Ολυμπιακός... κουπάτος, 14-4 τον Παναθηναϊκό
i

Ολυμπιακός πόλο ανδρών / © Intime

Ολυμπιακός... κουπάτος, 14-4 τον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 20:12 - 04.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 04.02.2023

Δικό του κι αυτό! Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό (14-4) και κατέκτησε το Κύπελλο πόλο ανδρών για 24η φορά στην ιστορία του.

Ντέρμπι για ένα οκτάλεπτο ήταν ο τελικός του Κυπέλλου πόλο ανδρών που διεξήχθη στην Πάτρα. Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Παναθηναϊκό, νίκησε με 14-4 και κατέκτησε το τρόπαιο για 24η φορά στην ιστορία του.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του Κυπέλλου του 2015 που είχε γίνει στο Καρπενήσι. Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό το πρώτο οκτάλεπτο. Οι Πειραιώτες είχαν κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω και σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα Ριστίσεβιτς δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 1-1.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο μίλησε η ποιότητα των παικτών των Πειραιώτων. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 5-1 καθαρίζοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι σημαντική.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό και την ευρωπαϊκή έξοδο στην επόμενη σεζόν, αν οι Πειραιώτες κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατέκτησε, νωρίτερα,  το Κύπελλο απέναντι στη Βουλιαγμένη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-5, 1-4, 1-4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Π. Σιαμάς, Αλβέρτης 1, Χ. Σιαμάς, Ζερβουδάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1.