Στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο η Δράκου

Στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο η Δράκου

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:53 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 14.02.2024

Η Νόρα Δράκου έκανε πολύ εμφάνιση και προκρίθηκε στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Εντυπωσιάζει η Νόρα Δράκου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού τερμάτισε στην τρίτη θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς στα 50 μέτρα ύπτιο και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η Ελληνίδα κολυμβήτρια, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον ώμο, έκανε μία πολύ γρήγορη κούρσα. Η Νόρα Δράκου τερμάτισε σε 28 δευτερόλεπτα, χρόνο πολύ κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, το 27.87 που είχε σημειώσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Η Νόρα Δράκου επιστρέφει σε τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το 2015 και τη διοργάνωση του Καζάν. Η κολυμβήτρια από την Πάτρα, μάλιστα, προκρίθηκε με την πέμπτη καλύτερη επίδοση των ημιτελικών.

Η Νόρα Δράκου έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια με συμμετοχή σε δύο τελικούς παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το 2015 είχε καταλάβει την όγδοη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο.

Με τη συμμετοχή της Νόρα Δράκου η ελληνική κολύμβηση φτάνει τις έξι προκρίσεις σε τελικούς, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή της στο Μόντρεαλ το 2005.

Ταχύτερη των ημιτελικών ήταν η Αυστραλή Ιόνα Άντερσον με 27.51 δευτερόλεπτα. Ο τελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 19:12 το απόγευμα.

«Δεν νιώθω 100% σίγουρη για τον ώμο μου. Είναι καλό ότι έβγαλα τώρα ένα 50άρι χωρίς να νιώσω ένα τράβηγμα ή μία ενόχληση. Σήμερα ήθελα να αγωνιστώ για να ηρεμήσει το κεφάλι μου και να κολυμπήσω απελευθερωμένη, γιατί τώρα δεν ήμουν. Μπήκα μέσα και σκεφτόμουν απλά να κάνω μία επίδοση που να με φέρει στον τελικό. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα και θα πάω πιο καλά. Τώρα θα ηρεμήσω και θα ξεκουραστώ για να πέσω στην σκυτάλη και να βοηθήσω τα παιδιά γιατί μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό.

Έχουμε μια ωραία ευκαιρία και στο ελεύθερο είμαι καλύτερη και δεν πονάω τόσο. Θέλω να κάνω μια καλή προσπάθεια και να ηρεμήσω το βράδυ για να έρθω και να κολυμπήσω έναν τελικό που μου αξίζει. Είμαι σε καλή κατάσταση και φαίνεται, αφού κολυμπάω 28 χαμηλό χωρίς να το καταλαβαίνω. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί είναι ο πρώτος μου τελικός μετά από εννέα χρόνια και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ», δήλωσε μετά το τέλος του ημιτελικού η Νόρα Δράκου.