Ο Ολυμπιακός «λύγισε» την Μπαρτσελονέτα και φουλάρει για το Final 4
i

© Intime

Ο Ολυμπιακός «λύγισε» την Μπαρτσελονέτα και φουλάρει για το Final 4

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:42 - 20.03.2024 / Ανανεώθηκε: 21:51 - 20.03.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 10-7 της Μπαρτσελονέτα και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Final 4 του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του νίκη στον προημιτελικό όμιλο του Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 10-7 της Μπαρτσελονέτα και οδεύει προς το Final 4 της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός, που την προηγούμενη αγωνιστική είχε ηττηθεί από τη Φερεντσβάρος, θα παίξει την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην Μπρέσια. Η ομάδα του Πειραιά έφτασε τους τρεις βαθμούς, ενώ η διαφορά των τριών γκολ μπορεί να του φανεί χρήσιμη σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Ισπανούς.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν (1-1) με τον Σανάχια. Ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 3-1 με γκολ του Λόντσαρ στον παίκτη παραπάνω και του Γενηδουνιά με σουτ από την περιφέρεια. Η Μπαρτσελονέτα μείωσε τον Μπιέλ, ωστόσο οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 4-2 της πρώτης περιόδου με εύστοχο χτύπημα του Γενηδουνιά.

Η ομάδα του Πειραιά έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα τη δεύτερη περίοδο. Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε γκολ, ενώ την ίδια ώρα έφτασε στο6-2 με γκολ του Δερβίση και του Γενηδουνιά.

Η Μπαρτσελονέτα μείωσε 6-4 με δύο γρήγορα γκολ από τον Μουνιαρίθ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Ένα τέρμα του Δήμου διέκοψε το σερί των φιλοξενούμενων ενώ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το 8-4 του τρίτου οκταλέπτου.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στα δύο γκολ (8-6) με δύο γρήγορα γκολ από τον Παβιγαρ από τον Μουνιαρίθ. Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βάμος, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 9-6 τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με πέναλτι του Περόνε και γκολ του Γενηδουνιά.

Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς με πέντε γκολ. Για την Μπαρτσελονέτα τρία γκολ πέτυχε ο Μουναρίθ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 10-7

Οκτάλεπτα: 4-2, 2-0, 2-2, 2-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 1, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου Τ. 2, Γκίλλας, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Έλβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Σαναχούια 1, Μούνιαριθ 3, Ντε Τόρο, Λαρούμπε, Παβιγιάρ 1, Πολ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μπιέλ 1, Ζόβιτς, Πόρτερ.