Δυνατό ξεκίνημα Γκιώνη στο WTT Singapore Smash

Παναγιώτης Γκιώνης

i

© Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Δυνατό ξεκίνημα Γκιώνη στο WTT Singapore Smash

Sportal newsroom 20:00 - 07.03.2023

Την πρόκρισή του στο κυρίως ταμπλό του WTT Singapore Smash διεκδικεί ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Εξαιρετικό ξεκίνημα στο WTT Singapore Smash έκανε ο Παναγιώτης Γκιώνης που επιβλήθηκε με 3-2 σετ του Ουκρανού Γιάροσλαβ Ζμουντένκο στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη για τον Παναγιώτη Γκιώνη αφού ο αντίπαλός του ήταν Νο.2 φαβορί των προκριματικών. Ο Έλληνας αμυντικός χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να μπει στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Στον 2ο προκριματικό γύρο στη Σιγκαπούρη, ο Παναγιώτης Γκιώνης θα αναμετρηθεί με τον νικητή από τον αγώνα Μάρκος Μαδρίντ (Μεξικό)-Κέι Στούμπερ (Γερμανία), ο οποίος διεξάγεται την Τετάρτη 08/3 τα ξημερώματα για ώρες Ελλάδας. Δεν έχει βγει ακόμα αν το επόμενο παιχνίδι του Γκιώνη θα γίνει στις 8 ή τις 9 Μαρτίου.

Στην OCBC Arena του Singapore Sports Hub ο Γκιώνης (νούμερο 91 στο νέο διεθνές ranking list, που ανακοινώθηκε σήμερα 07/03) επέστρεψε σε διεθνή ραντεβού μετά από το WTT Feeder του Ντίσελντορφ τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά του απλού. Κληρώθηκε στη βάση του ταμπλό, «έπεσε» αμέσως πάνω σε αθλητή με ψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 62 αυτή την εβδομάδα) με το ενθαρρυντικό στοιχείο όμως, ότι ο Ζμουντένκο δεν είναι πολύ δυνατός απέναντι στην άμυνα.

Ο Ζμουντένκο άρχισε εξαιρετικά το 2023, καθώς αγωνίστηκε στον τελικό του απλού στο WTT Contender του Ντουρμπάν στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, ο Παναγιώτης Γκιώνης πήρε μία μεγάλη νίκη. 

Τα σετ: 11-6, 9-11, 11-7, 7-11, 11-7