Κοντά στον Ολλανδό πασαδόρο Βέσελ Κίμνικ ο ΠΑΟΚ

Ο Βέσελ Κίμνικ (Νο.2) πανηγυρίζει με τη φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας

i

© CEV Volleyball

Κοντά στον Ολλανδό πασαδόρο Βέσελ Κίμνικ ο ΠΑΟΚ

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:57 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 20.05.2024

Ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στην απόκτηση του Ολλανδού πασαδόρου Βέσελ Κίμνικ.

Βαλίτσες για την Ελλάδα ετοιμάζει ο Ολλανδός πασαδόρος Βέσελ Κίμνικ. Όπως αποκαλύπτουν ολλανδικά ΜΜΕ ο 31χρονος διεθνής είναι κοντά στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε φάση διαμόρφωσης του ρόστερ της νέας σεζόν, που θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη φετινή σεζόν.

Θυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Σούπερ Καπ απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αποκλείστηκε από τους Πειραιώτες στα ημιτελικά του Κυπέλλου και από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι τον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου απώλεσε το τρόπαιο από το τριφύλλι.

Ο 31χρονος Κίμνικ ξεκίνησε το βόλεϊ στην πατρίδα του από τη Ράισβαϊκ. Δοκίμασε την τύχη του στο εξωτερικό για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Βελγίου. Η σεζόν 2018-2019 τον βρήκε στην Ιταλία, όπου αγωνίστηκε στη Μόντενα.

Την επόμενη χρονιά έπαιξε στο Μαυροβούνιο για λογαριασμό της Μπούντβα. Τη σεζόν 2020-2021 μετακινήθηκε στην Καρλοβάτσκο στο πρωτάθλημα της Τσέχιας, όπου και παρέμεινε μέχρι και τη φετινή σεζόν.

Με τη φανέλα της ομάδας της Τσεχίας κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ενώ αγωνίστηκε τρεις φορές στον τελικό του Κυπέλλου, χωρίς να πάρει το τρόπαιο. Στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν ακόμη δύο Σούπερ Καπ Τσέχιας, ένα Κύπελλο Μαυροβουνίου και ένα ιταλικό Σούκερ Καπ.

Είναι βασικός πασαδόρος της Εθνικής Ολλανδίας. Οι «οράνιε» με την καθοδήγηση του Ρομπέρτο Πιάτσα κατέλαβαν την πέμπτη θέση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ενδεχόμενη απόκτηση του Κίμνικ θα συνεχίσει την παράδοση που έχει ο ΠΑΟΚ με Ολλανδούς διεθνείς. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστεί στους «ασπρόμαυρους» της Θεσσαλονίκης οι Γιόρνα, Φαν Χάρντερεν, Κλάπβαϊκ και Ζούτσμα.