«Σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League ο Ολυμπιακός
i

© Intime

«Σφράγισε» το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League ο Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:13 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 22.11.2023

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 16-8 της Ντιναμό Τιφλίδας και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Champions League πόλο ανδρών.

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά επιβλήθηκε 16-8 της Ντιναμό Τιφλίδας για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή του στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός, που την προηγούμενη αγωνιστική της διοργάνωσης νίκησε εύκολα τη Γιουγκ, δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο ματς. Η Ντιναμό Τιφλίδας αιφνιδίασε την ομάδα του Πειραιά όταν προηγήθηκε με 0-2 με δύο γκολ του Πγιέσιτσαφ.

Οι Πειραιώτες είχαν αντίδραση και ισοφάρισαν 2-2 με γκολ του Μπούσλιε και του Φουντούλη. Η ομάδα της Γεωργίας προηγήθηκε και πάλι (2-3) με τον Βαπέσκι και το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού με γκολ του Βάμος.

Στη δεύτερη περίοδο, η ομάδα του Χρβόγε Κόλιανιν ήταν εξαιρετική. Παίζοντας υποδειγματική άμυνα, ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις ένα γκολ, την ώρα που η επίθεσή του πετούσε «φωτιές». Κάπως έτσι, οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσπέρασε με 10-4 γκολ του Γκίλλα στον παίκτη παραπάνω ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση.

Στο τρίτο οκτάλεπτο τα γκολ μπήκαν με το σταγονόμετρο. Η Ντιναμό μείωσε 11-6, που ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου, με τέρμα του Ντικτσιαρένκα από τη θέση του φουνταριστού.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και πάλι. Η ομάδα του Πειραιά προσπέρασε με 15-6 με τέρματα των Γενηδουνιά, Γκίλλα, Νικολαΐδη και Λόντσαρ. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να μειώσουν και το ματς ολοκληρώθηκε με άνετη νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον όμιλο κόντρα στην Προ Ρέκο. Η Ντιναμό θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία στο Euro Cup.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ 16-10

Οκτάλεπτα: 4-3, 6-1, 1-2, 5-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ 1, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γκίλλας 2, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου, Ζερδεβάς.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ντέγιαν Στανόγιεβιτς): Ραζμάντζε, Βεσαγκούρι, Ακβελντιάνι 2, Ντζιχιτσιαρένκα 1, Τκεσελασβίλι, Βαπένσκι 2, Γιαχάια, Τάνκοσιτς, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίτζε, Μαλισάου, Πιέσιβατς 2, Γκβετάντζε.