Σούπερ Ολυμπιακός, πάτησε τη Ράντνικ και πήρε την πρόκριση!

Σούπερ Ολυμπιακός, πάτησε τη Ράντνικ και πήρε την πρόκριση!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:33 - 25.10.2023

Στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε 3-1 της Ράντνικ Μπιγελίνα από το Μαυροβούνιο και τώρα… βλέπει Παρτίζαν.

Πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 σετ της Ράντνικ Μπιγελίνα στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League και αύριο θα αντιμετωπίσει την Παρτίζαν (26/10, 19:00), σε έναν θεσμό που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Η αναμέτρηση

Σε ό,τι αφορά το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός μπήκε με τα φρένα σπασμένα και έδειξαν στη Ράντνικ ποιος είναι το αφεντικό, μην αφήνοντας ούτε περιθώριο αμφισβήτησης. Από πολύ νωρίς, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» άρχιζαν να χτίζουν σημαντικές διαφορές (4-1, 13-7) και τρέχοντας ένα επιμέρους 6-1, έφτασαν το σκορ σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (19-8) και με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισαν το σετ στο εντυπωσιακό 25-10.

Στο δεύτερο σετ ήταν αναμενόμενο ότι η Ράντνικ θα βγάλει αντίδραση και πράγματι άρχισε να βάζει πιο δύσκολα στον Ολυμπιακό, παίρνοντας μάλιστα και το προβάδισμα στο σκορ με 7-5. Εκεί, οι πρωταθλητές Ελλάδας άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς, αποδεικνύοντας την ανωτερότητά τους και σαρώνοντας τους Μαυροβούνιος πήραν διαφορά έξι πόντων (17-11). Όπως και στο πρώτο σετ, έτσι και σε αυτό, ο Ολυμπιακός έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες τη διαδικασία, επικρατώντας 25-18.

Το τρίτο σετ ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να δει η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, αφού οι παίκτες χαλάρωσαν σε υπερβολικό ρυθμό, με αποτέλεσμα η Ράντνικ που δεν είχε απολύτως τίποτα να χάσει, έφτασε να προηγείται με πολύ μεγάλες διαφορές και συγκεκριμένα με 11-19. Όσο και να ήθελε ο Ολυμπιακός να επιστρέψει, κάτι τέτοιο αποδείχθηκε ανέφικτο, με την ομάδα από το Μαυροβούνιο να φτάνει στο 18-25.

Προφανώς αυτό το τρίτο σετ αποτέλεσε το καλύτερο… καμπανάκι για τον Ολυμπιακό ώστε να τελειώσει χωρίς απρόοπτα το παιχνίδι και έτσι έγινε. Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι μέχρι τα μέσα του, όταν και το σκορ ήταν 14-12, αλλά αυτή η διαφορά ήταν και η βάση για να διατηρεί η ελληνική ομάδα το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Με Ιντάλγκο και Μπονάτο να κάνουν τη διαφορά, έκλεισαν το σετ (25-21) και πήραν τη νίκη με 3-1.

Τα σετ: 25-10, 25-18, 18-25, 25-21.