Άνετος ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βουλιαγμένη και 1-0 στη σειρά των τελικών
i

© Intime

Άνετος ο Ολυμπιακός κόντρα στη Βουλιαγμένη και 1-0 στη σειρά των τελικών

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:30 - 21.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:27 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 14-5 της Βουλιαγμένης και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 14-5 της Βουλιαγμένης και έκανε το πρώτο βήμα για τη διατήρηση των σκήπτρων στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός, που πριν λίγες ημέρες απώλεσε το Κύπελλο από τον Εθνικό, δυσκολεύθηκε για 1,5 οκτάλεπτο. Μετά τα μισά της δεύτερης περιόδου, η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι και πήρε διαφορά φτάνοντας στην άνετη επικράτηση.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο ματς και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Η ομάδα του Πειραιά δεν κατάφερε να σκοράρει, την ώρα που η Βουλιαγμένη άνοιξε το σκορ με την Ελληνιάδη και έφτασε στο 0-2 της πρώτης περιόδου με τη Γιαννοπούλου.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η Σάντα μείωσε στο γκολ όμως η Βουλιαγμένη προηγήθηκε με δύο τέρματα ξανά (1-3) με τη Σλίκινγκ. Η ομάδα του Πειραιά έφερε την κατάσταση τούμπα με την Ξενάκη, τη Σιούτη και την Ελευθεριάδου για το 4-3 υπέρ του Ολυμπιακού 78 δεύτερα πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Λίγο πριν το φινάλε του δεύτερου οκταλέπτου η Κοτσιώνη απέκρουσε προσπάθεια της Μαργαρίτας Πλευρίτου.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε νέο σερί στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με δύο γκολ της Χυδηριώτη και ένα της Τριχά, η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε 7-3 προτού η Σλίκινγκ μειώσει για τη Βουλιαγμένη. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο 10-4 της τρίτης περιόδου με γκολ από τις Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Τριχά.

Με γκολ της Σάντα ο Ολυμπιακός έφτασε στο 11-4 και στη συνέχεια η Βουλιαγμένη μείωσε με την Ελληνιάδη στην παίκτρια παραπάνω. Η Σάντα, η Ξενάκη και η Ελευθερία Πλευρίτου διαμόρφωσαν το 14-5, που ήταν και το τελικό σκορ. Ο 2ος τελικός θα γίνει την Παρασκευή στη Βουλιαγμένη (18:00) και ο 3ος στον Πειραιά την Κυριακή (16:30).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 14-5

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 4-1, 6-1, 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ.1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη 3, Σιούτη 2, Πλευρίτου Μαργ.1, Σάντα 3, Πλευρίτου Βας., Τζωρτζακάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο, Δρακωτού, Χριστοδούλου-Άουτ.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 2, Γιαννοπούλου 1, Κρασσά, Σλίκινγκ 2, Μαρία Πάτρα, Στρατηδάκη, Ανδρεάδη, Τζούστρα, Λαγού, Λουπάκη, Καπετοπούλου, Βάλβη.

Πρώτο βήμα για την πέμπτη θέση η Γλυφάδα

Με τέρμα της Διονυσίας Κουρέτα η Γλυφάδα επικράτησε 8-7 του Πανιώνιου στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για τη κατάληψη της 5ης θέσης στην Α1 πόλο γυναικών.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε ισοφαρίσει σε 7-7 στα 00:21 με τη Δήμητρα Παπαναστασίου. Επόμενη συνάντηση, στη Νέα Σμύρνη αυτή τη φορά, τη Παρασκευή 24 Μαΐου στις 20:30 το βράδυ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 8-7

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 1-2, 5-3, 2-1

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR (Αργύρης Θεοδωρόπουλος): Καρύτσα, Παναγιώτα Νίνου, Μουστακαρία 2, Αναστασία Λούδη 2, Γρηγοροπούλου, Ρουμελιώτη 1, Κανελλοπούλου, Αδάμη, Ο’Ράιλι 2, Ελευθερία Φουντωτού, Πιοβάν, Κουρέτα 1, Τσιάρα, Κεχαγιόγλου, Σαλταμανίκα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάσος Παπαναστασίου): Ασκεβ, Υφαντή, Ιφιγένεια Μαυρωτά 1, Σταυρίδου, Κοτσάφτη-Απέργη, Μαστρόκαλου, Αρίμα Γιούμι 2, Ευαγγελία Λούδη 1, Κώτσια, Ελένη Πάτερου, Δήμητρα Παπαναστασίου 3, Δουλή, Κάτσιου, Μουζή, Ανδρον. Καραγιάννη.