Τρίτος στον κόσμο ο Απόστολος Χρήστου - Τέταρτος ο Μακρυγιάννης
i

© Photo by Clive Rose/Getty Images

Τρίτος στον κόσμο ο Απόστολος Χρήστου - Τέταρτος ο Μακρυγιάννης

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:05 - 13.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:40 - 13.02.2024

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης.

Τεράστια εμφάνιση έκανε ο Απόστολος Χρήστου στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο. Ο Έλληνας αθλητής, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Ο Απόστολος Χρήστου έφτασε για πρώτη φορά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα 50άρας πισίνας. Είναι μία δικαίωση για έναν τεράστιο αθλητή, που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στα 50 μέτρα ύπτιο το 2022.

Τότε, στη διοργάνωση της Ρώμης είχε νικήσει τον μεγάλο του αντίπαλο Τόμας Τσεκόν. Ο Απόστολος Χρήστου έκανε πέρασμα στα μισά της κούρσας ως τρίτος και στη συνέχεια φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις. Ωστόσο, έκανε ένα πολύ καλό finish και προσπέρασε τον Πίτερ Κέτσε. Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε σε 53.36 δευτερόλεπτα.

Το μετάλλιο του Χρήστου είναι το τρίτο για την Ελλάδα στη διοργάνωση της Ντόχα. Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί το χρυσό και το ασημένιο της Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση,

Εξαιρετική κούρσα έκανε και ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης. Ο 23χρονος Έλληνας αθλητής, που εξασφάλισε πριν λίγες ημέρες τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες, κατέλαβε την τέταρτη θέση με χρόνο 53,38 δευτερόλεπτα. Ο Μακρυγιάννης βελτίωσε ακόμη περισσότερο το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Αμερικανός Χάντερ Άρμστρονγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο 23χρονος κολυμβητής τερμάτισε σε 52.68 δευτερόλεπτα. Ο Ισπανός Ούγκο Γκονσάλεθ με χρόνο 52.70 δευτερόλεπτα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.