Άνετα στον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός
i

© Intime

Άνετα στον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:06 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:12 - 29.05.2024

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 18-7 του Πανιωνίου και έκλεισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου πόλο ανδρών, όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου πόλο ανδρών. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 18-7 του Πανιωνίου και θα διεκδικήσει το τρόπαιο (το 25ο της ιστορίας του) απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, που νίκησε το Περιστέρι στον πρώτο ημιτελικό του Final 8 της Βουλιαγμένης,

Η ομάδα του Πειραιά έκανε εξαιρετική εκκίνηση. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Την ίδια στιγμή, οι παίκτες του Χρβόγε Κόλιανιν πέτυχαν τρία τέρματα με τον Βάμος, τον Γενηδουνιά και τον Γούβη για το 0-3 της πρώτης περιόδου.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πέτυχε το πρώτο της τέρμα στο δέκατο περίπου λεπτό του αγώνα με τον Μοσκόφ. Ο Γενηδουνιάς και ο Βάμος έφεραν τον Ολυμπιακό στο +4 (1-5) στο δρόμου τα μισά για το δεύτερο οκτάλεπτο. Ο Γραμματικός μείωσε για τον Πανιώνιο ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης πέτυχε και τρίτο γκολ για το 3-6 με τον Μοσκόφ. Ο Βάμος διαμόρφωσε το 3-7 της δεύτερης περιόδου.

Με γκολ του Γούβη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-8 και στη συνέχεια ο Πανιώνιος μείωσε πάλι με τον Μουρίκη. Ο Γκιουβέτσης διαμόρφωσε το 5-9 αλλά από εκείνο το σημείο η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι για το 5-12 της τρίτης περιόδου με δύο γκολ του Φουντούλη και ένα του Παπαναστασίου.

Με τέρμα του Παπαναστασίου η διαφορά έφτασε τα οκτώ τέρματα (5-13) έξι περίπου λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το γκολ του Κοπελιάδη 5:02 πριν το τέλος του αγώνα τελείωσε το σερί του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους δέκα πόντους για το 6-16 με γκολ του Δήμου στα 2:36 πριν το τέλος του αγώνα. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.

Για τον Ολυμπιακό από τρία γκολ πέτυχαν ο Μάρτον Βάμος και ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς. Για την ομάδα της Νέας Σμύρνης από δύο τέρματα σημείωσαν ο Κοπελιάδης και ο Μοσκόφ. Ο τελικός του Κυπέλλου πόλο ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 17:30. Θα προηγηθεί ο αντίστοιχος των γυναικών.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 7-18

Οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 2-5, 2-6.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Γαλανίδης, Κοπελιάδης 2, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 1, Παπάκος Γ., Γραμματικός 1, Καλαϊτζής, Μοσκόφ 2, Μουρίκης 1, Γούνας, Σοφός Κ., Καπετανάκης, Λιμαράκης, Παυλοστάθης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου Τ. 2, Νικολαΐδης 1, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 2.