Πρώτη του Καλμαζίδη στον Παναθηναϊκό
i

Γιάννης Καλμαζίδης/©Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός

Πρώτη του Καλμαζίδη στον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 16:51 - 06.12.2022

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έκανε την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Καλμαζίδης έπιασε δουλειά στον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας προπονητής αντικατάστησε τον Μπράνκο Γκάιτς.

Το τριφύλλι κοντράρεται με τον Ηλυσιακό το Σάββατο για την ένατη αγωνιστική της Volleyleague γυναικών. Ο Παναθηναϊκός έχει σημαντική αναμέτρηση και στην Ευρώπη την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου κόντρα στη Ναντ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Καλμαζίδης δήλωσε: «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε έναν πολύ μεγάλο Σύλλογο με σπουδαία ιστορία. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τους τίτλους της περσινής χρονιάς, το οποίο είναι δύσκολο αλλά το θέλουμε πολύ και θα παλέψουμε. Η ομάδα μας έχει πολύ ωραία στοιχεία, φυσικά σε όλες τις ομάδες υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, γι’ αυτό είμαι εδώ. Για να προσπαθήσω να βρω τα στοιχεία που χρειαζόμαστε βελτίωση και να τα φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Οι αθλήτριες είναι λίγες σε αριθμό, θα θέλαμε λίγες ακόμα σε περίπτωση τραυματισμών ή ασθένειας. Πρέπει να πλαισιώσουμε την ομάδα λίγο περισσότερο για να έχουμε βάθος και μεγαλύτερη ασφάλεια. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτά τα κορίτσια στη διάθεσή μου γιατί έχουν μεγάλες φιλοδοξίες και ικανότητες. Δική μας δουλειά είναι να το βγάλουμε στο γήπεδο και να βοηθήσουμε τα κορίτσια να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό».

Για τους επόμενους αγώνες του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο προπονητής του τριφυλλιού σημείωσε :«Όλοι λίγο πολύ ξέρουμε τη δυναμική της ελληνικής πραγματικότητας και των ομάδων που παίζουν στο πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να επικεντρωθούμε στο δικό μας κομμάτι. Θέλω να δω πως λειτουργεί η ομάδα και στην προπόνηση και στα παιχνίδια. Σίγουρα τα δύο επόμενα παιχνίδια με Ηλυσιακό και Ναντ δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Η Ναντ είναι πρώτη στο γαλλικό πρωτάθλημα που είναι πολύ καλύτερο από το δικό μας. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα με πολλές ξένες αλλά εμείς το βλέπουμε σαν πρόκληση. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διαταράξουμε την ησυχία τους και να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση. Ωστόσο, και το παιχνίδι του Σαββάτου είναι δύσκολο γιατί όπως και να το κάνουμε όταν γίνεται μια τόσο σοβαρή αλλαγή σε μια ομάδα, αλλάζουν κάποια πράγματα αλλά η ποιότητα των αθλητριών είναι πολύ υψηλή και θεωρώ ότι θα το ξεπεράσουμε με επιτυχία».