«Λύγισε» από την Ισπανία η Εθνική πόλο γυναικών

«Λύγισε» από την Ισπανία η Εθνική πόλο γυναικών

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:01 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 06.02.2024

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε με 16-8 από την αντίστοιχη της Ισπανίας για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Ντόχα.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών υποκλίθηκε στην ανωτερότητα της Ισπανίας. Η Ελλάδα ηττήθηκε με 16-8 από την ομάδα του Μίκι Όκα για τη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου ομίλου του παγκόσμιο πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα.

Η Ελλάδα, μετά τη νίκη της κόντρα στη Γαλλία, δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις επιτυχίες της στη φάση των ομίλων. Η «γαλανόλευκη» θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο κόντρα στην Κίνα. Η Ελλάδα παρατάχθηκε χωρίς τις Ιωάννα Χυδηριώτη και Νικόλ Ελευθεριάδου, που ταλαιπωρούνται από ίωση. Η «γαλανόλευκη» ουσιαστικά πλήρωσε το κακό ποσοστό που είχε στην παίκτρια παραπάνω. 

Η Εθνική πόλο γυναικών έκανε πολύ καλή εκκίνηση στο ματς και άνοιξε το σκορ (0-1) με τη Νίνου, με γκολ από την περιφέρεια. Η ομάδα του Μίκι Όκα ισοφάρισε με τη Ρουίθ ενώ οι Ισπανίδες είχαν απάντηση με την Εσπάρ στο νέο προβάδισμα της Ελλάδας (1-2) με την Έλενα Ξενάκη. Το 2-2 ήταν το σκορ της πρώτης περιόδου.

Η συνέχεια ανήκε στην Ισπανία. Η ομάδα του Μίκι Όκα σκόραρε τρία διαδοχικά γκολ (Ορτίθ δύο φορές, Λέιτον) χωρίς η Ελλάδα να έχει απάντηση και προηγήθηκε 5-2 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Η Μαργαρίτα Πλευρίτου τελείωσε το σερί των Ισπανίδων για το 5-3, τέσσερα περίπου λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Με δύο γκολ της Μάικα Γκαρθία διαμορφώθηκε το 7-3 και στη συνέχεια η Βασιλική Πλευρίτου μείωσε για την Ελλάδα για το 7-4 του δεύτερου οκταλέπτου.

Η επιθετική αφλογιστία συνεχίστηκε για την Εθνική Ελλάδας στο τρίτο οκτάλεπτο. Την ώρα που η Ισπανία έκανε το 10-4 με γκολ των Εσπάρ, Ορτίθ και Πιράλκοβα έκανε το 10-4, η ομάδα της Αλεξία Καμμένου δεν μπορούσε να βρει λύση απέναντι στην εξαιρετική άμυνα των παικτών του Μίκι Όκα και την πολύ καλή Τέρε. Η Ελευθερία Πλευρίτου μείωσε 10-5 και η Φόρκα διαμόρφωσε το 11-5 της τρίτης περιόδου.

Όλα είχαν κριθεί και η τέταρτη περίοδος ήταν, πλέον, τυπικά διαδικασία. Η Ισπανία δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και έφτασε σε μία πολύ άνετη νίκη εξασφαλίζοντας την πρωτιά του δεύτερου ομίλου και την απευθείας πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. 

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 16-8

Οκτάλεπτα: 2-2, 5-2, 4-2, 5-2

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μίκι Όκα): Έστερ, Εσπάρ 2, Ορτίθ 4, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Έλενα Ρουίθ 2, Φόρκα 2, Κάμους, Γκαρσία 3, Λέιτον 1, Τέρε, Αριάντα Ρουίθ, Πιράλκοβα 1.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 2, Βασιλική Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά.