Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Νόβι Μπέογκραντ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Final 4

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Νόβι Μπέογκραντ και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Final 4

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:07 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 22:32 - 07.06.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 9-6 της Νόβι Μπέογκραντ στον μικρό τελικό και κατέλαβε την τρίτη θέση στο Final 4 του Champions League πόλο ανδρών.

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση στο Final 4 του Champions League πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά, που λύγισε στα πέναλτι από την Προ Ρέκο στον ημιτελικό, επικράτησε 9-6 της Νόβι Μπέογκραντ στον μικρό τελικό της διοργάνωσης της Μάλτας.

Ο Ολυμπιακός πήρε με το ξεκίνημα μία διαφορά τριών τερμάτων και τη διατήρησε μέχρι τέλους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Νόβι Μπέογκραντ ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης τα δύο προηγούμενα χρόνια αλλά απώλεσε το τρόπαιο από την Προ Ρέκο.

Η ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Δήμου διαμόρφωσε το 2-0 στον παίκτη παραπάνω και ο Ντράσοβιτς μείωσε για την ομάδα του Βελιγραδίου. Ο Γενηδουνιάς και ο Γκίλλας διαμόρφωσαν το 4-1 της πρώτης περιόδου.

Με δύο εύστοχα πέναλτι του Τσουκ, η Νόβι Μπέογκραντ μείωσε 4-3 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Φουντούλης με δύο γκολ και ο Βάμος έδωσαν και πάλι προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων (7-3) στον Ολυμπιακό στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου. Ο Μαρτίνοβιτς έκανε το 7-4 του δεύτερου οκταλέπτου.

Με γκολ του Βάμος στον παίκτη παραπάνω, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 8-4 και στη συνέχεια ο Γιάκσιτς μείωσε στα τρία τέρματα. Το 8-5 ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου.

Ένα πέναλτι του Φουντούλη και ένα τέρμα του Βλαχόπουλου διαμόρφωσαν το 9-6 που ήταν το τελικό σκορ. Δεν αγωνίστηκαν λόγω τιμωρίας, από τον Ολυμπιακό ο Αλ. Παπαναστασίου και από τη Νόβι Μπέογκραντ ο Φ. Φιλίποβιτς.

Για τον Ολυμπιακό τρία γκολ πέτυχε ο Γιάννης Φουντούλης και από δύο ο Βάμος με τον Γενηδουνιά. Για τη Νόβι δύο γκολ σημείωσε ο Τσουκ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην ομάδα της Σερβίας αγωνίζονται οι Έλληνες διεθνείς Άγγελος Βλαχόπουλος και Δημήτρης Σκουμπάκης.

Με το ματς αυτό ολοκληρώθηκε η σεζόν για την ομάδα του Πειραιά, που κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα. Οι Έλληνες διεθνείς που έλαβαν μέρος στο Final 4 θα ενσωματωθούν σε λίγες ημέρες στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.