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ εξομολογείται ότι δεν παρακολουθεί αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, οπότε δεν έχει εικόνα για τις δύο ομάδες.  «Αυτήν την περίοδο δεν παρακολουθώ ελληνικό πρωτάθλημα. Προσπαθώ, όσο μπορώ, να ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα μέσω ίντερνετ. Τίποτε περισσότερο, όμως», ανέφερε ο Κολομβιανός διαγώνιος.